Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Donanım

Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 28-03-2008, 16:22   #61
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

lumina will become famous soon enough
Var abi, Fn tuşu ne işe yarıyor?
lumina Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-03-2008, 17:32   #62
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

Çetin Tüker is on a distinguished road
Umarım Apple batar da kurtuluruz....

Yok ben anlamıyorum, bende de Fujitsu Siemens bi lap top var 2 sene oldu. Cok memnunum bütün kitabımı, Gnomon DVD'lerimi hatta bazen max işlerimi bile orda yapıyorum. Sizin sorununuz nedir ben anlayamıyorum.

"Over design" bir mal kullanmak, gereksiz yere görüntüye para ödemek cok mu hoşunuza gidiyor? Artısı nedir anlamıyorum, aynı hard disk, aynı işlemci...

Okulda bir sınıf dolusu MAC var, kimse memnun değil. Çünkü görüntüde şık olabilirler ama iş yapmaya gelince verimsiz. MAC'ler çökmüyor mu? Onlar da çöküyor, kitlenmiyor mu? Kitleniyor. MAC virüsü yok mu? Var... Yok ben sizi hiç anlamıyorum gerçekten.

Ajanslarda vardır MAC'lerle birbirlerine hava atma olayı. Kendilerini çok elit ve özel gösterebilmek için imajlarının bir parçası olarak yanlarında mümkün olan en pahalısından MAC lap top taşırlar. Bana çok komik geliyor. Bilgisayar diyince benim aklıma iş yapma aleti geliyor. Tasarım yapmak için fonksiyondan ödün vermiş bir bilgisayar ne işe yarar ki.

Bir bakıma MAX ve MAYA kavgasına benzer. "Baaak bu iş MAYA ile yapıldı mükemmel program..." "Aaaaa bu MAX' le mi yapıldı inanmıyorum MAX böyle şeyleri yapabiliyor mu? Yine de bence en iyisi MAYA..." Öffff küle dönüş orada sen hemen....

Kurarsın XP 'yi mis gibi...

En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 28-03-2008 17:48
Çetin Tüker offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-03-2008, 17:39   #63
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Omer Yilmaz is on a distinguished road
HP ve diğerleri batsa önce... HDD sesinden çalışamıyorum... HP'nin klavye gürültüsünden etrafımdakiler rahatsız oluyor ya
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-03-2008, 17:57   #64
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

Öf Ömer yapma şunu ya. Sanki HP farklı bir hard disk kullanıyor ya da sanki HP klavye yapmayı bilmiyor gibi. Benim lap top ta ne klavye sesi var ne de hard disk sesi. Su anda evde kullandığım makinede de hard disk sesi yok. Hatta koca kasanın fanından da ses gelmiyor. 150 dolarlık kasayı koyunca gelmiyor ses falan.

HP'de sonucta bu hard diskleri falan kendisi üretmiyor. Eskiden bende bir HP cd yazıcı vardı sonra bozuldu açtık baktık aslında Philips'miş. Apple bütün parçalarını kendisi mi üretiyor sanki. Senin hard disk artık bozulmaya yüz tutmuş.

Ha bu arada okuldaki MACleri upgrade edemediğimiz için 1-2 sene sonra hepsini kaldırıp rıhtımdan denize atmak zorunda kalacağız bu da ayrı bir MAC güzelliği.
Eski 28-03-2008, 18:01   #65
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

Neyse ya saçma sapan bi tartışma....
Eski 28-03-2008, 21:28   #66
Yönetici

gurgur'in Avatar'ı

gurgur is on a distinguished road
Dell İrlanda'da Siemens'de Almanyada üretiliyor, geri kalan tümü Çin işi.
Eski 28-03-2008, 23:23   #67
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

ayasofya will become famous soon enough
Saçma sapan değil.
Bir kere ben de gereksiz görüntüyü sevmem.
Ama gelin görün ki evdeki klavyeyi koşa koşa Apple aldım.

Sabun şeklinde neredeyse A3 kağıt boyutunda Microsoft ya da bilmem ne marka ergonik klavyeler yerine bunda ses yok bir şey yok yer kaplamıyor. Aluminyum. İnanılmaz hızlı yazıyorum elim yorulmuyor. Ses desen yok. Mutluyum yani. Bu gibi özellikleri hoşuma gitti aldım.

MacbookAir de güzel satacak.

Ben de arabada aynı şeyi yaşarım. Örneğin millet fiyaka için araba alırken ben ayağımı yerden kessin diye ve ucuz sağlam olsun diye bakarım. Doğru düzgün tasarımı olmasına güzel olmasına da bakarım.

Yani bunun bir çizgisi var. Yani makinenin parıl paraıl parlamasına ben de katlanamam. Gereksiz. İşi bilen biri olarak değer vermem. Ama kasası açık oradan buradan teller dökülmüş kötü tasarımlı (Acer marka ucuz dizüstüler var yumurta formunda bana bedava verseler değiştirmek isterim) bir kasa da masaımım üstünde altında dursun istemem.

Yani bu çizgiyi abartmamak ama çok da aşağıya almamak lazım. Ortası lazım yani. O yüzden Volkswagen kullanıyorum. Ucuz sağlam ve İYİ TASARIMI var diye. Çok eskidi ama gerçekten İŞİME YARADI. Bizim okulda benim araba en külüstür arabalardan sayılıyor.

Yeditepe VCD'de 99 tane parıl parıl parlayan makine vardı. Aynı dertten mustaribiz. Evet. Bölüm başkanı herşeyin MAC ile yapılacağını iddia ediyordu onu zorlamasıydı.

Ancak bu bütün Mac kullananların onu süs için aldıklarını göstermez.

Adaa yıllarıdır masaüstü yayıncılık yapıyor o zaman tekeldi Mac ve tabii Adobe Apple ile Apple Adobe ile büyüdü Photoshop DOS ortamlı PC'lerle değil Mac'ler ile Photoshop oldu.

Taaaa bilmem kaç yıllık bir alışkanlığı nasıl yok sayarız. ben anlamıyorum tek tuş fare ile Maya for MAC'de çalışanı. İmkansız.

Diğer yandan bakınca Apple aslında bir yazılım firması, donanımını sadece kendisi yaptığı için nispeten daha az çöküyor. Windows çıktığında MİLYONLARCA sürücüsü olması gerekiyor. 2 yıl içinde üreticiler değişiyor olmadık adamlar windows üerinde çalışan yazılımlar donanımlar yapıyorlar o kadar golabal ki çökmeler uyumsuzluklar stadartsızlıklar oluyor. Zor bir pazar PC pazarı.

Apple öyle mi ya. Bir kere fason ürettirdi. Umax ve Motorola'ya onda da patladı.
Vazgeçti.

Şimdi sadece kendisi üretiyor oh ne ala memleket sürücüsü osu busu zaten belli.
Basıyor parlak özel plastiği şahane end. tas ürünleri. Sade tasarımlar. Tek bir makine var tek bir board var tek bir SCSI arabirim var. Bu kadar çöktüğü bile BAŞARISIZLIK. (Mac'ler de sağlam çöküyor artık)

Alan da alıyor.

Bunu dert edinemnin bence manası yok. Dünya Pc ile dönüyor ve onunla da dönecek gibi gözüküyor. Nasıl Asus bir donanım üreticisi ise aslında Apple da öyle. Ama cafcafı tasarımını satıyor mu satıyor.

Eh yetenek yoksunu mimarlar da cafcaflı işlerle yanyana getiremeyeceğimiz işleri alıyor bazne biz avucumuzu yalamıyor muyuz.

Aynen böyle.

Batsın dememek lazım bence.

Bu arada hem preformasn hem de klavye şakırdamasını dikkate aldığımızda

ÖMER YILMAZ'a o HP yakışmıyor. Çok yakın arkadaşı olarak hemen değiştirmesini öneriyorum. Ama Macbook pro konusunda kararsızım.

Teşekkürler.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler
Haydi mimarlar "OKURYAZAR" olmaya. 15 kredi cepte
TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29-03-2008, 02:17   #68
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

Valla bilemiyorum Ayasofyacım. Ben ilk kez 1985 senesinde bir PC ile basladım konuya, sonra yıllarca ara verip 1990 da bir MAC üzerinde devam ettim sonra tekrar PC ye gectim. İşte o tasarımla fonksiyon dengesi arasında bir çizgi var. Ben bu MAC'lerde bu dengenin genellikle tasarım yönünde bozulduğunu hissediyorum. Açma kapama düğmesi nerde belli olmayan kasalar bana komik geliyor. Tek tuşlu mouse hiç de fonksiyonel birşey değil. Hele hele o eskiden kullandıkları tam daire formlu minik mouselar benim büyük ellerimde ve ince uzun parmaklarımda kramplara yol açıyordu.

Her tarafından kablolar sarkan bir PC olsa olsa tasarımsal beceriksizlik ürünü olabilir. Onu ilgili üretici firmanın sorunu olarak görmek lazım. Donanım uyumsuzlukları ise biraz bilinçli seçimlerle, satın almadan önceki araştırmalarla çözülebiliyor. Benim şu anda kullandıgım PC de hiçbir sorun yok. Hatta bu güne kadar kullandıgım PC lerin hiçbirinde bir donanım sorunu yaşamadım.

Lap topum ucuz bir model cunku bana o model lazımdı. Buna ragmen o paradan beklediğimi aynen verdi. Bence Ömer'in burda hatası HP seçmiş olması. Acıkcası Laser Printer konusu dışında ben HP ürünlerini hiç de başarılı bulmuyorum.

MAC lap toplara gelince, kitlenince resetleyebilmek için bataryayı sökmek gerekiyorsa ben buna ancak gülerim yani. Ya da şarj aletinin kablosu bidi bidi oldu diye "300 YTL rica ediym" diyorsa ona da kızarım.

Diğer taraftan MAC zaten müşteri kitlesini en basından ahmak yerine koyuyor. Hiçbirseye müdahale edemiyorsun. Önünde bir duvar var. Bilgisayar mı kullanıyorum bilgisayar mı beni kullanıyor belli değil.

Bir de "bu pencereler bizim icadımız" havaları yok mu beni fena halde sinirlendiriyor. Kimse pencereli işletim sistemleri hazırlanırken yazılımların bir kısmının bizzat microsoft tarafından yapıldıgını söylemiyor. Yani ortada öyle pek de sahiplenmeyi gerektirecek büyük bir icat yok. Hele hele işletim sistemi denen kavramın zaten bir Microsoft (daha dogrusu Bill Gates) icadı oldugunu da bilen yok. Ne olacaktı pencereleri sadece MAC mi akıl etmişti? sadece o mu kullanacaktı?

Batı dünyası patent bürosuna ilk gideni ilgili konuyu ilk düşünen olarak kabul edip insanların kalan kısmını biraz salak yerine koyuyor. O kadar çok insan var ki, tek kişinin düşünmüş olması mümkün değildir genellikle.

Steve Jobs der ki ben universitede tipografi dersi aldım o yüzden MAC'ler işletim sistemlerinde adam gibi font kulanıyor... Aferin güzel, ama zaten iş pencerelere dökülünce, yani iş zaten grafik arabirim noktasına gelince yazıların tipografik kurallar dahilinde yazılması büyük bir icat değil beklenen bir gelişme. Herhalde zaten masaüstü yayıncılık konusunda öne çıkmayı amaçlayan bir firmaysanız grafik tasarımcılarla yan yana çalışıyorsunuzdur, biri de tutup "şu fontları da adam edelim" der.

DOS PC ler zamanında bile yazılımlar pencereli bir yapı kullanıyordu. Zaten işin sonunda oraya gidecegi belliydi.

Zamanında PC'ler emekleme dönemindeyken, ya da elde teknolojik bilgi olduğu halde pazarı daha cok emebilmek için emekletilirken, MAC'lerin atılım yapmış olması yadsınamaz bi gercek tabi. Ama yani günümüzde karşımda ayakta kalabilmek için IPOD'a bel bağlayan, en büyük rakibinin işletim sistemini de çalıştırmak zorunda kalan ve bu yüzden de aynı işlemciyi kullanan (CHP'nin seçim kampanyasında sürekli AKP ve Recep Tayyip Erdoğanbaskılı afişler kullanması kadar büyük bir hata bu), sürekli aşırı tasarımlanmış ve soğuk görünen ve açıkçası ne zaman başına oturup flash, photoshop, final cut ya da dreamweaver kullanmaya kalktığımda beni çatlatıp monitöre uçan tekmeyle dalma noktasına getiren, sürekli kullanan öğrencilerimin de büyük kısmının şikayet ettiği bir alet var. {} şu iki işareti basmak için bile klavyede takla atıyorsun. Gel de bu klavye ile program yaz şimdi. Bizim Bahçeşehirde de var bu cillop gibi MAC'lerden. Öğrencinin eline verince 1 ayda hepsi dagılıyor. PC ile aralarında çok da fark kalmadı.

Senin o dediğin klavyelerden bizim okulda da var. Olabilir beğenebilirsin kişisel seçimdir. Ben "klik" li klavye severim. Benim lap topun klavyesi sessiz mesela sevmiyorum onu. Daktilonun sesini de severdim. Kılım işte ben ondandır.

Diğer taraftan MAC'lerde çalışan pek oyun da yok. Zaten zamane oyunlarını çalıştırabilecek bir grafik kartını o incecik monitörün orasına burasına sokmak da pek mümkün görünmüyor.

Buyrun size bir MAC filmi.

MAC killed my inner child... Filmde anlatılanları aynen yaşadım. Aynen.....
YouTube - PC vs Mac

MAC Crash Different!

En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 29-03-2008 02:29
Çetin Tüker offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-04-2008, 14:12   #69
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Omer Yilmaz is on a distinguished road
Macbook almadım sonuç olarak.

Ayasofya (Ahmet) çok iyidir, her konuda bilgisi vardır ilginç bir şekilde. Beraberce turladık ve sonunda Vaio aldık.

Aslında aklım ve gönlüm hala Macbook'ta ama ABD'ndekinden 700€ daha fazla ödeme yapmak aklımın alabileceği bir şey değildi. Umarım bir gün yeniden ABD'nde bulunma fırsatını yakalarım. Eğer çok geç olmazsa ne olursa olsun bir Macbook alacağım...

Sevgili Ayasofya bugün Arkitera Eğitim Merkezi'nde SketchUp eğitiminde. Eğitimi 14:00'de başlıyor yani bir süre bu mesajı göremeyebilir ama eminim buna bir cevabı olacaktır...

Çetin ve Ahmet'in yazışmlarına bakmayın siz bana Sony'yi aldıran "Leopard'ı kullanamazsın diyen Ahmet'tir
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-04-2008, 15:56   #70
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

ayasofya will become famous soon enough
Beni deşifre ettin.

Kullanamazsın demedim Leopard'ı. Sen her türlü işletim sisteminin tozunu atarsın.

Burada onu kurcalamaya onun problemlerini gidermek için fazladan ZAMAN harcamaya LÜKSÜN YOK diyerek kullanamazsın dedim.

Yani zor değil bilakis daha kolay. Ama çok incık cincık ayarlara izin vermiyor.

Şimdi Leopard kullanacıları Leopar gibi atlayacaklar. Ama ben bir konferansı ingilizce verip terlemektense Türkçe veririm rahat ederim.

Aynı şey de senin TEMPONDA senin yapman gereken İŞLERİN arasında Leopard için geçerli.

Vista'dan da sıkılırsan onun için sıkılırsın XP'ye onun için geçersin.

(Ders arasındayım öyle yazıyorum. Heheheh)

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler
Haydi mimarlar "OKURYAZAR" olmaya. 15 kredi cepte
TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
dizüstü bilgisayar, laptop, macbook, notebook, sony vaio

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları