![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bilgisayar seçimine çok kısa yardım
Merabalar;
Yaptığım araştırmalara ve sitede okuduklarıma göre, 1- PC çizim için daha çok öneriliyor. 2- CRT monitör LCD'ye göre daha çok öneriliyor. (Sanırım ekrana sağa sola kayıp bakınca renk kaçmasıyla ilgili sorun yaşanıyor.) Ben şehir dışında okuduğum için, tatillerde bilgisayarımı yanımda taşımam gerekiyor. O yüzden laptop alacağım. Ekranla ilgili sorun yaşıyacağım sanırım ama. Bunu minumuma indirmek istiyorum. Tahmin ediyorum SONY marka laptoplarda ekranla ilgili sorunlar hallolmuştur. Hem SONY hemde diğer markalardan birini kullanmış arkadaşlar cevap verebilirlerse sevinirim. Çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
CRT evet bazı konularda iyidir ama kaybettiklerini söyliyeyim
1- Radyasyon makinesi. (Bir adet minik elektron hızlandırıcısının önünde duruyorsunuz. Tam tabanacanın namlusuna. Ve tabanca aktif olduğunda oturuyorsunuz sustuğunda kalkıyorsunuz) 2- Yer kaplar ağırdır 3- Enerji çok tüketir. Bu sebeplerden ötürü ve mink kızlarım devamlı suretle bilgisayarda boyama ve barbie bebek giydirme oynamak istediklerinden LCD'yi seçtim. Laptop'ların ne sorunu varmış ki ekranlarında.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 16-08-2007 10:52. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Laptopların ekranlarına, hafiften sağa veya sola kayarak bakıldığında renk beyazlaşmaya başlıyor. SONY laptoplarda bu sorunun çözülmüş olabileceğini düşünüyorum. Ama bir SONY kullanıcısından duymak isterim. Bu arada yazdıklarınızdan sonra PC alacak olursam LCD ekran tercih edeceğim sayın ayasofya.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Üç yıldan beri Sony Vaio kullanıyorum (genelde presantasyon amaçlı) fakat ekranında beni rahatsız edecek bir sorunla karşılaşmadım.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Evet öyle. Hatta yakın zamanda bir bilgisayar marketinde dolaşırken 3M marka filtreler gördüm. Laptop ekranı filtresi. Ne bu yahu derken. Sadece belirli bir açıdan ve sadece belirli bir uzaklıktan ekranı gösteren diğer yönlerden ekranı göstermeyen filtre olduğunu fakettim. Güvenlik için. Yani sizi itmeden biri ekranı göremiyor.
Filtre yaptıklarına göre ekranlar fena değil.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Laptop ekranlarında görüntü sorunu yaşanması için ancak çok dar açıdan bakmak gerek, ki bu da çalışma için verimli bir durum olmuyor..
Ben 17.4 inç ekranlı bir laptop kullaniyorum (adi laptop kendisi yerinden kalkmamak için pek bir direniyor) Packard Bell'in özel parlak ekranına sahip ve şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım, temizleme güçlüğü dışında. Masaüstü olarak ise hem CRT monitörlü bir PC hem de LCDli imac kullanma firsati bulduğum için söyleyebilirim ki LCD'nin rahatlığı CRTlerde yok ayrica CRTler gözü daha çok yoruyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
LCD teknolojisi henüz yeni bir teknoloji bu yüzden renkler konusunda hassaslık isteyen sektörlerde (Matbaa, renk ayrımcılığı, masaüstü yayıncılığa çalışan grafikerler...) pek tercih edilmiyor. CRT monitör renkler konusunda çok daha hassas, ama bu hassaslığı farkedebilmek içinde yukarıda bahsettiğim alanlarda uzman olmak gerekiyor. Bunun dışında CRT monitörün Ayasofya'nın bahsettiği gibi pek olumsuz etkileri var; radyasyon, gözü yorma, yüksek enerji sarfiyatı parlak ışık altında görüntü kaybı v.s. v.s. gibi.
Bunlardan hareketle işiniz eğer masaüstü yayıncılıkla ilgili bir iş değilse, kesinlikle LCD monitörü tavsiye ediyorum. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|