![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
korsan Windows
Bilgisayarlardaki sahte Windows sürümlerine ilişkin sanırım microsoft sıkı bir denetime başladı. Geçen gün gazetede de bir tam sayfada ilan vardı. 20 Şubat korsan Windows kullananlar için kara gün olacakmış.. bilgisayarlarınızdaki Windows ve Office sürümlerini kontrol edebileceğiniz adres:
www.microsoft.com/turkiye/orijinal Ekteki dosyada maalesef Türkçe karakter sorunu var, bana gelen mailda da böyleydi, düzeltemedim (Encoding bölümünden de düzelmiyor)
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bugünlerde dolaşan bir haber ve sanırım ev kullanıcılarının çoğu için kötü bir durum. Ancak çoğu forum ve blogda söz konusu durumun içerikde adı geçen şirketin bir reklamı olduğunu söylüyor. Açıkçası ben de katılmadan edemiyorum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
İşletim sistemini bilemem ancak ofis konusunda anında open ofice'e geçiveririm ki büromda lisanslı ms ofis kullandığım halde.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın meslekdaşlarım;
Hepinizin bildiği gibi bu yüklenecek olan active x denetimi bilgisayarınızı her zaman denetliycek taa ki format atana kadar.Eğer ki korsan yazılım kullanıyorsanız veya yeni yüklediğiniz anda her internete girişinizde kontrol edebilme fırsatı doğuyor microsofta.Böylelikle anında baskınlar yapabilir nerde olduğunuzu kimliğinizi çok kolayca kavrayabilirler.Korsan kullanan arkadaşlar açısından tehlikeli bir yazılım.Teşekkür ediyorum.Saygılar..
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Görüldüğü üzere, 20 şubat geçti ve sorun yaşayan görmedi sanırım hiç kimse (:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Valla hiçde öğle değil gibi. Yavaş yavaş bilgisayarların içine girmeye başlıyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
ufak bir aydınlatma..
Arkadaşlar xp kullanıcıları artık windows tarafından denetleniyor.Son yapılan windows güncellemelerinin içeriği bu.Sistemin korsan yazılımlara karşı korunaklı hale getirilmesi....Korsan xp kullanıcıları güncelleştirmeyi yaptıktan sonra windows sürekli korsan yazılım uyarısı veriyor.Benim elimde windowsun bir açığından faydalanılarak yapılmış bir lisans programı var.Bunun bu sitede yayınlanmasının yasak olup olmadığını bilmiyorum.Bu yüzden arkitera yöneticileri bilgilendirme yaparsa link verebilirim.Ayrıca aldığım bir duyuma göre bsa microsoft ortaklığıyla kullanıcıların bilgisayarındaki tüm lisanssız programlar kontrol altında tutulacak...
Saygılarımla...
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
vistanın satış fiyatlarıda ayrıca bir handikap, bütcesi zayıf insanların alması neredeyse imkansız. zorla sahte sistem kullanmaya teşvik ediyorlar. ![]()
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben Windows'un bu uygulamasını çok olumlu buluyorum. Bu kullanıcıların Linux'a geçme nedeni olabilir çünkü. Linux'tan korkanlar artık yavaş yavaş Linux'a merak salmaya başladı. Ben de bir Linux kullanıcısı olarak herkesin Linux kullanması taraftarıyım. Windows'ta yapabildiklerinizi Linux'ta da yapabilirsiniz. Hatta daha fazlasını. Linux da neymiş diyenler lütfen aşağıdaki vidyoya bir gözatsınlar.
YouTube - PARDUS - BERYL - 3D DESKTOP |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
teknoloji teknoloji teknoloji...
Sayın osenmer galiba teknolojinin ne düzeye geldiğinden habersiz.Şu an microsoft sizin tahminlerinizden-ki herkes için geçerli-daha ileride şeyler düşünüyor.Bu kesinlikle reklam değildir.Eğer kaçak windows kullanıyor ve o bilgisayardan da internete bağlanıyorsanız çoktan fişlenmiş durumdasınız zaten.Bunu microsoftun reklamlarından değil kendi gözlerimle görerek öğrendim.Arkadaşımın bilgisayarı sürekli korsan ürün uyarısı vermeye başladı.Sonra da sözünü ettiğim sistemle lisansladık.
Vista konusuna gelince:şunu teknolojiyle ilgilenen herkes bilir ki yeni bir sistem çıktığında çok pahalı olur.Daha sonra daha üst teknolojiler çıktıkça ve ürün kullanımı yaygınlaştıkça fiyatlar düşer... Linux konusu ise benim de açıkçası gündemimde.Ama işletim sistemi değiştirmek bana biraz radikal bir karar olarak geliyor.Açıkcası korkmuyor değilim.Çünkü sistemi henüz tanımıyorum.Çok övgü geldi ama ne bileyim işte.Alışmışız bir kere ..Saygılarımla...
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
microsoft sahte windows kullanıcılarını fişliyor denilen olay güncelemeler ile gelen bir program. bu program windows'un sahte olduğunu anlıyor. ve her açılışta uyarı veriyor. bilg. açıldıktan sonra da sol altta mavi bir yıldız şeklinde kalıyor. windows güncellemesi yaparken "windows genuine patch" tarzı birşey görürseniz yüklemeyin sakın
![]() microsoft ürün fiyatlarını indirmediği sürece kaçak kullanımın önüne geçemez. bu kadar insanı hapse mi atacak ? zaten tekel konumunda bir şirket artık microsoft. fiyatları aşağıya çekerek sürümden kazanabilir diye düşünüyorum. bu arada behsedilen windows'u orjinale çeviren patch bende de var. tıkır tıkır da çalışıyor şu anda ![]() En son tech-inn tarafından düzenlendi : 13-03-2007 15:41. Nedeni: imla |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ziyaretçi
|
windows guncellemeleri kullanılıcakmış die duydum ne kadar doğru bilmiorum ama ben bikaç aydır guncelliyemiorum korkudan
![]() |
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
o pacht ne kadar orjinale çevirir bilemem ama en azından sinir bozan ikon yok oldu
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Şahane bari o patch'i yayınlayın da herkes faydalansın.
Ne güzel. Neler diyorsunuz. BSA üyesi bir firmanın işletim sistemini orijinale çeviren yasal olmayan bir program hakkında konuşuyorsunuz. Arkitera'da. Kendinize geliniz. Kurallara uymak şartı ile üye oldunuz. BU şartı yerine getiriniz. Microsoft iyi midir, kötü müdür, tekel midir, yoksa fahiş fiyatla satış mı yapmaktadır. Bunu tartışın. Söyleyin. Bundan doğalı yok. Ancak kalkıp da alanen program kırdığınızı beyan etmeyin. Nedeni basit herkesi hapse attıramaz ama Arkitera hukusal yönden hoş olmayan durumlarla karşılaşır. Hemen patch ile ilgili yazışmaları siliniz. Arkitera herhangi bir yazılım ya da donanım firmasına bağı olmayan bağımsız bir özel kuruluştur. İsteyen istediğini yazar. Ancak yasalara karşı bizi zor durumda bırakamaz. Sizin yüzünüzden forumuna hukuksal bir müdahale istenmez. Düzeltiniz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşlar yapmayın korsan program kullanmak çok yanlış. bahsi geçen programların maliyeti 1.000 ytl bile değil bilgisayarlara 1500 - 2000$ verirken lisanslı program satın almamak çok garip. bir şekilde yakalanmanız sizin vermekten kaçtığınız ücretin kaç katını ödemenize yol açacak biliyormusunuz
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|