![]() |
|
|||||||
| Donanım Bilgisayar ve diğer donanım ürünleri ile ilgili görüşlerinizi yazabileceğiniz, sorunlarınıza çözüm bulabileceğiniz bir forum başlığı. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
render hızı için bant genişliği mi işlemci gücü mü..
herkese merhaba...küçük bir render farm kuruyoruz.öncelikli amacımız animasyon renderlemek yani sahne çalışmasından ziyade render süresi önemli.alacagımız bilgisayarlarda işlemci olarak pentium dualcore serisi kullanmayı düşünüyoruz.işlemciler üzerinde yaptıgım testlerde.şuan kullandığımız makinelerden ;
zeon 800mgh 3.6 x2 işlemci nin , ''16.02 dk'' de yaptıgı renderi, pentium duo 3.4 800mgh 1gb ram, ''23.13 dk'' de , pentium duo 3.4 800mgh 2gb ram, ''23.11 dk'' de , p4 3.8 800mgh 4gb ram , ''33.10dk'' de yaptı. elimde bulunmadıgı için testini yapamadıgım işlemci sınıfı pentium dualcore sınıfının 1066 mgh bant genişliğine sahip olanları. p4duo nun 800mgh 3.4 işlemcisinin fiyatı 200$ civarındayken 1066mgh 2.8 işlemcisinin fiyatı 500$ civarında. bu da bant genişliğini önemli oldugunu gösteriyor kanımca.ama acaba bu önem render aşamasında ne derecede... şu anda araştırmaya çalıştıgım konu render esnasında ihtiyacımız olan performansın öncelikle işlemci gücünde mi yoksa bant genişliğinde mi oldugu.bu konuda bilgisi olan arkadaslardan yorum bekliyorum yada pentium dualcore 1066 mgh bant genişliğine sahip işlemci kullanan varsa render testi için örnek sahne paylaşmak isterim... sevgiler..
www.aft-design.com En son AFT tarafından düzenlendi : 23-11-2006 15:11. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
deneyerek değilde mantıkla konuşuyorum, bant genişliğinin daha çok birden fazla işlem sırasında yarar sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü bant 1066 değilde 2132 mgh olsa bile işlemci gücünde tıkanıp kalacaktır. Aksi halde ram arttırmak bile render a etki eder olurdu??...Tabi bu demeden etmeden kişisel fikrim...Ancak aşağıdaki adreste işlemci kıyaslamaları ve program seçenekleri mevcut işine yarar umarım...
http://www.tomshardware.com.tr/cpu/charts/index.html |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkürler link çok yardımcı oldu...keşke test te xeon işlemci de olsaymış esas kıyaslamak istediğim xeon la arasındaki performansıydı...
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
http://www.grafficafe.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1774
Biraz terim karmaşası olmuş ama gerekli bilgileri alabiliriz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
render için işlemcinin kalitesi çok önemli.Yani işlemci hızı çok önemli ama 65 nm mu yoksa 90 nm mu yoksa front side bus (fsb) mı bunlardan da farkeder.Genel de tüm render motorları birbirine yakın konfigürasyonda oldukları için bir site öneriyorum.Tüm render programlarından buna yakın sonuçları alacaksınızdır:
http://www.tomshardware.com.tr/cpu/c...=450&chart=188
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
ilgi gösteren arkadaslara teşekkür ediyorum..bu zaman içinde araştırabildiğim kadarıyla düşündüklerim dogru çıktı. bant genişliginin de işlemci gücü kadar önemli oldugunu anladım..tabi bunu yaptıgım testler sonuçunda söyleyebiliyorum sadece yoksa donanım çalışma mantıkları hakkında fazla bilgim yok..aldığımız işlemciler core 2 duo E 6700 .2.66GHz ve 1066MHz de çalışıyor 4 mb da cache bellegi var.
bu işlemci xeon 3.6GHzx2 800MHz 2x2 cache bellek li işlemcisi ile hemen hemen aynı hızda render yapıyor. benim burdan çıkardığım sonuç bent genişliğinin render de önemli oldugu..çünkü core 2 duo 2.66GHz iken xeon 3.6GHz x 2 ama render hızları aynı..fiyat olarak ise core 2 duo 500$ xeon un işlemcilerini ise hatırladıgım kadarıyla 1500$ civarına almıştım...
www.aft-design.com En son AFT tarafından düzenlendi : 10-12-2006 18:41. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|