|
|
#46 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
anket devam ededursun, sevgili dostum güray ı bolvadin yarışmasındaki 1. liği için tebrik ediyorum.büyüksün...
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
okulumuz yarışmalar konusunda atak yapmaya başladı,çok sevindirici.güray' a ve ramazan 'a tebrikler. merih sizi de duyarız umarım
) güzel bir yarışma duyurusu buldum,ilgilenirseniz diye yolluyorum http://www.edilportale.com/livingbox/eng/livingbox.htm |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
bu arada güray dream tv de klip bulmaca yarışmasını da kazandı... kazanmak konusunda üstüne tanımam..
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
.
bu forumun hali ne kantinde bi masa başına daha çok adam toplarım (bedava çay ile)
katılım sart... |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ankete cewap
Bence böyle bir hedefe kimse inanmamaktadır ve işin garibi rahatsız olup istememektedir de.kendi adıma yazayım yıllar geçtikçe okulun bu durumu insanlar tarafından normal hali olarak algılanıyor.yani demek istediğim belki biz gelmeden önce okul çok daha değişikti,iddialıydı,kaliteliydi biz göremedik,yaşayamadık doğal olarakta sadece anlatılanı biliyoruz ve şimdide bizim ilk zamanlarda yaşadıklarımızı(pek kabarık bi liste değil) yeni gelen arkadaşlar,öğrenciler yaşayamayacak.Yani bu düşüş belki birçoğumuza göre düşüş olarak fark edilemiyor, normalinin bu olup devam ettirildiği zannediliyor.(çok mu Polyanna oldum ne
)
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
merak...
Aslında ben son mesajı yazan arkadaşımın _m.ozduran_ hangi dönem mezunu olduğunu merak ettim.Veya hala öğrenim görüp görmediğini... Şundan merak etmekteyim, okulumuzun eğitim, öğretim kalitesi ne zaman düştü, onu bi tam olarak saptayalım,
Çünkü ben de"son senelerde sürekli düşüş halindeki okulumuz deü" den geçen sene mezun oldum.Yani dönem olarak "kaliteden önce" ye mi, "kaliteden sonra" ya mı denk geliyorum bilemiyorum. Sanırım deü lü öğrenciler, mimarlar olan biz elimizden geleni yaptığımız, okuduğumuz, araştırdığımız, ürettiğimiz, tartıştığımız halde maalesef sevgili okulumuz bize gerekli eğitimi, öğretimi bi türlü veremiyor... Evet buldum işte.. ben ankete verdiğim cevabı değiştiriyorum..En iyi olamamamızdaki suç, sınav sisteminde, Tınaztepe kampüsünde, öğretim üyelerinde...Bizle hiç bi ilgisi yok.. (forumun başından beridir neden çoğunlukla deü nün öğretim kalitesiyle ilgili serzenişlerde bulunduğumuzu anlamadım.yoksa deü lü karakteristiklerinden biri de çözüm yerine herşeye serzeniş mi?) |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ramazan sorduğun için cevaplayayım 4. sınıftayım yani mezun değilim.(alt kottanda Proje alıyorum)
Sanırım ben anlatmak istediklerimi yanlış aktardım ve başka bir bakış açısıyla bakıldığında çok olumsuz anlamlarla karşılaştım.Bir daha ne demek istediğimi anlatayım; öncelikle forumda yapılan yorumları okuduğumda okulla ilgili kötü gidişhat yorumları birçok kişi tarafından kabuledilmiş ve açıkça dile getirilmişti.Bende yorumumu yaparken bunu kabul ederek yaptım.Geleyim şu anlatamadığım yere;bizden önceki dönemlere ait birçok öğrenci okula geldiğim günden beri 'eskiler başkaydı' diye lafa girerdi ve geçmiş yıllarda yapılanları anlatırdı.Bu anlatılanlara bakarak bizde 'eskiden ne kadar farklıymış' anlamında bazı yorumlar yapardık.Dikkat ettim bizde bizim zamanımızda şöyleydi diye anlatıyoruz geçmiş okul anılarımızı.Belki bizden sonraki öğrencilerde kendi dönemlerini bu şekilde 'bizim zamanımızda böyleydi' diye anlatacak .Yani okulun gittikçe değiştiği fikri geçmişe ait anıların anlatılmasıylada aklıma geliyor. Yoksa aktarılanlar olmasa 'eskiden nasılmış şimdi nasıl' yorumunu yapabileceğimi sanmıyorum.Belki bu aktarımlar olmasa ve okulda daha az zaman, 3 yıl yerine 1 yıl geçirmiş olsam (bu sadece anlatmak istediğimi örneklemek amacı ile kullanılmaş rakamalar) okulun değiştiği fikrini düşünmezdim ve normal olarak algılardım.Bu durumda halimden memnunsam ve herkes de memnunsa neden birşeyler yapmak zorunda hissedelimki.Farkında olmadığı için kimi suçlayabiliriz.Belki birçok kişi bu durumda diye düşündüm.( Açıkçası neden biraraya gelemiyoruz cevabını ararken kendime bu şekilde bir cevapta olabilir mi diye sordum) Bu sadece benim bir varsayımım, bir düşüncem ve sanırım yanlış şekilde sizinle paylaşdım,umarım bu sefer doğru anlatmışımdır. müge özduran |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Müge'cim kusura bakma...Sana da söylediğim gibi senin olduğunu anlamadım.Anlasaydım zaten sorumun cevabını almış olacaktım.Zira hemen hemen yakın dönem sayılırız. Ben daha çok okula yeni başlayan bir arkadaş olabileceğini düşünmüştüm
Ve yine anlasaydım, "atölye koridor" çalışmalarına katkılarını da gayet iyi bildiğimden, daha çok okul adına çözüm arayan tutumlardan söz ederdim...Neyse.. Benim aslında asıl söylemek istediğimde, okula yeni katılan tüm arkadaşlarımın okulun eğitim kalitesini falan sürekli dert etmeksizin elinden geleni yapması halinde sözü edilen birçok hedefe (bkz. merih'in forum deü konu başlığındaki çoğu mesajı ) ulaşabileceğimizdir.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
nostaliji
ben birinci sınıftayken bir forum toplanmıştı okulda ,konusu net olarak aklımda değil ama konu dönüp dolaşıp dokuz eylül mimarlık nasıl adam olura gelmişti.hocalardan biri dediki dokuz eylülü ancak sizler, dokuz eylüllüler kurtarabilir bizler değil,biz itülüyüz..siz kendiniz birşeyler yapmaya başladığınız zaman ben arı rozetimi çıkarıp dokuz eylül rozetini takarım demişti...ben o zamanlar bu konuşmadan çok ders çıkaramadım ama aklımın bir köşesine yazdım ,belki şimdi arkakadaşlar yine pek bişey anlayamaz ama akıllarının bir köşesine yazsınlar ilerde onlarda alt sınıflara anlatır.ta ki dokuz eylül nasıl adam olur sorusu akıllardan silinip dokuz eylül nasıl adam oldu sorusu sorulana kadar
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Üye
![]() |
ya bi lab olayı almış yurumus ben inşaat tayım ve haftada 3 gun bilgisayar labdayım...
bu sene muh cizimleri ve mat lab alıyorum gecen donemden de qbasic var... yani, bi bilgisayar sıkıntısı yok bizde... ayrıca bilgisayarlar da cok kaliteli makineler... bizde bu acıdan bi sorun yok yani... |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Merhaba herkese
ben Merve, dokuz eylül üniversitesi güzel sanatlar fak. grafik blm. ne girmek istiyorum. öncelikle eğitim iyi mi , tavsiye eder misiniz? eğer bu bölümde ya da gsf.nin diğer bölümlerinde okuyan arkadaşlar forumda varsa lütfen sınavlarda nasıl bir cizgi karakteri istendiğini ve daha önceki yıllarda neler sorul- duğunu anlatabilirler mi ayrıca okulda yetenek sınavına hazırlık kursaları var mı? teşekkür ederim herkese sevgiler. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Forum Üyesi
![]() |
qbasic
hala qbasic mı ogretıyolar onu kullanan kaldımı ya ben inşaat teknikerliğinde okurken verıyolardı 1998 de ve muhendıslıkte hala verıyolar yanı arkadaslar bu okul hala gelısmelere kendını kapatıyormu ya baska hangı bılgısayar derslerı var muhendıslıkte
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Forum Üyesi
![]() |
merhabalar ben bişey sormak istiyorum acaba dokuz eylül üniversetesinde iç mimarlık bölümü var mı?Varsa özel yetenek sınavı nasıl?lütfen yardımcı olun
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
...
deü de iç mimarlık yok hypnotic
|
|
|
#60 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Ben biraz daha farklı bir konuya girmek istiyorum
Hocalar bile destek çıkıyor öğrenciler neden destek çıkmıyor Mimarim.Gen.Tr ( Mimar Ve Mimar Adaylarinin Bulusma Noktasi ) ye anlamıyorum
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|