|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Bir şeyler oluyo ama bu ülkemizde ve okulumuzda olduğu gibi bir yerlerde tıkanıp kalıyo malesef.Mesela birkaç hoca okulun önüne yapılmak üzere otobüs durağı tasarlama işine girmişlerdi,ama ondan da bir sonuç çıkmadı.
Mimarlık tarihi 3 dersinde bu sene tartışırken söyleyememiştim içimde kaldı,dersi alanlar konuyu hatırlarlar. Kaç tane hoca varsa o kadar BEN mi var acaba? diye merak ediyorum bazen.Projelerimizde post-modern bir tarz yaratamamamızın da sebeplarinden biri budur belki de... Neden forumumuz yok diye başlamıştım ben,yine bir neden sorusuyla devam etmek istiyorum Neden bizim mimarlık öğrencileri olarak bir öğrenci topluluğumuz yok? Sanırım bu kanouda önceki senelerde çalışmalar olmuşsa da başarılı olamamış.Bence topluluğumuzun olmaması büyük bir eksiklik,ne dersiniz?
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
post modernizm tarz mı
lütfen şunu açıklar mısın okulumuzda post modernizm bir tarz yaratmaya acil ihtiyaç mı vardır,ya da böyle bir şey gerekli midir..?neden bir öğrenci topluluğumuz yok sorusuna bu soruyu atlamaman için daha sonra bir kaç şey söyleyeceğim
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
sanırım mimarlık tarihi 3 dersinde bu sene beraber değildik,o yüzden bunu sana anlatmam zor olur.daha önce de dediğim gibi bu dersi bu sene alan ve son derslerden birinde yaptığımız tartışmadan haberi olanlar konuyu daha iyi anlayabilirler.
ama kısaca şöyle söyleyebilirim.İbrahim Hoca derste éneden hiçbir projede post-modern bir sembol göremiyoruz? mesela neden hiçbiriniz cam bir cephenin önüne bir iyon başlığı koymayı düşünmüyorsunuz?" diye küçük bir örnek vererek sormuştu,biz de sınıf olarak verecek çok da tatmin edici bir yanıt bulamamıştık.buna bağlı olarak da okuldaki tasarım sorununu tartışmıştık. kısaca böyle özetleyebilirim...
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Topluluk
"Neden bizim mimarlık öğrencileri olarak bir öğrenci topluluğumuz yok?"
Sorusu çok önemli bir soru bence .Bir diğer önemli soru da "niçin bir topluluğumuz olmalı?" . Öncelikle bu iki soruyla uğraşılmalı . Kestirme cevaplar vermeden uzun uzun araştırılıp cevaplanmalı. Üniversite toplulukları, kulüpleri, örgütleri vs. dikkat ederseniz çoğunlukla ,dışarıdan bir örgütün (siyasi parti, siyasi örgüt, dergi, meslek odaları, S.T.K. .... ) desteğiyle veya üniversite yönetiminin desteğiyle ya da okuldaki hocaların önayak olmasıyla kurulurlar, yaşarlar. Bunun dışında fotoğraf kulübü, dans kulüpleri gibi örgütlenmeler de -zaten dışarıdaki hayatlarında da bu işlere önemli yer veren- bir kaç öğrencinin çabasıyla ayakta kalırlar. Yani diyeceğim şu ki bir örgütlenmeye gidilecekse bunu ayakta tutacak güç ve bunun bir amacı olmalı.Oklulumuzda bir topluluk oluşturmak bir ihtiyaç (çünkü olmamasından dolayı hekes şikayetçi) ama "topluluk olmak " amacıyla topluluk oluşturmak biraz boş bi işmiş gibi geliyor bana . Zaten her gün kantinde birbirinden güzel topluluklar oluşturup eğlenebiliyoruz ya da ödevler için topluluklar oluşturup ,bilgilenip birlikte birşeyler üretebiliyoruz... Kurulacak olan topluluğun amacı (veya amaçları) bunları aşmalı bence ve net olabilmeli. Bir gün yorulupta ben ne yapıyorum? Dediğimizde "bizim böyle böyle bir amacımız var " diyebilmeliyiz. İşte o zaman topluluğun ayakta kalmasını sağlıyacak güç "kendimiz" olmuş oluruz. Bir etkinlik yapmak, bir eylemde bulunmak için ille de yasal bir topluluğa ihtiyaç var mıdır? Bence yok çünkü hiç bir üniversitenin hiç bir kulübü dekandan ya da rektörden izin almadan hiç bir etkinlik yapamaz .Aynı şey tek tek öğrenciler (hatta okuldaki herkes) içinde geçerli ,yasal olarak bir öğrenci olarak da bir kulüp olarak ta rektörün karşısında gücünüz eşit olur. Topluluğun farkı haksızlığa karşı eyleme geçebilecek -"hatırı sayılır"- sayıda öğrenciden oluşması yani bir nevi illegal bir gücü olması. Bir topluluk oluşturabilmek için öncelikle bir amaç, daha sonra bu amac için çalışabilecek yeterli sayıda (bir yaptırım gücü oluturabilecek kadar) öğrenciye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Aslında cok fazla genelleştirme yaptığım için benimde katılmadığım noktalar var ama neden bir topluluğumuz olamdığı ve olması için ne yapılması gerektiği konusunda ki düşüncelerim bunlar........ .. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
o derste olmadığım çok üzüldüm yalnız size söyleyebileceğim bir kez daha bu tarz bir soru ile karşılaştığınızda şunu hatırlayın, bu soruyu soran kişi önce kendisi cam bir cephe önünde iyonik bir kolon başlığının neden yapılabileciğini size açıklamalıdır.yani bu bir gönderme midir,canlandırma mıdır,tarihe saygımıdır,strüktür için bir gereklilik midir,işlev için gereklimidir,ekonomik bir faydası var mıdır,yaratıcılık mıdır,koruma mıdır...sanırım hocanız bunları düşünmeniz için konuyu açmıştır..yoksa böyle bir şeyi yapmanız için değil...o yüzden lütfen neden postmodernist bir üslubumuz yok diye üzülmeyin hatta olmadığına şükredin...(öyle ben bilirim havaların da gibi oldu ama öyle değil örgütlenip post modernist olcaksak hiç olmayalım daha iyi) |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
akademik ortam zaten mesleki kriterleri tartışmak,düşünce üretmek üzere var olan yerdir,ya da öyle olması gerekir. tabii ki hocamız böyle bir tartışmayı,bizim tasarım sorununu ele almamız için açtı,alın bunu yapın demek için değil.
ben de post-modern bir tarz yaratamadığımız için üzülüyor değilim zaten beni tamamen yanlış anlamışsın.üzülecek olsam mimarlık ve sanat alanındaki bir çok akımın projelerimizde yer bulmadığına üzülürdüm..benim paylaşmak istediğim,okulumuzdaki tasarım alanındaki eksikliğin ve de yüzeyselliğin,konsept sorununun nedenlerine bir bakış açısıydı...
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Okulumuz
Ben şehir bölgedenim bizim bilgisayar lab.ımız var ama genelde kilitli...Hocalarımız bile bazen kapısını açtıramıyor ama yine de sizden daha şanslıyız 3 kere ders yapabildik 1 kerede hocalarımız yokken bilgisayarları kullanabildik.Lab.da 15 kadar bilgisayar var hocalarımızın büyük uğraşı sonucu bir dönem sonunda bu sayıya ulaşılabildi....
Şanssız olduğum şeyler de var. Yurdum Gaziemirde ve 70 dakikada bir gelen(bazen hiç gelmeyen) bir otobüsle 70 dakika yol gidiyorum..... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Bilgisayar Lab.
Ne kadar doğru tam bilmiyorum ama şunu aktarmalıyım:
Mimarlık Bölümü bilgisayar labaratuvarının açılmamasının bir nedeni de yeterli talep olmamasıymış. Labaratuvarın açılacağı ve kullanıcı kartı almak isteyenlerin başvurması gerektiği ilanı okulda bir süre asılı kalmış ancak kart için topu topu 2 (iki) öğrenci başvurmuş ve 2 (iki) öğrencinin kullanması için de bir bilgisayar labaratuvarını çalışır halde tutmaya uğraşmak pek de doğru değil. İlanı ben de gördüm ve bazı arkadaşlara başvurmalarını rica ettim, anlaşılan onlar bile başvurmamış...Gerçi bu duyuru dönem sonuna doğru asılmıştı ve belki de bu yüzden yeterli ilgi gösterilmedi ama en azından ufak da olsa bazı çabaların olduğunu ve bazen öğrencilerin ilgisizliğinin de önemli bir sorun olduğunu kabul etmek gerekir. Çeşitli -resmi- platformlarda -belki de beklemediğiniz kadar- öğrencilerin sorunları konuşuluyor ama "bilgisayar labaratuvarını açmaya çalıştık ama topu topu 2 (iki) öğrenci başvurdu" denilince artık başka bir şey söyleyemiyorsunuz... Öğrencilerin eleştiri yaparken ÖZeleştiriyi de ihmal etmemeleri lazım. Dünyadaki herşeyin -en az- 2 (iki) tarafı vardır. HIA |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
" "bilgisayar labaratuvarını açmaya çalıştık ama topu topu 2 (iki) öğrenci başvurdu" denilince artık başka bir şey söyleyemiyorsunuz... "
Benim çok söyliyecek sözüm var!!! Öncelikle bilgisayar labaratuarına kayıt olunmayınca o bilgisayarlar çalışmıyor mu? ne bileyim işlemcileri öğrencilere küsüyor mu? kendimize bi soralım niye bizi kaydetmeye çalışıyorlar? (Bu yüzden labaratuarın kapalı olduğunu bilmiyordum çok sinir bozucu bir durum). Geçen sene kayıt için para toplamışlardı. Tabiiki bu sene de muhtemel amaç para toplamaktır . Yani bizim bilgisayarlarımızı bize pazarlamak. Eğer amaç para toplamak değilse (yani toplanmıyorsa ,kesin bir bilgim yok aslında) niçin kayıt olmamız isteniyor ki Kütüphanedeki bilgisayarları kayıt olmadan rahat rahat kullanabiliyoruz. Çünkü zaten hepimiz bu okulun kayıtlı öğrencileriyiz. Devletin -bizim- bilgisayarlarımızı geçerli bir sebep yokken bir odaya kapatıp, çürümeye bırakanları suçlamak varken kayıt olmadı diye, öğrencileri suçlamayı pek aklım almıyor... hatta farkında olmadan da olsa çok onurlu bir davranışta bulunmuşuz, ben herkesi bu konuda kutluyorum. Şimdi biz o bilgisayarları kullanmış olsaydık bilgisayarın bir yerine birşey mi olmuş olacaktı. kullanmadık da bişey mi oldu? kimse kayıt olmadıysa demek ki bi yerlerde bi hatta yapılmış; belki duyurusu iyi yapılmadı ,belki öğrencilere pahallı geldi ,belki iki kişiden başkasının ihtiyacı yok, belki öğrenciler kayıt olma fikrini beyenmedi, belki........vs.... bu hatanın ya da hataların sonucunda bilgisayarların kapalı mı durması gerkiyordu? ben buradan şu sonucu çıkarıyorum : Yönetimin asıl amacı para toplamak bilgisayarlar bahane. Yakında giriş çıkışlarda, tuvaletlerde falan para toplarlarsa hiç şaşırmayın.... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
...
forumdaki yerimiz hayirli olsun.umarim her konuda düsüncelerimizi tartistigimiz,bircogumuzun icine düstügü bu yeknesak durumdan siyrildigimiz bir platform olur.
hepimizin sikayetci oldugu gibi fakültenin gerek fiziksel gerek tinsel bircok problemi var.bu problemlere cözüm getirebilmenin ön adimi bence öncelikle bu problemleri en yalın ve net haliyle ortaya koymak.cektigimiz sıkıntılar,ugradigimiz haksizliklar ve hayal kırıklıkları bazen bu problemleri ortaya koyarken bizi duygusal davranmaya,yanlis ya da ise yaramaz bir dil kullanmaya itse de saniyorum burada herkes birbirini anlayabilecek erginlikte.. bir zamanlar ozlem'in dedigi gibi zaten alsancagin bir kuytusunda tek tabanca,diger mimarlik okullarindan son derece kopuk olan okulumuz sanki tinaztepede cok daha kötü bir hal aldı.bütün sene boyunca konustugum hemen hemen bütün ogrenci ve hocalarda bu bıkkınlıgı gozlemledim.en cok da kendimde.Projelerde,sosyal etkinliklerde,hatta kantinde kurduğumuz topluluklarda bu üretkenlik sıkıntısı cıglık cıglıga.Ücgen adi altinda kurmaya calistigimiz topluluk da hayal kırıklıklarimiza bir yenisini ekledi.bu konuda cenk'e katiliyorum.daha net bir hedef belirlemeliydik.seneye tembelligimizin derin dehlizlerinden kurtulup daha iyisini basarabiliriz umarim...
|
|
|
#26 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Bilgisaray Lab.
Bilgisayar lab.ına kaydolmak için 7 milyon lira ve fotoğraf isteniyordu.Verilecek kartla ders dışında da lab.dan faydalanabilirsiniz dendi.Bizden kimse kayıt olmadı bildiğim kadarıyla zaten 2. dönem başlamıştı ve kimse o parayı vermek istemedi.Bizim istediğimiz orada ders yapabilmek...
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Kayıt...
Türkiye ve muhtemelen tüm dünyada birçok üniversitede, hatta bir çok kurumda ortak bilgisayar laboratuvarlarından yararlanabilmek için kayıt olup kullanıcı adı ve şifresi almak gereklidir. Bu kişilik haklarına bir saldırı anlamına gelmez. Tersine, amaç dışı kullanımların engellenerek orayı yararlı bir şekilde kullanmak isteyenlerin haklarının korunması içindir. Kütüphane bilgisayarları kısa süreli kullanım için olduğundan kullanıcı adı ve parolası gerektirmeyebilir. Muhtemelen başka nedenler de vardır ama sistem uzmanı olmadığım için bu kadarıyla yetineyim.
Okulun kayıt karşılığında para toplaması -ki 7 milyon da az bir para sayılmaz- bence de doğru değil. Cenk'in dediği gibi onlar sizin bilgisayarlarınız. Ancak değinmek istediğim şey biraz farklıydı. Cenk'in yazısının satır aralarında kendini gösterdiği gibi öğrenciler para toplanmasına bir tepki olarak ya da herhangi bir amaç doğrultusunda kaydolmamazlık etmiyorlar. Kabul etmek gerekir ki tek neden İLGİSİZLİK. Amacım öğrencileri suçlamak değil -ya da tek suçlunun onlar olmadığının bilincindeyim- öğrencilerin karşılaştıkları güçlüklere karşı mantıklı, yasal ve organize bir tepki vermemelerini eleştirmekti. Keşke dönem içinde yeterli bir çoğunlukla bu uygulamaya (kayıt olmaya değil, para toplanmasına) karşı bir tepki oluşturup, üst makamlarla sorunu tartışıp çözmeye çalışsaydık. Bizim yapabildiğimiz tek şeyse sanal platformlarda kaplan kesilip okulda vurdumduymazlaşmak... Tabii bunu söylerken bir kaç istisnanın da olduğunu kabul etmek gerekir. HIA En son sept tarafından düzenlendi : 23-06-2005 10:53 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Bilgisayar laboratuarı konusunda ben de bu yıl içinde herhangi bir çaba göstermedim.Sadece sordum..
Ayrıca söz konusu duyurudan hiç haberim olmadı,hiç kimseden de duymadım.Bu konuda yetersiz kalındı sanırım. Ama para konusunda bir şeyler söylemek istiyorum.Bundan önce okuduğum okulda,hatta isim de vereyim,Karadeniz Teknik Üniversitesinde okulun bir dönemi bana sadece 25 milyona patladı.Buna harç parası,kayıt yaptırma,bilgisayar laboratuarını kullanma,Archi-cad dersleri,istediğin zaman ücretsiz öğrenci belgesi edinebilme de dahil.Burada ise bir dönemde en azından 200 milyon harcadım. Aynı devletin iki okulu olduğu halde orada oluyor da burada neden olmuyor diye düşünüyorum.Tabii bu sorunun bildiğimiz siyasi bazı cevapları da var ama hiç sorun değil.Dokuz Eylül Üniversitesi'nde de olmayacak şey değil yazdıklarım
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Ben kayıt ve kullanıcı kartı olayını kişilik haklarına karşı bir saldırı olarak görmüyorum. Ama sanki biras öğrencileri sa(f)... yerine koyma işiymiş gibi görüyorum. Çünkü biz zaten okula kayıtlıyız hepimizin ayrı ayrı numarası var gerekirse cok basit bi şekilde şifre de verilebilir (ki bence gerekmez). Kütüphanenin bilgisayarlarını kullanan arkadaşlar bilir; orda numaranız, kullandığınız saat ve kullandığınız bilgisayar kaydedilip güvenlik çok basit ve güvenli bir şekilde sağlanıyor.Ayrıca o bilgisayarların kullanım süresi 1 saat olmakla birlikte eğer talep yoksa istediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz .
Buradaki kayıdın amacı çok açık; her kullanım için para alamıyacaklarından (kimse saat parası verip de o bilgisayarların başına oturmaz ,otrusa da oyun oynama, chat yapma gibi hakları kendinde görerek bilgisayarları meşgul eder.....) kayıtmış ,kartmış gibi şeyler uydurup para toplamaya çalışıyorlar. Bi de zaten Nuray'ın da söylediğine göre parasına tepki olarak kayıt olmayı reddeden arkadaşlar (farkında olarak onurlu davranan ) da varmış.Onun dışında da pek çok kişi de -tam olarak bir tepki sayılmasa da- para vermek ya da bu angaryalarla uğraşmak istemedi.Öğrencilerin davranışları belki eleştirilebilir. Ama yönetimin yaptığı açık bir suçtur daha da ötesi meslek (eğitimcilik,mimarlık) ahlağına saygısızlıktır diye düşünmekteyim. Emin olun ki bilgisyarlar açık olsaydı pek çok kişi kullanırdı.Yönetimin düşünmesi, yoğunlaşması gereken şey: "nasıl bu çocukları bu bilgisayarların başına oturturuz " olması gerekirken; "bu bilgisayarlar sayesinde nasıl para toplarız" olmuş. Para toplayamayınca da (asıl amaçlarına ulaşamayınca) öğrencilere ceza olarak bilgisayarları(mızı) kitlediler. Şimdi biz ne zaman sorsak niye bilgisayaralar kilitli diye ; eminimki cevap talep yoktu olacak. Bu kayıt işlemini sürekli önümüze sürecekler, bahane edecekler.Kayıt için belli bir süre koyup daha az öğrencinin faydalanmasına sebep olacaklar. Yani demek istediğim kayıt işini sadece bilgisayarlar hakkında tam manasıyla söz hakkına sahip olmak için kullanıyorlar. Eğer samimi olsalardı kayıtın belli bir süresi ve parası olmazdı. Bence yönetime verilebilecek en doğru tepki onların yasa dışı istemlerine karşı yasal davranmak olacaktır.Ben herkesi hukuk dışı (hatta makbuzsuz) toplanan 50ytl(geçen sene öyleydi) kart parası ve istenmesi muhtemel olan "kayıt yenileme ücreti" ni ödememeye çağırıyorum.(ve bu konuyu bu sefer lütfen ciddi ciddi tartışalım). |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
arkadaşlar okulun en büyük problemi bilgisayar laboratuarıymış gibi oldu( o da bir problem tabi ama ..) verdiğimiz paralar bi kenara, biraz da aldığımız eğitime değinsek?? mesela bu okula gelirken beklentileriniz neydi ve okul size bu beklentilerinizi ne kadar sağlayabildi ?? gibi bir konu atsam ortaya
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|