|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Daü mimarlık hakkında neler düşünüyorsunuz ?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Çok iyidir doğu akdeniz'in mimarlık eğitimi...Hocaları daha önce türkiye'de de öğretim görevliliği yapmıştır ...genelde emekli olduktan sonra kıbrısa gelirler ve biraz yaşlı olurlar ama iyi hocalardır...
Kıbrıs'taki üniversiteler arasında en iyi mimarlık eğitimi veren okuldur...gelmeyi mi düşünüyorsun? ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Bir daha mimarlık okuyacak olsam yine DAÜ derim.Okulumu ve hocalarımı çok özledim.Eğitim kalitesi oldukça iyi yerleşmiş özel üniversite inancına göre girilmesi kolay fakat mezun olması oldukça meşakkatli bir okul.Genelde öğrencilerin en büyük sorunu eğitim dilinin ingilizce olmasıydı.Eğer bu yönden kendine güveniyorsan kesinlikle tavsiye ederim.
KoLaylıklar... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Eski bir DAÜ mezunu olarak bende aynı fikirdeyim. Okula giriş kolay fakat okuması bıraz zor .Diğer yandan eğitimi çok iyi ....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
şimdiye kadar iki kez Kıbrıs'a gitmek zorunda kaldım..İstanbul'dan sonra çok sıkıcı geldi
ikisinde de Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde bulundum.. eğitimi hakkında pek birşey bilmesem de okulun en pahalı, kimilerine göre de "asortik" kafeteryasının mimarlık fakültesinde olduğunu biliyorum![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2007 23:31. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
eğitim olarak gerçekten Türkiyede ki üniversitelerden bir farkı yok, hatta fazlası bile var.
İlk gelenler için kıbrıs sıkıcı olabilir ve akıllardaki ilk düşüncede yatay geçiş yapabilmektir. Ama sadece düşündede kaldığı açıkca ortadadır ![]() Hocalarının çoğu Türkiyede eğitim almış ve değerli hocalardır. Ayrıca bir çok yabancı hocayı da bünyesinde bulundurmasından dolayı Doğu Akdeniz Üniversitesi gerçekten mimarlığa katkı sağlayan güzide üniversitelerimizdendir. Türkiyedeki özel üniversitelere nazaran fiyatı yarı yarıyadır. Ayrıca eğitim dili ingilizce olmasının dolayı, geleceğiniz için büyük avantaj sağlamaktadır. Diploması YÖK te kabul edilmektedir.Ayrıca AB Üniveristeler Birliğindede üye olduğu için Türkiyede ki üniversitelerden mezun olan arkadaşların çoğundan avantajlısınızdır. Avantaj olarak yurt dışında diplomanızla direk işe başlayabilmenizdir. Bu diplomaya sahip olmayanlar sınava tabi tutulmaktadırlar. Kıbrıs nekadar küçük olsa ve yapacak çok fazla bişeyiniz olmasada , mezun olduktan sonra hayata gerçekten bazı sorumluluklar almış ve olgunlaşmış olarak çıkıyorsunuz. Herkese İyi Günler Diliyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
yatay geçis düsüncesine katılıyorm arkadasın kıbrısa gelelipte yatay geçiş düsünmeyen birine 3 yıldan bu yana henüz rastlamadım
daü de buna dahil arkadasım |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Alıntı:
yaklasin 1.5 yil okudum dau de ve ilk defam bu sozleri duydum daulu birinden tebrik ederim okul hakkindaki dusuncelerinden dolayi ben daha orda okuyuyan ,bi secenegi daha olsa gene dau okuyacak adam gormedim, saygilar |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
çorum anadolu öğretmen lisesi
Merhaba ben Çorum/Türkiye'den Göknur.Konunuzla ilgisi olmayan bi konuyla ilgili sizden yardım istiyorum.Çorum Anadolu Öğretmen Lisesi olarak Kıbrıs'a bir gezi düzenlemeyi düşünüyoruz.DAÜ'yü de ziyaret etmek istiyoruz.Fakat belki şu mesele sorun olabilir:Nerede konaklayacağız?Bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz ya da yardımcı olabılecek bir şahsın e-mail adresını verebılır mısınız?Bazı yerlere bu konuda mesaj attım fakat umursamamış olacaklar ki hiç cevap gelmedi.Size şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyoruz
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
bu arada msn adresim goknur_alanis@hotmail.com lütfen DAÜ'lü arkadaşlar(ve yardımcı olmak ısteyenler)beni eklesinler.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
|
aslinda okulda corum ogrenci dernegi olacakti belki onlar yardim eder,
ama konaklama olarakogrenci yurtlari var ama onlarda kisa donem icin ogrenci aliyorlarmi pek sanmiyorum. oteller derseniz cok pahali veya siz dau den yetkililerle temasa gecin durumu anlatin sonucta bu gezi dau icin onlarin reklami olacak gidip afrikada kucak dolusu reklama para harcayacaklarina birazda biz turklere yardim etsinler. gezilecek yerler hakkinda bilgi isterseniz yardimci ola bilirim adada gitmedigim yer yok sivri burundan dagin tepesindeki tanka kadar heryeri iyi bilirim |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
evet iyidir.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşım bende yatay geçiş düşünüyorum yakın doğuda okuyorum.DAÜ de mimarlık çok güzel diye duyuyorum herkezden yakın doğununda mimarlığı iyi fakat ben kıbrısta bulunmak istemiyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
göknur
DAÜ'nün sitesine girdim Talat Gedik isimli bir özel yurt sahıbını buldum maıl attım fakat cevap gelmedı.Telefon da etmek ıstemıyorum şu aşamada kısacası kımsenın emaıl adresını bulamadım,evet otel masrafları eklendıgı zaman gezı ucretı cok fazla oluyo,inşallah bize yardım eden biri olurda bize kalıcak bir yer verırler.Yoksa Kıbrıs'ı göremicez
![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
arkadşlar o üniverste bu üniverste iyidir diyorsunuz
peki şelçuk ünivertesi nasıl?![]() ![]() |
|