|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Arcon Hakkında bilgi
arcon öğrenmek istiyorum, bilgisayarıma yükledim,şimdilik kendim çalışıyorum ama biraz olsun bilgiye ihtiyacım var.arcon hakkında bana bilgi vermek isteyen arkadaş var mı?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Başlığı düzelttim...
Arkadaşlar "Hu hu kimse yok mu?" şeklindeki bir başlıkla yardım almanız mümkün değil. Lütfen biraz daha saygılı, ciddi ve mantıklı olalım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
herkese iyi çalışmalar
merhabalar arkadaş gibi arcona yeni başladım lakin 3 haftadan beri günde 4 veya 5 saat uğraşıyorum.forumda araştırdığım kadarıyla cad çizimleri arcona aktarılabiliyormuş bu minval üzeri forum da nihat ve mimar devrim adlı üyerlin yine bu konu üzerine yazışmalarını inceledim ordan hareketle 3ds yaptığım 2 boyutlu cad çizimi arcon da 3ds landen sekmesinde bulup açamıyorum cad 3ds yaptığım halde arcon da 3ds olarak göremiyorum tüm dosyalar diyerek açtığım zaman da arconda bahsedilelen texturan sayfasına ulaşamıyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim herkese tekrar iyi çalışmalar
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
siyah kedi selam;
2d olan çizimlerini 3ds yapmak istemendeki amacın nedir, eğer aklındaki tasarım gereklerini anlatırsan ona göre bir çözüm üretebiliriz çünkü 2d çizimleri 3ds yapmak pek kullanılan bir yöntem değil hatta 2dleri 3ds ye convert edebileceğini de sanmıyorum sorunda bundan kaynaklanıyor kanımca. Şöyle yapalım önce autocadde üç boyutlu hazır nesnelerle oynamanı tavsiye ediyorum bir küp bir piramit çiz onu 3dsye convert et ve o şekilde arconda aç sorun kalmayacaktır
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
öncelikle cevapladığın için çok teşekkür ediyorum lakin benim arcona atmak istediğim 2 boyutlu bi pencere modeli onu 3 boyuta çevirmek istiyorum(elimdeki model arconda çizemiycek kadar karışık) çünkü cephe modelinde o pencereye ihtiyacım var cevabından anladığım kadarıyla ben bu pencereyi cad de 3 boyutlu hale getirip daha sonra export edicem lakin bu aşamada ayrı bir sorunla karşı karşıya kalıyorum cad de 3 boyut kullanım bilgim yok denecek kadar az bu noktadan hareketle yardım cı olursan çok sevinirim iyi çalışmalar....
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
ve ayrıca cad de 3 boyutlu bi çizimi export ettigim haldede arconda açamıyorum.3ds landonı açtığımda 3ds ye export eetiğim cad çizimlerimi göremiyorum açıkcası açmaz bi problemle karşıyayım en küçük tavsiyene bile ihtiyacım var...teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
arkiterada 3d çizimlere dair istemeyeceğin kadar çözüm ve öneri var muhakkak çözersin sıkıntı etme biraz araştır arconda 3DS-OBJEKT LADEN komutunu kullanarak bir 3ds objeyi göremiyorsan arkon kurulumunu yenilemeni tavsiye ediyorum çünkü normal şartlarda bu pek mümkün değil
ama birde şöyle birşey deneyelim autocadde kapalı polylineler olarak çizdiğin pencere detayını extrude komutuyla 3d haline yükselt eğer çizgiler birleşik değilde kopuk kopuksa BO komutunu kullan ve iç bölgelere nişan alarak boundary yapmış ol ![]() yada PE komutunu kullan multiple sorusuna ok ardından join diyerek çizgileri tek tek seç ve ok - pedit çizgileri birleştirmek için başka bir yoldur bu konular hakkında daha detaylı bilgiyi forum içerisinde bulabilirsin gelelim extrude ye ardından kasanın dış çizgisini seç mesela ve örneğin 4cm yükseklik ver iki kere ok muhtemelen kaba bir kütle elde edeceksin cam bölgelerini bu kütleden çıkarmak içinde kasalara verdiğin yükseklikten daha büyük bir değer gir pencerelere de extrude uygula mesela 50cm sonra herhangibir tollbarın üzerine sağ tıkla solids editing toll barını aç oradan subract'ı tıkla mauseyle simgelerin üzerine gelince ikon adları görünür olur önce kasayı seç ok de sonra pencere için yükselttiğimiz kütleleri seç ok de bu şekilde pencere boşlukları açılmış bir kasa elde edersin bunu da 3ds export et ama yol olarak c: nin direkt içine gönder ki rahat bulabilesin küşük bir nokta daha eğer birden fazla kütleyi aynı anda 3ds export edeceksen önce her bir kütlenin renginin farklı olmasını sağla ardında export ederken layer yerine color seçeneğini seç ki nesne ayrımları renklere göre olsun bu şekilde her bir nesneye arcon içerisinde farklı bir doku atayabilesin sonra arconu aç 3DS-OBJEKT LADEN ni seç ve c: diskine git objen orada bulamadınmı ozaman kapat arconu bilgisayarımdan git normal bir yolla kendin bak ordamı değilmi ![]() hepsi bu eğer resimli bir anlatı daha yararlı olur diyorsan söyle fakat zaman alır ona göre... kolaygele
Gri kurt ₪ En son nihat tarafından düzenlendi : 19-09-2006 20:40. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
slmlar nihatçım yaklaşık 5 sattir bu konu üzerinde çalışıyorum ve bi noktada çözüme max üzerinden ulaştım anladığım kadarıyla cad çizimimin 3 boyutlu olması gerekiyo verdiğin bu bilgiler ışşığında birazdan gidip tekrar deniycem umarım mutlak sonuca ulaşırım yanıtından anladığım kadarıylada bana 2 boyutlu çizimimi nasıl 3 boyuta çevriceğinden bahsetmişsin umarım dediklerini doğru şekilde uygulayabilirim.çok teşekkür ediyorum.seni gelişmelerimden ve sorularımdan haberdar etmeye devam edicem çok sağol....
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
slmlar nihatcım anlattıklarını %90 itibariyle uyguladım.ve çok sağolasın bu oranda isteğime kavuştum lakin şuan karşı karşıya kaldığım sorun ise bendeki pencere çizimi o kadar çetrefilli ki dediğin yoldan pencerenin kasasını ve kendisi elde edebildim lakin bu çizim sutunlardan şapkalardan değişik örgü motiflerinden oluşan acaib bişey diğer bölümlerinde istediğim sonuca ulaşamadım bu detaylar için önerebilceğin başka bi yol varmı
soru 2:elimde var olan cepheleri tarif ettiğin yolla uygulamaya çalıştım lakin cephe modelinde düzlem de yer alan cephe duvarlarını ve diğer öğelerinde başarısızlığa uğradım kısacası yapılı modellerde nasıl bir yol izleğiceğim verdiğin bütün yanıtların ve vereceğin bütün yanıtlar için şimdiden çok çok teşşekkürlerimi sunuyorum iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
yapacağın iş her nekadar karmaşık olursa olsun (organik modellemeler haricinde- ki autocad 2007 ile bir nebze olsun bu konuya da el atılmış durumda) autocad içinde modellemesini yapman mümkün sana tavsiyem 3D autocad komutları üzerinde biraz araştırma ve pratik yap forum içerisinde bu alana yönelik çok yararlı bilgiler bulunmakta deneyimli bir cad kullanıcısı olduğun için zorlanacağını sanmıyorum
...ama küçük bir tavsiye daha - arconu kullanırken bir yandan diğer modelleme programları hakkında da bilgi edin özellikle 3d max hakkında
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
slmlar nihatçım bir zamana kadar 3 boyut bana hiç ihtiyaç olmamaıştı lakin belediyenin çeşitli uygulamaları ve gelişen sektörde artık 3 boyutlu cephe modellemelerinden dolayıdır ki 3 boyuta bi anlamada geçmak zorunda kaldım diyebilirim.neyse şuan elimde max programıda var ve aslında bizim sektör için en ideal olan program da o lakin ben max i çok karmaşık buldum arconda bu modellemeyi çok daha kolay yapabiliyorum lakin max in sende türkçe versiyonu varsa bana yollayabilirsen çok iyi olur en azından çözmeye çalışırım.ki anladığım kadarıyla bazı komutları cad le aynı... autocad de 3 boyuttan çok max e eğilmeyi tercih ederim.tekrar teşekkürler yanıtını bekliyorum
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
maxi türkçe kullanmayı unutautocadde ve maxda karma olarak modelleme çalışmaları yap birer kitap al özellikle nezih kamburun pusula yayınlarından çıkan kitabını tavsiye ederim eski model maxlara göre anlatılmış ama özüne inmiş www.autodesk.com adresini programı temin etmek için kullanabilirsin
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
önerdiğin bu kitapla max de ne kadar ilerleyebilirim.süreç ne kadar olur aslında benim için süreç önemli
ayrıca cad den arcona çevirdiğim nesnelerimi cephe düzeyinde istediğim yere koyamıyorum yani pencere açacağım yere getirdiğim nesneyi pencere olarak yerleştiremiyorum bu sorumu da cevaplarsan nihatçim çok ii sevinirim herşey için sağol yine sorularmla seni başını ağrıtcam ama her şey için teşşekkürler tekrar.... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
3d max sanırım otomobil kullanmaya benziyor biraz ehliyeti alırsın ama aslında kullandıkça öğrenirsin kendi teknikleri oluşturur ve geliştirirsin bu yüzden kitapların yanında video dersler ve ilgili forumları takip etmeni tavsiye ediyorum hatta imkanın varsa bir kursa kaydolman seni hızlandıracaktır cephe tasarımlarında genelde arcon yerine direkt max tercih ediliyor çünkü daha esnek arconu iç mekan düzenlemelerinde kullanman daha pratik olur bence
diğer soruna gelince arcon içinde ilgili nesneye çift tıkladığında yüksekliğinden eni ve boyuna, kalınlığına kadar nesne üzerinde birçok ayar yapabiliyorsun
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|