|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
selam...arcon kullanmaya yeni başlayan birisi olarak kafamda oluşan sorulara cevap verebilecek birileri var mı acaba??Misal,,arcon'da çizilmiş 3 boyutlu bir mekanı internette yayınlama şansımız var mı?Yani örnek olsun diye söylüyorum,arcon'da çizdiğim antalya'daki evimi ingiltere'deki kuzenim internet üzerinden gezebilir mi,yoksa illa onun da Arcon programına sahip mi olması lazım?Soru-2)AutoCAD'de çizilmiş bir proje Arcon'a nasıl aktarılır (veya aktarılır mı) ? Soru-3)Arcon'a yeni nesneleri nereden ekleyebilirim (mobilya vs..) ?
Sorularım saçma değildir inşallah,,eğer öyleyse de acemiliğime verin,dedim ya yeni bi kullanıcıyım..İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
|
Arcon-AutoCad
dali_sahin 2. sorunun cevabı evet . ama arcon un (+) bir sürümünü kullanman lazım. ben arcon 6.5+ kullanıyorum. autocad de ki tasarımlarımı arconda kullanabiliyorum. aslında biraz vaktim olsa daha da geliştirmek için uğraşacağım ama. bu konuda bilgisi olan arkadaşlarla fikir alışverişi yapmak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hayır sorularınız hiç saçma değil. Aksine çok yerinde ve mantıklı.
Soru 1)Arcon'da çizdiğim antalya'daki evimi ingiltere'deki kuzenim internet üzerinden gezebilir mi,yoksa illa onun da Arcon programına sahip mi olması lazım? Cevabı: Hayır gerekyok. Projenizi "o2c" formatında kaydedip, kendisine yollayabilir yada kendi internet sitenize koyabilirsiniz. 3 boyutlu olarak her açıdan görebilir. Yada projede evin içini gezerkenki "wall-through" görüntüyü "avi" formatında kayıt edebilir, bu dosyayı zipleyerek e-mail ile yada FTP ile gönderebilirsiniz. Soru-2)AutoCAD'de çizilmiş bir proje Arcon'a nasıl aktarılır (veya aktarılır mı) ? Autocad 'de çizilmiş projeleri rahatlıkla ArCon'a "import" edebilirsiniz. Soru-3)Arcon'a yeni nesneleri nereden ekleyebilirim (mobilya vs..) ? ArCon içinden üretici firma sitelerine bağlanıp yeni modülleri yada kendi çizdiğiniz modülleri kataloğunuza ekleyebilirsiniz. Syg., |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba arkadaşlar bende mutfak tasarımı yaparken arconu kullanıyordum.bunun için iyi ama mimari çizim yapılamıyor galiba.denedim ahşap balkon veya kapı üstüne sundurma çizemiyorum.olmuyor galiba.ben inş.teknikeriyim şuan idecad öğrenmeye çalışıyorum hiç bilmiyor değilim ama bazı anlayamadığım yerler var idecad konusunda yardımcı olabilecek olan varmı ?şimdiden teskkurlr
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Üye
|
Merhaba
MERHABA ABİLERİM HEPİNİZ BENDEN YAŞÇA BÜYÜKSÜNÜZ....YA BEN BU DEDİĞİNİZ PROGRAMLARIN HİÇ BİRİNİ İNDİREMEDİM....BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ....VEYA O PROGRAMLARIN SETUP'INI BENİM E-MAİL ADRESİME GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ LÜTFEN ÇOK LAZIM......
(hakanozakalin@mynet.com) SAYGILARIMLA ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yönetici
|
sayın kardeşim hakan
ağbin olarak 1- ufak harflerle yazınız ki bağırıyor saymayalım sizi 2- kuralları lütfen okuyunuz bu forumda öyle program indirilecek adres setup gönderme yoktur yani yasal olmayan şeyler olmaz 3- konu dışı oluyorsunz bir de yine de hoşgeldiniz kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
|
arcan konusunda bildiğim kadarlıkla bende yardımcı olabilirim.fakat arconla yapılan çizimler pek gercekçi görünmüyor.mimari çizim yapılabilecek bir program değil bence.bende önceden mutfak tasarımında kullanıyordum.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yönetici
|
YAŞÇA KÜÇÜĞÜM CANPOLAT
1- konu dışısınız 2- büyük harfle yazmak bağırmak demektir. Bağırmayınız 3- Forumdan setup dosyası isteyemezsiniz. Yasal olmak zorundasınız. Bu program parayla satılan ve iş yapılan programdır.Bu programın nereden alınabileceği ve demosu ve diğer bilgiler de bu konu içinde DEFALARCA belirtilmiştir. Ya okumuyorsunuz ya da mahsus yapıyorsunuz. Kolay gelsin. Bir de bakmak lazım.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Arkitera Üyesi
|
satın almak
arcon yada infowood satın almak isterim ama demolarını bulamadım
sizde tahmin edersiniz ki denemeden o kadar para verilmez... ilginiz için teşekkur derim.. bana hangi programı nerden nasıl alabilirim.. reklam olamazsa tabii. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Forum Üyesi
|
cad bilgisi olan arcon da zorlanırmı
ben auotocad kullanıyorum arcon da zorlanırmıyım?? örtüşen komutları var mı bir de arcon da illa 3 boyutlu görebilmek mi lazım yoksa 2 boyut da çizilebilirmi
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eğer autocad veya herhangi bir CAD programı ile tecrübeniz varsa, ArCon'da hiç zorlanmaz, rahatlıkla kullanabilirsiniz.
ArCon ile hem 2 boyutlu, hem de 3 boyutlu çizim yapabilirsiniz. Hangisinde çiziyorsanız, program diğerini senkronize olarak size hazırlıyor ve tek tuşla anında gösteriyor. 2 boyutlu proje çizerken, yine tek tuşla açılan başka bir pencerede 3 boyutlu ön izleme de yapabiliyoruz. Örneğin, 2 boyutlu projeye eklenen yada çıkartılan kısımlar, anında 3 boyutta güncelleniyor, aynı şekilde tam tersi de geçerli... Render işlemi de çok hızlı... cd6 için not: Program demosu rahatlıkla bulunabilmektedir. Biraz araştırmak yeterli... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Forum Üyesi
|
arcon
arconu bende biliyorum ama mimari açıdan çok iyi değil arcon ama yinede yardımcı olabilirim
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Forum Üyesi
|
arcon hangi amaca hizmet eder???
arkadaşlar bi kaç senedir arcon kullanıcısıyım. arcon (bence) tamamıyle müşterinizi basit anlamda etkilemenizi sağlayan bir program. zaten kullandığınız objelerin hazır olması bu programın bu yönde hazırlanmış olduğunun bir kanıtı. bir yapının arcon da 3d olarak hazırlanması cok zahmetli. basit olarak farklı bir pencere bir kapı yada giydirme cephe yapmaya kalksanız bu cok uzun zamanlar alıyor. bu da programın tercih sebebi olmasını engelliyor. eğer işiniz bu konularda ise kesinlikle arcon dan uzak durun derim...
ANCAK amacınız mevcut yapılar içerisinde yeni bir mekan, yada mevcut mekanlar içerisinde bambaşka bir fonksiyon (yada farklı bir hava) yaratmaksa arcon ilk tercihiniz olmalı...ÇÜNKÜ arcon da hazır objeler ile calışmanız sonuca hemen ulaşmanızı ve değişikleri anında yapabilmenizi sağlar. mesela ; bi çok arkadaşımızında karşılaştığı durumlardan "şurası şöyle olsa nasıl olur" sorusuna anında cevap verebilmenizi sağlar. Arcon almanca bir program. ama piyasada türkçe yamaları mevcut. bu nedenle öğrenmek isteyen arkadaşlara tavsiyem hemen programın demosunu alıp başlamalarıdır. öyle cok fazla bilgi birikimi olmsı şart değil ( kurs yada dokuman ihtiyacınız yok) programı kurcalayarak öğrenebilirsiniz. ben öyle yaptım ) not: 3ds max ide kurcalayarak öğrendim ama cok fazla zaman aldı tavsiye etmiyorum... ilgilenen arkadaşlara şimdiden kolay gelsin... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|