|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
arconda hareketliş nesneler hazırlayamıyorsun
hazırlanmış olanları acp haline getirebilirsin ama*.3ds olursa |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
hayır bu net bi cevap değil...
arkona eklenen animasyonlu dosyanın bir başka programda veya bir ayrı bir arkon yamasında hazırlanıyor olması gerekiyor mesele bu dosyanın animasyonuyla beraber derlenmesinde... oc2 gibi bir sistem olabilir ama bunu burada net olarak öğrenmek istiyorum
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
geçtiğimiz haftalarda istanbulda yapılmış olan yapı fuarında dinosar firmasından edindiğim bilgiye dayanarak...
![]() hareketli nesnenin 3d max türevi bir programda hazırlanması gerektiğini öğrendim bunu henüz denemedim ama 3ds nesnelerinin animasyon bilgisini üzerinde taşıyıp taşımadığını merak ediyorum bu arada birkez daha kendi soruma kendim cevap veriyorum ben kendi kendime mi konuşuyom acaba ya... ![]()
|
|
|
#6 |
|
|
selam
arkadaşım öncelikle arcon nesnelerinin bazıalrı animasyonlu evet bunun nedeni 3d max de animasyon verilen obje arcon atıldığında animasyonlu bir şekilde çıkıyor yani size önerim arcon autodesk firmasına muhtaç ,sizlere önerim arkadaşlar autodesk firmasından şaşmayın derim kolay gelsinn.. umarım cevabını almışsındır..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben zaten kendi cevabımı kendime vermiştim aynı şeyi tekrarlamana gerek yoktu (1)
ayrıca 3dmaxı kullanmadığımı da nerden çıkarıyorsun (2) animasyon yalnızca 3dmaxda üretilir, yada autodeskin malıdır gibi i-malar yanlıştır (3) yazışma tarzında "umarım cevabını almışsındır" tarzı ibareler kullanmamanı öneririm (4) bu hiç hoşuma gitmedi...(5) ayrıca sizin ve birçok arkadaşın arkon tarzı programlara bu denli hoşgörüsüz davranmalarını anlamıyorum... ben max kullanarak da iş aldım arkon kullanarak da aldım şimdi bunun neresi yanlış ki kaç numara fırça kullanacağım hangi boyayı neyle karıştırıp nekadar incelteceğim benim kararımıdır, üstüne resim yapacağım tual de olabilir sokaktaki bir duvarda bu benim seçimim sen sprey boyayla resim yapmak bu sanata aykırıdır diyorsan bunu söyle... çünkü ben hem fırçayı hemde spreyi severek kullanıyorum ikisiylede ilginç şeyler yakalıyorum ikisini aynı resimde kullanmaktan da hiç çekinmiyorum, aksine çok iyi şeyler çıkıyor ben böyle düşünüyorum tabi... son cümlene biraz kızdım, bu yüzden üstünkörü yazıyor olabilirim lütfen yazdığımdan fazlasını üstüne alınma... ama yinede sağlıcakla kal... ayrıca anlamadığım bişey var, arkiterada insanlar niye paylaşmak yerine birbirleriyle tartışıyorlar, bu dikkat çekecek boyuta ulaştı artık. biz böylemi başladık buraya, kaç yıl oldu, bu ilerleme değil gerilemedir yada yozlaşmadır lütfen dikkat edelim bunlara insanın yazılı iletişimde de günlük yaşam tavrını sergilemesi medeniyetin getirdiği iletişim teknolojisine ve yazımın geçirdiği evrimede büyük ayıptır. Parmaklarınızı tuşlar arasında gezdirirken, yiyor olduğunuz tatlıya tükürüyor olmakla keyfini çıkarıyor olmanın farkındalığı üzerinize olsun... Ben yinede seni de burayıda seviyorum... saygılar...
Gri kurt ₪ En son nihat tarafından düzenlendi : 28-03-2006 08:36. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
selamlar
sevgili arkadaşlar.bu arcon mu max mi konusunda benimde söylemek istediğim bi kaç söz var.bazan bi müşteriye bi teklif vermek için maxde günlerce çizip ugraşıyoruz. bunun üstünede işi alamamak o kadar kötü bi duygudur ki sanırım hepimiz biliriz.yalnız arconu kullanarak maxde yaptıgımız 3 günlük bi çizimi bir günde yapabiliyoruz. eger bu durumdada işi alamazsak bir günlük bi kaybımız oluyo.ve bu bizi çok etkilemiyo. bazanda öle müşteriler geliyorki arconda çizmek ile maxde çizmek arasında onun için hiç fark olmuyo ve bu durumda zoru secmek bence saçmalık.
yani her iki programda bizlerin müşteri profiliyle alakalıdır diye düşünüyorum.bazan yaptıgımız 3 boyutlu çizileri bile anlamayan müşterilerimiz oldugunu söylersem derdimi kısaca izah etmiş olurum. herkese sevgiler kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Arcon
Merhabalar
Konu tartışalı çok olmuş ama bir iki şey söylemeden geçemedim. Bende mimardevrim arkadaşıma katılıyorum. Neden bu arcon düşmanlığı anlayabilmiş değilim. Bazı sektörlerde gerçekten de çok faydalı olduğu kanaatindeyim. Cad tabanlı programlarda gerçekten de çok fazla zaman ve emek harcamak gerekiyor. Kimi zamanda verilen onca emeğe yazık oluyor. Ben projeler için müşterilerimden herhangi bir ödeme alamıyorum(sektör itibari ile). Düşünsenize bir projeye 5-10 gün zaman ayırdığımı; gerçekten de benim için büyük zaman kaybı olur. Çünkü müşterilerim peki teşekkürler deyip gidebiliyor. Bu da gerçekten çok yıpratıcı olabiliyor. Onun için Arcona bu kadar da karşı olmaya gerek yok. Saygılarımla |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|