|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
selamlar
sevgili kardeşim nihat öncelikle bu yardımların için çok teşekkürler.konuyla alakalı olarak yeni bir pencre veya dkapı modeli çizip bunu kaydediyorum. ama sonuç senin söylediğin gibi olmuyo.senin anlattığına göre arconda kapı ve pencerelerin üretildiği bir makros klasörü olması gerek değil mi? ama ben böyle bi klasörü göremiyorum.dolayısıyla kaydettiğim nesneler söylemiş olduğun bölümde gözükmüyo.daha değişik bir ifadeyle o makros da hazırlanmış olan kapıların kaydedildiği klasörü bulamıyorum ve onun içine kayıt edemiyorum. yardımcı olursan sevinirim
şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Arkonun hangi versiyonunu kullanıyorsun acaba...
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
selam
şu an arkon 6.5 kullanıyorum
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
C:/Arcon/Programm/Standart/Fenster/Macros
eğer bu klasör yerinde yoksa verdiğim adres doğrultusunda yenisini oluştur bu arada normal kapı pencere ekleme menüsünde bulunan butonlardan biri makro olarak hazırlanan kapı ve pencereleri eklemeye yarar bu butona tıkladığında açılan ekranda bazı hazır kapı veya pencereler vardır bunları kapı pencere makro oluşturma bölümünden veya windows gezgininden faydalanarak bul yerlerini tespit et sonra oluşturduğun kapı ve pencereleri bu hazır çizimlerin bulunduğu klasöre depolamayı dene,
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
selam nihat
yardımların için cok teşekkür ederim.söylediklerini yaptım az çok mantığını kavramış durumdayımve bişeyler yapıyorum. bende karıştırmaya devam ediyorum arconu
hoşçakal. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
selam nihat
yardımların için cok teşekkür ederim.söylediklerini yaptım az çok mantığını kavramış durumdayımve bişeyler yapıyorum. bende karıştırmaya devam ediyorum arconu
hoşçakal. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
selam nihat
yardımların için cok teşekkür ederim.söylediklerini yaptım az çok mantığını kavramış durumdayım ve bişeyler yapıyorum. bende karıştırmaya devam ediyorum arconu
hoşçakal. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
öğrenmeye öğretmeye devam bu forumun amacıda bu, bu amaçtan sapmamak dileğiyle
İnsan öğrenmek için vardır sonunda cennetten kovulmak olsada, bunun için vardır. ikinci bir şans verilseydi yine kovulurdu yine kovulurdu yine...kovulurdu... saygılar.
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
![]() |
slm
arcon 6 programını yeni kullanmaya başladım ve bu yüzden birçok problemle karşılaşıyorum.autocad de çizdiğim 3d çizimi arconda açıyorum,ama ne var ki benim autocad de çizmiş olduğum nesneler arcona geçince ölçüleri değişiyor.istediğim ebatlara getiremiyorum bir daha.arcon da nesnenin ölçülerini değiştirmeye çalışsam da yazdığım değerleri kabul etmiyor.yanlış birşeyler yapıyorum,ama nerde?bana yardımcı olurmusunuz?
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
3d nesneyi ekle der demez açılan penceredeki ilk ayarlar bu işe yarar
ilgili objenin ölçülerinden birini direkt olarak x,y,z hanelerinden birine girersen diğer haneler kendiliğinden ayarlanır
|
|
|
#26 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
selam
selam nihat arcona hiç rpg atmayı denedin mi?
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
rpg ne olaki....
|
|
|
#28 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
kısaltmanın tam türkçesini bilmemekle beraber açıklamya çalışayım.max de çizilmiş modellenmiş gerçeklik yüzdeleri diğer modellenmiş objelre göre daha yüksek olan objeler. eger maxi karıştırısan arpici (rpc) olarak tanımlanan bi takım neseneler göreceksin
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
----yönetici uyarısı
lütfen aşağıdaki soruyu yeni bir konu açarak sorunuz. iki gün içersinde sileceğim çünkü. ---- selamlar. yardımcı olabilecegini umduğum bi konu var. autocadde çizdiğim herhangi bir planı arcona import etme şansım varmı? bununla alakalı arconda clines adlı bir bölümün olduğunu biliyorum ve buraya dwg değilde dxf herhangi bir çizimin import edilebileciği anladım fakat daha sonra clines daki bu çizimde gerekli düzeltmelri yapamıyorum. yardımcı olursan sevinirim.aslında bu konuyu daha önce çok karıştırmıştım ve bunun yapılamayacgına karar verıp bırakmıştım. geçenlerde bi arkadaşım ben daha önce arcona dwg atıyordum dedi fakat nasıl attığını oda bilmiyo. bilgin dahılındeyse yardımcı olursan sevinirim kolay gelsin En son ayasofya tarafından düzenlendi : 02-07-2006 16:53 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Bence C linese hiç bulaşmana gerek yok sonuçta 2 boyutlu sunumlar için autocad üstüne program yok.. zaten görsel tasarım bölümündeki plan bakışlar ihtiyacın olan 2d görüntüler fazlasıyla veriyor
bu arada neyin silineceğini anlayamadım... konu mu silinecek, sorumu... konu silinecekse nedeni nedir soru silinecekse yine nedeni nedir... yanlış olan birşeymi var, Açıklamanı rica ediyorum, Ayasofya...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|