![]() |
|
|||||||
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: ideCAD İle tanıştınızmı | |||
| Harika |
|
8 | 17,02% |
| Rakipsiz |
|
3 | 6,38% |
| Biraz daha konfor |
|
15 | 31,91% |
| Fikrim yok |
|
21 | 44,68% |
| Oy verenler: 47. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
ideCAD - İdeRENDER
İdeCAD hakında görüşleriniz
En son akd1 tarafından düzenlendi : 23-12-2004 12:35. Nedeni: resim boyutu |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Bence fiyat biraz pahalı kacıyor... Demo sürümünü 4. sürümü için talep etmiştim biraz deneme şansım oldu archicad veya revit gibi programları kullananlar için ideal bir alternatim ama dediğim gibi Fiyatı yerli kullanıcı için makul seviyelere çekebilseler.
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Hak ediyor
Fiyatı mimari,statik,sunum ve takım çalışması özellikleri gibi modülleri düşünürsek
diğer katagorideki proğramlara göre fazlasıyla bunu hak ediyor. Tabi Türkiyenin milli bir ürünü olmasıda önemli |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Render disinda yapabildikleri neler ?
Neden kullanmamiz gerekli mesela ? Ayirt edici özelliklerini bilmek isterim, kullanan arkadaslardan..
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
ideCAD Render
ideCAD Render
Mimari görselleştirme ve animasyon Üç boyutlu mimari modelleme , mimari görselleştirme ve animasyon programı ideCAD Render, mimarların projelerini düşündükleri gibi “gerçeğe” dönüştürebilmeleri için geliştirilmiş güçlü bir çözüm. Benzersiz bir hız ile yüksek kaliteli sonuçlar sağlayan program, kullanıcının basit fare “klik”leriyle her şeyi interaktif olarak kontrol etmesine olanak veriyor. Global aydınlatma olanağı ile çalışılabilen ideCAD Render’da verilen detaylardan arka plan görüntüleri ve özel efektler de yaratılabiliyor. Mimari görselleştirme ve animasyon • İsteğe göre oluşturulan üç boyutlu görüntüler ve elemanlar • ideCAD Mimari ile tam entegrasyon • Kaliteli ve gerçekçi sunumlar • Yüksek kalitede fotogerçekçi render ve animasyon • Kısa zamanda ve kolaylıkla hazırlanan sunumlar • Yaratılan modeli ve tasarımı gerçek zamanlı olarak üç boyutlu gezme imkanı • Diğer üç boyutlu modelleme programlarını kullanan kişilerle bilgi paylaşımı • Raytrace ve radiosity ile render özelliği, fotogerçekçi görüntüler • Kesit render olanağı • Yansıma ve kırılma efektleri, netlik derinliği, yumuşatılmış yüzeyler • Filtrelenebilen Bikübik ve SAT (Summed Area Table) texture’ları • Objelere istenen ayarda verilebilen parlaklık, şeffaflık ve ışık • Üç boyutlu düzenleme olanakları • Ön izleme penceresi ile kontrol • Duvarların, zeminlerin, mobilyaların görünümünü rafineleştiren güçlü texture’lar • Noktasal veya yönlendirilmiş spotlar ve alan ışık kaynakları • Opaklık, kabartma ve yansıma kaplamaları tanımlayabilme • IFC, DWG, 3DS, DXF, VRML ve REN formatlarıyla uyumluluk • OpenGL hızlandırıcı kart desteği • Yüksek kalitede anti-aliasing • Üç boyutlu edit olanakları • Önceden tanımlı ve kullanıcı tarafından oluşturulabilen materyaller • Kullanıcı tarafından genişletilebilen obje kütüphanesi • Gerçek zamanlı animasyon, global aydınlatma, gölgelendirme ve ambiyans efektleri • Kullanıcı tarafından belirlenebilen renk, yansıma, şeffaflık, çarpma ve kırılma efektleri Stereo gözlük desteği sayesinde, projeniz içinde üç boyutlu olarak dolaşabilirsiniz. Bu sayede yapıyı tam anlamıyla 3 boyutlu algılarsınız. Gözlük kullanılırken adeta yapı içinde dolaşıyor hissine kapılırsınız . Gerçek zamanlı mimari görselleştirme ve animasyon desteği ile projenizin tamamlanmış halini görebilir, böylece onu nasıl yönlendirmeniz gerektiğini önceden kestirebilirsiniz. Mimari görselleştirme ve animasyon Gerçek zamanlı mimari görselleştirme , animasyon ve radiosity tabanlı render özelliği ile, tasarımlarınızdan gerçek üç boyutlu görüntüler elde edebilirsiniz. Ayrıca ideCAD Render’da yer alan bitmap’li texture’ları, düzlemsel, silindirik, küresel veya parametrik eşleştirme metodları ile objelerin yüzeylerine uygulayabilir, ön izleme özelliği sayesinde de texture’ların objelere uygulanmasında kolay konumlandırma ve izleme yöntemleri kullanabilirsiniz. Programın içindeki standart objeleri düzenleme yoluyla veya baştan tasarlayarak oluşturduğunuz yeni objeleri programa eklemek suretiyle kütüphanenizi genişletebilirsiniz. Materyallere parlaklık, şeffaflık, yansıma ve kırılma gibi ışık düzeyleri atayarak; özel efektler ve ayrıca loft, uzatılmış ve döndürülmüş objeler yaratarak çalışmalarınızı gerçekçi bir görünüme kavuşturabilirsiniz. En son akd1 tarafından düzenlendi : 29-12-2004 13:52. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Selam
tanıtıma evet ama çok fazla reklam spotu gibi mesaj olayı biraz soğuk tutuyor açıkçası. Çok yakın arkadaşlarımın yetkili eğitim ve dağıtım görevleri varken kendi sattığı ve dağıttığı yazılımların bu şekilde reklama giren cümlelerle sunulmamasını rica ettiğim olmuştur. ---- "ideCAD Render, gerek kullanıma sunduğu yüzlerce texture, gerekse yeni objeler yaratmaya olanak veren yapısı ile mimarların işlerine “hayat katıyor”. --- gibi reklam spotu cümleler kullanmak yerine soru cevap şeklinde gidersek reklam kokusunu gideririz. bunun yanında PANO bölümümüzde ticari olan olmayan ilanlarınızı verebilirsiniz. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekürler
Yanlış anlaşıldı galiba
ideRENDER ile ilgili sevgili mourner nickli arkadaşa bir kullanıcı olarak cevap maksadıyla bu metni yazdım. Reklam yapmayı düşünmedim.çünkü ben proğramın sadece kullanıcısıyım hiç bir ticari ilişkim yok. Amacım yaptığımız projeleri kullanıcılarla bu platformlarda paylaşmaktır. Uyarınıza saygı duyuyorum. Teşekürler |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
akd1 okudum tesekkurler yazdiklarin icin,
ancak ayasofya nin hassasiyetine katilmamak mümkün degil ![]() bizi mazur görsün sevgili yöneticimiz. sevgiler
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Fazla aydınlattım galiba
Neyse hep aydın olalım aydınlatalım |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
vallahi şahane yazmışsınız.
Ben reklam zannettim. O zaman problem yok. Kolay gelsin. Konu hakkında yazabilir okuyabiliriz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Sizi Ofsayt pozisyonuna düşürmek istemezdim.
Orada sizin uyarmak istedğiniz reklam gibi hissedilebilecek
kısım kaldı galiba. Ben o kısmı metinden çıkardım. Teşekürler En son akd1 tarafından düzenlendi : 30-12-2004 18:26. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu gözlük olayi nasıl birsey ?
Bir ara sevgili cozdas da bahsediyordu bu gözlük konusundan.. İlginc bir tecrübe olsa gerek, deneyen var mi ?
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Afyon / Bolvadİn'de Park Tasarimi
Ağıl önü parkı tasarımı
En son akd1 tarafından düzenlendi : 24-02-2005 16:32. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
ideMİMAR 5 Enterprise kullanıyorum
Merhaba,
ideMİMAR'ı 4 versiyonundan beri kullanıyorum ve genel olarak memnunum.Her programda olduğu gibi artıları ve eksileri var. 5 enterprise versiyonla gelen malzeme bazında metraj ve maliyet hesapları işlerimizi oldukça kolaylaştırdı. Bu programın fiyatı 4 milyarlar mertebesinde ve biraz pahalı ama 5 professional versiyonu metraj ve katmanlı duvarlar hariç hemen hemen tüm olanakları içeriyor ve 3 milyar civarındaydı en son. Biraz daha hesaplı.arkd1 sanıyorum programın özelliklerini anlatmaya üşendiği için ide'nin web sayfasını birebir kopyalamış ve maalesef kasıtlı yapmadığını düşündüğüm halde reklam tadında olmuş"fazlaca abartılı"... Ben kullandığım programın yaygınlaşmasını daha çok tanınmasını tabi ki isterim. Açıkçası özellikle kırık autocad'in yanında kullanıcı sayısı olarak kendimizi yanlız hissediyoruz. Sayı arttıkça bizim de eksiklerimizi diğer ide kullanıcılarıyla paylaşıp telafi etmemiz kolaylaşır. Forumda ideCAD Render başlığını görünce açıkçası bu konuda birşeyler bulacağımı düşünerek heyecanladım ama forumun gidişatından üzüntü duydum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Salon
Beledİye Salon
|