|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben 3-4 yıldır idecad kullanıyorum.kullanmaktan çok memnunum.2b lu çizimlerde autocad kadar pratik olamasa da 3b da proje yapıp kesit ve görünüşleri pratik olarak çıkarması çok güzel.bir de programı tam randımanlı kullanabilmek için programa iyice hakim olmanız gerekir.programı çok iyi kullanamıyorsanız sizin isteklerinize cvp veremez.yalnız idestatik programının diğer benzeri statik programlara göre daha az güvenilir olduğu yönünde yorumlar duyuyorum.tabi tam net olarak hangisi güvenli ben de bilmiyorum.araştırıyorum ama proje girişinde en pratiği ide olduğu için ve ben bu programa alıştığım için o konuyu es geçiyorum.yeni deprem yönetmeliğine göre idestatik 5.49 versiyonu çıktı.almayı düşünüyorum.umarım program daha pratik ve güvenli hale gelmiştir.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
evet idestatik programı güvenli değil gibi.mühendis arkadaşlarımız raporları sabunlayıp öyle veriyorlar. kesme güvenliği bölümünde güvenli vermesi için raporu ayrı alıp projeyi ayrı çiziyorlar.ama programın esnekliği gibi geliyor bana. mimari de pek sorun yok. sadece 3D için başka programlara ihtiyaç oluyor.çok yetersiz çünkü.ama proje çizimi kolaylıklar sağlıyor.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
|
O olaya bende şahit oldum. O programın esnekliğinden çok raporları bastırma ile ilgili. Hatalı sayfaları çıkarıp yerine sadece kolonların beton kalitesini arttırarak hazırlanan raporlarda hatasız olan sayfalar bastırılıp yerine konuyor. İşini sevmeden yapan (bence mühendislik bilgisi olmayan) inşaat mühendislerinin çabuk bir şekilde işlerini sabunlayıp milletin parasını hayatını alacağı 3 kuruş paraya tamah ederek riske atmasıdır. Bu zihniyetteki ve kapasitedeki adam hangi statik yazılımı kullanırsa kullansın bu işin yolunu bulacaktır.
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba arkadaşlar çogunuzun mimar olduğunuzu biliyorum. bence en büyük sorun mimar arkadaşlara yeterince statik bilgisinin verilmemesi. idecad konusuna gelince hiç bir statik programı gerçekten tam hatasız olamaz.sonuçta hepsi belirli kabul ve varsayımlar üzerine kurulu.ayrıca çelik olsun beton olsun kullandığımız malzemeler aslında nitelikleri ve davranışları sadece deneysel olarak ölçülebilen malzemeler.gerçekte ne olduğu meçhul..
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
|
bilgilendirmeleriniz icin tesekkur ederim...
guzel bir calisma ve guzel bir program... ellerinize emeginize saglik... iyi calismalar arkadaslar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|