|
|
#1 |
|
Yönetici
|
AutoDesk Realviz'i satın almış.
CGSociety - Autodesk acquires Realviz
Haydi bakalım. Arkitera Eğitim Merkezi'ne başka bir ders alanı daha çıktı.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Sevgili Bilişimseverler (bundan iyi bölüm başlığı olurmuş
),Benim gibi uzak kalmış olanlara "bu Realviz de şöyledir, şunu şunu yapar, rakipleri bunlardır, falan filan" gibi temel bilgileri de verseniz ne güzel olur.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Peki efendim.
Realviz'in üç tane büyük programı var. Birincisi belki de dünyada "stitch" yapma algortimasını düzgün olarak ilk oturtan yazılımlardan birine sahip. Artık stitch işini Photoshop da bir güzel yapıyor ama Realviz Stitcher bu işi fotogrametrik hassasiyetlere uygun olarak da çıkartabiliyor. Diğeri Photomodeler. Fotoğraftan 3 boyutlu modelleme yapmak için. SketchUp'ın da bunun gibi bir çözümü var ama Nemetchek'in rölöve alırken kolaylık getirdik stratejisine bu işi en iyi beceren programlardan birini alarak AutoDesk cevap veriyor. Bir de Motion capture ile modelleme yazılımı var ki pek mimarları ilgilendirmiyor. Mocap alma ve bunu animasyona entegre etme programı. Mocap'i de açıklamam lazım... Hani filmdeki modeli hareket ettirmek için oyuncu tayt gibi bir şey giyiyor. Üzerinde bir sürü hareket algılayıcılar var. Oyuncu hareket ettiğinde model de aynı hareketi yapıyor. Artık Barbie filmleri bile öyle yapılıyor. Yani ele ayağa düştü. Örneğin iki ninja kavga ediyor veya bir savaş sahnesi var bütünüyle mocap ile yapılıyor. Beawulf vardı ya o da başından sonuna kadar mocap'ti. Görür görmez hafif kütük yüz hareketlerinden anladım. Tom Hanks'i modelleyerek yaptıkları Doğu Ekspresi filminde de bu yöntem kullanılmıştı ama yüz modellerini doğru dürsüt yapmadıklarından sonuç felaketti. Pixar, Incredibles ile aslında Mocap'in çoğunlukla işe yaramadığını da gösterdi aslında. Kendi capture işlerini sanatsal olarak yaptılar. Pixar bir tanedir. Dreamworks ya da Blur bence sonra gelir. Çok uzattım. Bizim işimize yarayan Stitch ve üstüne Photomodeler olur. Ve Rölövecileri uçururuz. (Ben Rumelihisarı'nın çoğu taş dokusunu Realviz'in trial versiyonu ile oturttum) Diğer yandan Photomodeler'in işine biraz SketchUp bile karışmaya başladı. AutoDesk'in işi çok kolay değil.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Hocam bi tanesiniz, bu güzel ve net bilgilendirmeler için teşekkür ederiz
![]() |
|