|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arcon Çalışması
Arconda Çizmiş Olduğum Eski Bir Tasarımımı Sizlerle Paylaşmak İstedim....
Tasarım : Arcon 6.5 Render : Arcon 6.5 Render Süresi : 50 Dak. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
eline sağlık biraz eleştireceğim (ama yapıcı anlamda yanlış anlama sakın)
arcondaki render problemi işte bu uğraş çabala sonuç bu ışık kötü doku kaplama sıkıntılı geriye modelleme kalitesi kalıyor ama onlarda kaplama + ışık + render kötü olduktan sonra belli bile olmuyor birçok kişi arconu bu yüzden terketti şu vray yaması bir an önce çıksada arcon geçmişimizin üstüne çektiğimiz süngerleri kaldırsak diyorum başka birşey demiyorum...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
2007 izmir modeko fuarında arcon yetkilileri ile okulumuz aracılığında bir seminer düzenlemiştik. V-Ray ile 6 aya yakın bir sürede anlaşmaları planlanıyordu. Ama halen ortada birşey yok. Bu tasarımım ise arcon'u ilk keşfettiğim zamanlarda almış olduğum render. Çok eksiğim vardı o zamanlar. Ama şimdi Max devreye girince fazla ilgilenmez oldum.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet bende uzun zamandır elimi atmadım, açıkcası bir tasarımcı, mimar, iç mimar için max en doğrusu, arcon satış biriminde çalışacak ekip için ideal artık, adam koltuk sandalye vb alacak basit ve hızlı bir şey istiyor nasıl duracak gibisinden ancak onun için kullanılır bundan sonra...
bende enson iki-üç hafta önce bir görüşme yaptım vray üzerinde çalışıyorlar 1-2 ay içerisinde bir sonuç alınacak ama yinede çok büyük umutlar içine girmek gereksiz dediğim gibi basit işlerdeki görsellik biraz daha kaliteli olacak gibi hepsi bu
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
VRay Satndalone versiyonu çıktı.
Arcon geliştiricileri 3DS dosya verebilmeleri yeterli. Bu anlaşma olsa olsa pazarlama anlaşması olabilir. Teknik açıdan her türlü program içine gömülü VRay çıkarmak istemediklerinden standolane versiyonunu çıkardılar.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Yazılanlardan program hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyorum da... Bu yazılanı nasıl yorumlamak gerekir bilemedim. Uzmanlaşma konusu nedir bu programın?
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
arcon mimari tasarım programı olarak çıkış yaptı, bu anlamda pratik bir program aslına bakarsanız çok hızlı bir şekilde plandan 3d oluşturabiliyorsunuz, bunun yanında size kullandığınız malzeme miktarına dahil (yüzeyler ve hacimler) pekçok detayı fiyatlandırılmış olarak da verebiliyor, programı inşaat mühendislerinin dahi kullandığını gördüm çünkü çok pratik çatı detay, merdiven, vb çözümleri var basit mimari projeler için biçilmiş kaftan
bunun dışında iç mimarlar için özellikle mobilya üreticileri için başlangıçda çok umut vadediyordu, üzerine yama yapılan yazılımlarla geliştirilebilir bir platforma taşındığında kendini aşacak diye bir beklentimiz olmadı değil, görselleştirmede modelleme ihtiyaçlarını karşılamıyor yani arcon bir modelleme programı değil, siz modelinizi maxde veya autocadde veya başka bir platformda hazırlayıp arcona atıyorsunuz, ve orada maxden bile daha pratik bir şekilde doku ve ışık atamalarını ekranınızda birebir görerek çalışmanızı oluşturuyorsunuz... aynı zamanda pratik bir doku ve model kataloğu oluşturabiliyorsunuz yani bu anlamda arcon yerleştir + düzenle + render al gibi bir özelliğe sahip-ti ancak render motoru + ışık ve kaplama nitelikleri yıllardır yerinde saydığı için artık yeterli olmuyor (en azından benim düşüncem bu) pekçok firma satış ekibindeki elemanlarına bu programı oryantasyon eğitimi çerçevesinde öğretiyor ve kullanıyor, aşırı görsellik istemeyen daha çok ürün satışına yönelik işler için çok gelişmiş yamaları var, pekçok programla iletişim kurabiliyor bu işin başını türkiyede dinosar yazılım çekiyor üretim ve pazarlama alanında çok ciddi deneyimleri var, özellikle de mobilya üretiminde arconu bir arayüz haline getirdiler satmış olduğunuz ürün otomatik olarak mrp sistemiyle bağlantılı olarak tüm birimlerin kayıtlarına geçiyor, arconun bugün geldiği seviye tasarımcılar için olmasada pazarlama çıkışlı üreticiler için iyi bir noktada diyebilirim bunları sabah olduğu gibi oldukça acele yazıyorum çünkü saat itibariyle şimdide uykum geldi yine alıntı yapabileceğiniz açılımı zor cümleler kurmuş olabilirim şimdiden özür dilerim... iyi geceler...
Gri kurt ₪ En son nihat tarafından düzenlendi : 09-05-2008 01:02. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|