|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Kim hangi paket programı kullanıyor
Arkadaşlar çok merak ettiğim bir konu var.
Profesyonel mimarlık büroları hangi çizim programlarını tercih ediyorlar biliyormusunuz, bunu paylaşmalıyız kendimizi buna göre hazırlamalıyız. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Böyle bir tercih olamaz. Okulunuz da eger Autocad ile cizim yapmayi ogrendiyseniz, bir arkadasinizla büro acarsaniz ve Autocad kullanirsiniz. Örnegin Almanya´da artik daha cok Allplan ve Archicad ögretiliyor. Ama bir dönem de Autocad daha cok kullaniliyordu. Ama büro acan kisi kendi bilgisine bakar. Sonucta müsteri en güzel cizimi ve görsel sunumu ister. Ne ile cizildigi onu cokta ilgilendirmez. Netice itibariyle bence mimar kendisi yatkin oldugu, yada sempatik gelen programi kullanmali. Ben kendi adima Archicad daha basit oldugu halde, bana göre ondan daha zor olan Allplani kullanmayi tercih ediyorum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Çizim programları artık mesleğimizin çözüm noktaları haline geldi.Tabi zamansal açıdan iyi yanları da var, el çizimini engelleyici yönleri de.Çevremde daha çok autocad kullanıldığını biliyorum,ama Sayın Mimar Özkan'ın dediği gibi bu size kalmış bir şey.Ben çalıştığım büro da kullanılan programları yazayım istersen.Autocad,Photoshop,3dMax,Arcview ve tabi değişik ilgi alanlarına giren değişik programları kullanan arkadaşlar da var...
Bir çok program seçeneğimiz var,sanırım önemli olan ilgi alanınıza giren konu üzerine kendinizi geliştirmeniz olacaktır. sevgi ve saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Haklısınız ,autocad'i , photoshop'u max'i biliyorum ,yani çok az biliyorum da tanıyorum desem , arcview 'i ilk defa duydum, benim asıl merak ettiğim , çok ileri düzeyde cad kullanan büroların tercihi ne? Mesela catia diye bir program var bazıları onu kullanıyormuş.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
revit, max, maya, sketchup bil kullanan var
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Melik3
Revit nasıl (autocad'in sanırım) autocad'e göre, kullandınız mı? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Landlife
Arcview'i ben de merak ettim, ne amaçlı kullanılıyor? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Alias diye bir program var kullanan var mı?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tasarım Sektöründe Görsel Olaraj En Çok Kullanılan Yazılım 3ds Max'dir.. Ama Ayrıtılara Kadar Girildiğinde Yanı Üretim Çizimlerinde AutoCAD Kullanılır... Her Mimarlık Bürolarının Kullandığı Yazılım Hemen Hemen Aynıdır... Örneğin Ben Alfemoda Çalışmıştım.. Orada Kullanıla Yazılımlar AutoCAD , 3ds Max, Cinema4d, Optimizasyon Vb. Yazılmlar, Şimdş Çalıştığım Şirkette İse AutoCAD Kullanıyoruz... Mesala Ben 3 Yıldır AutoCAD kullanıyorum... AutoCAD Ve 3ds MAX'den Şaşmam...
Saygılarımla Mehmet ATASAYAR |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Duyu, Arcview,arccis gibi yazılımlar coğrafi bilgi sistemleri(cbs) ve uzaktan algılama üzerine çalışılan programlardır. Üst ölçekli çalışmalarda, kent ölçeğindeki planlama kararlarında elinizdeki verileri girdiğiniz takdirde size en uygun alanları gösterir. Örneğin alanın eğim haritasını,erozyon riski haritasını,toprak sınıfı haritasını,kentsel gelişim yönlerini veya koruma alanlarını bu program sayesinde tespit edebilirsiniz.Tabi bu yapılan çalışmalara basit bir örnek. Bu programlar genelde istatistikçiler(mekan-alan ilişkisi kurabilme), coğrafyacılar veya peyzaj mimarları tarafından kullanılıyor. Cbs, kent yaşamı,doğa ve insan etkilerini buluşturan çok ciddi bir sektör.
sevgi ve saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
İlginize teşekkür ederim Sayın Landlife, yanlış hatırlamıyorsam landart sanatıyla ilgilisiniz merakımı mazur görün, peysaj mimarımısınız?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Önemli bürolar özellikle yarışmalara katılan bürolar hangi programı tercih ediyorlar?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Evet Peyzaj Mimarıyım
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Autocad'in peysaj için olanı var sanırım onu hiç kullandınız mı?
Özellikle arazi modelleme de iyi olabilir gibi gelmiş di ama deneyemedik? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Landcad'ten bahsediyor olmalısın,açıkcası okulda göstermişlerdi böyle bir program var diye,ama kullanan var mı bilmiyorum. Landcad Autocad üzerinden çalışılan ve Peyzaj Mİmarları için hazırlanmış bir program,vaziyet planlarında veya detaylarda kullandığımız planlar,kesitler orda hazır.
Programı aktif olarak kullanmadığım için,arazi modelleme hakkında ne kadar başarılı sonuç verir bilemiyorum,seni yanlış yönlendirmek istemem. Programı kullanan bir hocamdan bilgi alabilirim senin için. En kısa zamanda cevap vermeye çalışıcam. Kolay gelsin.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|