|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Allplan?
allplan mimari programı hakkında bilgisi olan var mı?
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
var neden sordun sende profesyonel bildigini yazmistin!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
kUllanışlı bir program mı? başarılı kaliteli sonuçlar alınabiliyor mu?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bizim okula gelip bir seminer vermişlerdi allplan le ilgili hatırladığım kadarıyla 3d max ten daha kolay ve render alırken de bilgisayarı zorlamayan bir program olarak anlatmışlardı.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
All plan programını cinema4d programı ile kullanırsanız verimli sonuclar alabilirsiniz 3 boyutu allplanda çizip cinema4d ye atıp render almak daha rahat oluyor.Autocad te 3 boyutu çizip 3dmaxten render almak gibi.Bence allplan kullanmak 3dmax ten cok daha kolay...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Allplan bence cok kullanisli bir program, uzun süredir kullaniyorum.
Bence Allplan 3d max veya cinema 4D gibi programlarla karsilastirilmamali, |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Allplan programında çıktı almak sorun oluyor mu?Çünkü nerdeyse hiçbir kırtasiyede yok.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Programın bir çok avantajı var bunlardan en önemlisi de bu çıktı dosyanızı götürdüğünüz format sebebiyle çiziminiz kopyalanmıyor, proje üzerine herhangi bir işlem yapılamıyor.(Dwg nin heryere kopyalandığı ve dağıldığını düşünürsek) Çıktı almanında zor olmadığını ve yaygın olduğunu düşünüyorum. Eski çalıştığım şirketimde kullandım ve memnun kaldım. Tavsiye ederim
Saygılarımla Habib ÖLÇEK
|
|
|
#9 |
|
|
allplanı tam olarak kullanmadım ama okuduklarımdan sonra bende kullanmaya baslıcam sanırım
bakalım ben neler yazcam |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
pek yok ama açıkçası öğrenmek için indirmeye başladım bile
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence öğrenilmesi çok daha kolay bir program, menüleri de daha anlaşılır. Ayrıca render konusunda çok büyük zaman tasarrufu sağladığını düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence mimarlık için iyi bir program, görselliği iyi, basit ve kullanışlı...Biraz incelemiştim ama kullanmadım.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Allplan mimari programına sayfaları gezerken ilk burda rastladım.Bu programın peyzaj mimarlığında kullanımı var mı?Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Allplan KTÜ de peyzaj mimarlığı bölümünde bilgisayar destekli tasarım dersi adı altında öğretiliyor. Okulda öğrendiğim kadarıyla kullanabiliyorum. Öğrenmenin kolay olduğunu düşünüyordum. Ama Allplan ve Archicad in her ikisinin de Türkçesi olduğu düşünülürse bence kullanım açısından Archicad çok daha anlaşılır ve kolay. Daha çok mimari programlar olsalar da her ikisinde de peyzaj projesi yapılabiliyor. Ama sanki arazi oluşturmak,boşluk yaratmak,merdiven oturtmak Archicadde daha kolay...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim; 'yoruldumm' .
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|