|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Rhino - Solidworks?
Bu 2 programdan birini öğrenmek istiyorum.Amacım endüstriyel odaklı modelleme ve bu veriler doğrultusunda prototip ve üretim ile sağlıklı etkileşimi sağlamak.Rhino konusunda biraz fikir sahibiyim.Kullanımı kolay ve çeşitli gözüküyor ancak solidworks hakkında bilgim yok.Bu programların cnc-3d printer geçişleri nasıl?Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.Saygılarımla...
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
3d Printerlar daha çok Stereolitography ile çalışırlar.
Modelin STL kontrolünü yapıp sonra STL formatında dosya veren programlara ihtiycınız vardır. 3dsMAX de STL kontrol eder ve dosya da verir. Ancak Rhino NURBS tabanlı kolya ve güçlü bir modelleme yazılımıdır. Solidworks adı üstünde CAM işleri yapan daha bu işler için çözüm üreten bir programdır. Aslında CNC için kullanılacak CAM makinesi ve ona uyumlu program seçimi gereklidir. KOlay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkürler
cevabınız için teşekkür ederim...
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar,
Temelde 2 programın en belirgin farkı, Rhino'nun yüzey modelleme SolidWorks'ün ise katı moelleme yazılımı olmasıdır. Bunun haricinde SolidWorks "parametrik" ve "unsur tabanlı"dır; yani modellerinizi unsurlar oluşturarak, yaptığınız her adımı kaydederek oluşturursunuz (bir ölçüde 3ds Max'teki gibi), ve arada herhangi bir adımda (unsurda) yapacağınız değişiklik tüm modele yansır. Sonuçta katı model oluşturmak daha kolaydır ve hızlı prototip vb. ihtiyaçlarınız için katı modele ihtiyaç duyarsınız. Ama Rhino öyle değildir; her ne kadar son versiyonunda "history" seçeneği gelmişse de, tam anlamıyla SolidWorks gibi çalışan bir tarihçesi yoktur. Geometriler parametrik değildir, ölçüsünü değiştirip modifiye edemezsiniz. Ama bu yüzden çok güçlü bir bilgisayara gereksinim duymaz, ayrıca ucuz ve hızlıdır. Fakat düzgün bir katı model elde edebilmek için daha fazla tecrübe gerekir. Eğer çok organik modellere ihtiyacınız yoksa ve bütçeniz uygunsa SolidWorks ihtiyacınızı daha iyi karşılayabilir. Hem öğrenmesi daha kolay hem hızlı prototipe ve üretim için kalıplanmaya uygun veri yaratmaya daha uygun. Ama Rhino'yu iyi öğrendikten sonra da yapabilecekleriniz neredeyse sınırsız Fakat ikisinden de CNC' ye (veya hızlı prototipe) CAM aracılığıyla sağlıklı data göndermek mümkün, yeter ki modeliniz düzgün olsun..Umarım fazla kafa karıştırmamışımdır ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba
Solid kullanmadım ama Rhino kullanıyorum. Eğer AutoCAD kullanıyorsanız Rhino kullanımı çok kolay.Sonucları oldukça iyi.Render ve materials konusunda gerçekçi sonuçlar veriyor. Organik formlarda eğer detaylı öğrenirseniz çok iyi. Evet solid yapmıyor ama solid görüntüsüne ulaşmak çok kolay.Geçen dönemki final projemi Rhino da modellemiştim ve o modellemeleri porfolyoma ekleyerek staj ve Erasmus başvurularıma kabul edildim. Tavsiye ederim ![]() Saygılarımla...
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
rhino
Rhino'dan stl formatına export edebilirsin, ayrıca rhino'da acıç kenarların bulunmasını ve düzeltilmelerini sağlayan komutlar mevcut. Rhino 4 plugin leri ile cnc simülasyonu da yapabilirsin. Endüstri tasarımcıları için rhino oldukça avantaj sağlayan bir modelleme programı ayrıca programlama dili olarak c++'a göre öğrenilmesi daha kolay olan VB dili kullanılmakta, bu da Rhino scripti kolayca öğrenmen için bir avantaj.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
cevaplarınız için teşekkürler...
end.tas. yüksek lisansına başvurduğum şu günlerde cevaplarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.
![]() saygılarımla
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|