![]() |
|
|||||||
| Diğer Tasarım Alanları Giysi, sahne, takı gibi farklı tasarım alanları ile ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
![]() |
burada bi arayüz oluşturmak istiyorum. mimarlığı tabi ki her insan yapamaz. fakat "insanlar mimarlarla aynı şeyi yapabilir mi" gibi bir yüceltme söz konusu değil; biz de insanız sonuçta.(burada bir eleştiriden bahsetmek istemiyorum. sadece kendimce bir düzeltme yapıyorum.) tartıştığımız konu ise "tasarım nedir" mimari tasarımdan ziyade tasarımın genel olarak tanımı(anladığım kadarıyla) yani tabi ki mimari tasarımı her insan yapamaz ama her insan tasarım yapabilir. rafa kitap dizmek de yerine ve usulüne göre bir tasarımdır bence.
Saygılarımla En son lumina tarafından düzenlendi : 22-04-2007 05:40 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
sayın "arc adaşlarım" konuyu çok iyi düzeltmiş bence.
sayın "Baumeisterin" siz hayatınızda hiç rafa eşya dizmediğinizden bunu ilk bakışta algılayamayabilirsiniz. ben bizim dükkanda dizdiğim için biliyorum ![]() eğer süper marketlerin raf düzeni-ışıklandırması-yan yana gelen malzemelerin uyumu tasarım olarak değerlendirilebilir. bunları da düşünen her insan yapar. önemli olan düşünülecek konuyu bilmek. yani kafadaki tasarıyı hangi kurallar dahilinde biraraya getirip hayata geçireceğini bilmek. burada ben çok geniş ölçekteki bu konuyu biraz daha belirlemek için konuyu tasarımın etrafında döndüğü "kontekst" kavramına getirmek istiyorum. kontekst tasarıma başlamadan önce tasarlanacak olan şeyin içinde var olması gereken verilerdir. yani mimari tasarımı en başında etkileyen yapının işlevselliğine ait kurallardır. ve kontekst yerine oturabiliyorsa "konsept" ön plana çıkar. tasarımın en önemli terimlerinden hatta biz mimarların en sevdiği terimlerden biridir konsept.
"ölmek için mi yaşamak? yaşamak için mi ölmek?" Faruk Özgökçe En son lumina tarafından düzenlendi : 22-04-2007 05:41 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
içeriklerine göre... Tasarım bu sanırım. Tasarımcı da bu binlerce kombinasyonu düşünebilen ve kendince en iyi olanı kararlılıka seçebilen insandır. Onun için tasarım basittir ama tasarımcı olmak zordur...
R&R En son lumina tarafından düzenlendi : 22-04-2007 05:42 |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
"Onun için tasarım basittir ama tasarımcı olmak zordur..."
aslında tasarımla ilgili en ince çizgi de budur. siz tasarlarsınız ama olayın içinde olmayan bir insan yaptığınız tasarımı basit-ben de yapabilirim gibi değerlendirebilir. ama önemli olan tasarımı yapabilmektir...
|
|
|
#20 |
|
Ziyaretçi
|
Fikrini kağıda dökmektir. ( uygulamaktır-Söylemektir-anlatmaktır.]
En son lumina tarafından düzenlendi : 22-04-2007 05:42 |
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
![]() |
?
kimsenin düşünememiş olduğu kadar basit olan eylemin obje üzerinde gerçekleştirilmesidir...
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sizi yansıtan her şey tasarımdır çünkü içinde siz varsınız ama güzel ama çirkin
En son lumina tarafından düzenlendi : 22-04-2007 05:43 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Hala kavramış değilim ama kendinden birşeyler katıp sonra onu yaşamak olsa gerek.
En son lumina tarafından düzenlendi : 22-04-2007 05:44 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
AHH AHH TASARIM Sen neymişsin be...!
Biçimde, görünüşte, renkte, duyguda, eylemde ve çizgide buluşan ama önce insanın ve diğer canlıların yararını gözeten ve cansız metahlarla süslenen her türlü eylem TASARIM sayılabilir sanırım...
Ne dersiniz? Hoşçakalın ve Tasarım'larınızla hep Mutlu kalın arkadaşlar
Sen sonsuz' luğa giden yolda, yürekleri ısıtan bir ışık olmalısın...C.B... En son lumina tarafından düzenlendi : 22-04-2007 05:44 |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Baumeisterin'e katılıyorum,tasarım fikir üretme sanat! ıdır.sanatın anlamını tartışmak lazım,rafa malzeme dizmek bir sanat dolayısıyla tasarım değildir.sadece 'tasarım' kelimesinin anlamını tartışıyorsak genellemek doğru değildir daha büyük bir perspektifden bakmak lazım |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Her insanın tasarım yapabileceği fikrine katılmıyorum ve mimari tasarım ayrımına da karşı çıkıyorum her alanda kişisel özelliklere göre tasarım mevcut olabilir mimari tasarımı da pekala yoldan çevirdiğin bir inşaat ustası yapabilir lütfen en.tası bu kadar basite almayın özelliklede mimar arkadaşlarım... saygılar...
En son lumina tarafından düzenlendi : 22-04-2007 05:45 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
"o" dur , "bu" dur ve "şu" dur...
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
tasarım bence ucu bucağı olmayan düşünce özgürlüğüdür.bu özgürlüğü bir mekanda mobilyada giyside ....diye böyle devam eder diye düşünüyorum .
tabiiki bu konu hakkında düşünce eksikliklerim olabilir, henüz öğrenme aşamasındayım çünkü ![]() E.Ü mob.& dek. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|