![]() |
|
|||||||
| Diğer Tasarım Alanları Giysi, sahne, takı gibi farklı tasarım alanları ile ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tilt-shift fotoğrafçılık
Tilt-shif denilen fotoğraf sanatı, normal çekilen bir fotoğrafın üzerinde biraz oynanarak onu minyatürmüş gibi gösterme işidir. Birkaç örnek ekte bulunuyor. Daha fazlası için, galeri için...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Belirttiğiniz "sanat" sanırım fotoğraf makinesinin derinlik ayarları ile yapılıyor. Daha öncesinde ben bunun Photoshop ile yapıldığını öğrenmiştim. Mevcut fotoğraf üzerinde nasıl yapıldığını gösteren bir ders var aşağıdaki linkte, bir nesneyi maketmiş gibi göstermek için kullananlar da var.
LİNK |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Tilt shift lenslerle yapılıyor da.
Çok para yahu. Ayrıca bıktım lenslere para vermekten. Şimdi vapurda bir adamda 28-300 MM LUX seri lens gördüm Canon. Benim 28-135 ve 85-200 lenslere satsam dahi 3.te birini karşılamıyor. 2200 USD. BU TSE lensler de ucuz değil. PS ile iyi olmuyor örnekte olduğu gibi. Layerlar daha çok olmalı. Hem bunu yapan plug-inler de olmalı. --- Tilt&Shift Lensler Bir Canon TS-E Lens ile, düzlem odağını ve resmin perspektifini kontrol edebilirsiniz. Geniş format makine hareket efektlerini, EOS makineler için TS-E lensler ile elde edebilirsiniz. Manuel netlik istendiği durumlarda, otomatik diyafram kontrolü, otomatik pozlamayı ve otomatik pozlama desteklemesini mümkün kılar. Tilt&Shift lensler 90 derece açıda geçiş yapar. Yetkili Canon servisinde, paralel yapılabilirler. TS-E 24mm f/3.5L TS-E 45mm f/2.8 TS-E 90mm f/2.8 --- ![]()
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
blog.georgegumpert.com » Photoshop Tilt-Shift Tutorial
Photoshop'ta tilt-shift etkisi vermek için bir başka ders de burada yer alıyor. Bu arada ilk gönderideki "minyatür gibi gösterme" İngilizce - Türkçe arasında direkt çeviri örneği "chicken translate" kadar bariz olmasa da anlam kayması oluşturan. Doğrusu "maket gibi gösterme" olmalı. Çünkü minyatürün hepimizin bildiği üzere tamamen farklı bir terimsel anlamı var. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|