![]() |
|
|||||||
| Diğer Kentler İstanbul, Ankara dışındaki kentler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Artık “Ulaşılmaz” Olmayan Bir Yarımada: Datça
Bugünlerde yeni yapılan yolu nedeniyle de oldukça gözde bir belde haline gelen Datça'da İlçe Belediyesi'nin çalışmaları ile ilgili Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu ile bir söyleşi gerçekleştirdik.
Artık “Ulaşılmaz” Olmayan Bir Yarımada: Datça En son Gökçe Aras tarafından düzenlendi : 12-05-2008 20:36. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
10 yıla kalmaz Bodrum'dan bir farkı kalmayacak. Bütün kuşaklar bu devri , koyları ve doğal güzellikleri bu hale getirenleri lanetle anacak. Bu dönemin insanlarının içinde yeraldığım için utanç duyuyorum.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
yok ben bu kadar karamsar değilim yarı datçalı biri olarak datça'nın harcanmayacağını düşünüyorum.çünkü datça küçük olması nedeniyle genelde gençlerin pek tercih ettiği bir turizm merkezi değil ve bodrum ve marmarisin turist çeken tarafı büyük oranda gece hayatı.ama datçada zaten bu alanların sınırlı olması da onu küçük sakin liman kenti olarak kalmasını sağlayacaktır...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
İnsan oğlunun rahat ayak bastığı, ulaşımının cazip hale getirildiği, her bölge, koy,denizkenarı ve tabiatla örtülü her alan, değişime mahkumdur, bugün eğlence merkezinin olmadığını söylemek, olmayacağının işareti olamaz, asıl olan bu değişimlerin insan ego'larına yenik düşmemesidir, bizim gelişmiş ve gelişmekte olan yerleşke kültürümüz de gün gibi ortada dır!!! olumlu bakabilmek isterdim...
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet doğru söylüyorsun insanoğlunun ayak bastığı her yer değişime mahkumdur ancak bu bizim elimizde ve datça halkının çoğu da zaten datça'nın fazla tanınmasını istemiyorlar.İnsanların çoğu datça'nın varlığının farkında bile değil belli bir kesim var tiryakisi olan ama tanınmaya başladıkça mutlaka insanların gözdesi haline gelecek.Benim de dileğim umarım diğerleri gibi datça da harcanmaz ve benim bildiğim haliyle sakinliğini sevimliliğini korur..
En son arch_48 tarafından düzenlendi : 21-05-2008 15:35. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
bunlar da birkaç kare...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Datça bence Bodrum gibi olmıycak çünki 2006 yazında orda bulundugumda herkezin söylediği şuydu memurlar,gebeler,yaşlı insanların dinlenmeye yönelik gittiği bir turistik yer Datça orası cidden çok farklı hoş bir yer insan orda cidden dinleniyor ve tavisyem orda badem yemeden dönmeyin yaş bademleri çok güzel
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın;
arch_48 Mugla'lı olduğunu sanmaktayım, ben de o il sınırları içersin de 3 yıl görev yaptım, görmediğim koy ve yerleşkeler sayılıdır, hatta imkan bulabilir isem, Muğla il merkezine de yerleşmek arzusundayım iyi ki oraları gördüm, Türkiye yi çok gezmiş biri olarak da idda ederim ki, en cazip, güzel ve albenisi ve yerleşmiş yerel ve genel kültürü de yüksek olan tek il'dir... Diğer il'lerimiz iş olanakları geniş olduğundan göçleri bir başka türlü yaşamaktadır... Ben ilk ifadem de genel anlamda "ulaşımı cazip hale getirilen" demiş idim, hele bir de bu karayolu anlamında gerçekleşiyor ise yakın gelecekte olumsuz izlerini mutlaka görebileceğiz, hatta bu başlamış gibi, son koyduğunuz foto'nun orta merkezinde na tamam bir yapı görünmekte saymaya çalıştım yaklaşık 5,5 kat gibi algıladım, "hani kötü emsal olamaz" deriz zaman zaman, bir tarihler de Ankara da ikamet eder iken yazları Marmaris Turunç'a gider idik, o zamanlar ulaşım sadece deniz yolu ile yapılır idi, İsmet kaptanın Ay-Yıldız motorlu kayığına biner pata pata gider iken İsmet Kaptan'ın nidaları ile güler idik, sonra o güzelim Turunç Köyü karayolu ile Marmaris'e ulaşımı daha cazip hale getirildi ve orası bir beton yığınına döndü, biz de yönümüzü Orhani'ye köyüne çevirdik arada sırada oraya gidiyoruz, biraz uzun oldu kusura bakma, yaşanmışlar da geleceğin aynasıdır, dilerim DATÇA bu güzelliğini korur... Kal sağlıcakla...
Sen sonsuz' luğa giden yolda, yürekleri ısıtan bir ışık olmalısın...C.B... En son cbekleyen tarafından düzenlendi : 22-05-2008 19:16. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Evet Datça'nın her tarafına ulaşmanın ciddi bir tehlike doğurduğunu da unutmamak gerek.
Çok fazla Datça'yı bilmem ama orada olduğum kısa sürelerde bile hayran hayran döndüm ben İstanbul'a. Yorum yapanlara katılıyorum ve bu yolun zarardan çok yararı olacağını umuyorum.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 22-05-2008 22:16. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet doğma büyüme muğlalıyım ve merkezinde yaşıyorum.Gerçi şimdi üniversite okuyor olmam nedeniyle oralardan uzaktayım.Ben de zaten haklı olduğunuzu söylemiştim yukarıda dediğiniz ulaşımı cazip hale getirilen yerlerdeki değişimler konusunda.Ama ben bunun olumlu yönde bir değişiklik olmasını umuyorum.Siz tabi ki de benden çok daha fazla tecrübeli olduğunuz için bunları deneyimlemişsiniz bahsettiğiniz yerlerin hepsini biliyorum turunç orhaniye vs...Daha önce de söylediğim gibi Datça'nın hayranı olan ve bir kere gelip görüp daha sonraları yerleşen birçok insan var ancak datça'nın kendilerine hitap etmediğini söyleyen belli bir kesim daha var.Genelde genç kesim Datça'yı küçük ve sakin diye pek beğenmez ama yaşım küçük olmasına rağmen datça benim huzur bulduğum biryer..Mutlaka insanların gözdesi olan heryerde olduğu gibi insanoğlu buraya da el atmak isteyecek ancak benim dileğim datça'nın bu güzelliğini koruması.belki de ben insanların huzur bulduğu,oksijeni, yeşilin mavinin tonlarını doyasıya yaşayabildiği bu şirin yerin bozulmayacağını istediğim için tarafsız olamıyor olabilirim... saygılarımla...
En son arch_48 tarafından düzenlendi : 22-05-2008 21:22. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|