![]() |
|
|||||||
| Diğer Kentler İstanbul, Ankara dışındaki kentler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Antalya'nın en çok iş yapan ofisi:
Yüksek bir yapıdan aşağı baktığımda şehrin görüntüsünün geri kalmış bir ortadoğu ülkesinden farklı olmadığını (Ürdün,Suriye gibi) bir kez daha farkettim. Aslında İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerden sonra en çok inşaat ve dizayn yapılan bir şehrin neden bu durumda olduğunu sorguladım kendi kendime. Geçenlerde bir yapı denetimcisi ziyaretime geldi. Antalya proje piyasasının durumunu sordum. Çünkü Antalya'da ofisim olsa da şu anda elimdeki projeler şehir dışında bazı otel projeleri. Aslında konut projesi, site, apartman hiç çizmediğimden fazla da beni ilgilendirmez ama sonuçta bu şehirde yaşıyorum. Bana bir liste gösterdi. Üzerinde 10-12 ada/parsel no vb. bilgiler içieren bir listeydi. "Her gittiğimde bana bu kadar proje veriyor" dedi. Antalya'nın en çok iş yapan ofisiymiş. Merakımdan sordum kim olduğunu. Meslek Lisesi mezunu bir tanıdığımızın İnşaat Dekorasyon şirketi olarak kurduğu ofisin olduğunu duyunca şaşırmadım Antalya'mızın bu durmda olmamasına. Bilmiyorum her şehirde böyle mi? Ben konut çizen bir mimar olsaydım ortalığı birbirine katardım. % 60 kırımla iş yapan bu ofisin, bu projeleri imzalayan mimarların, bu şahsı limuziniyle kapılarda karşılayan meslektaşımız belediye fen memurlarının, gizli menfaat ortaklarının, konuşulduğunda piyasadaki mimarlardan daha iyi çiziyor diyebilen meslektaşlarımın o kadar isterdim ki televizyonlarda, gazetelerde SKANDAL başlıklarıyla yayınlanmasını. Ancak, kamuoyu tepkilerini yokladığımda, genel duyarsızlık, veya sadece Tıp, siyaset, din vb konularda gösterilen hassasiyet İnşaat ve Mimarlık sektörüne daha uğramamış en azından Antalya'da. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın fashomini soyledıklerinize aynen katılıyorum antalyalıyım ama malesef ilçelerinde de durum aynı 3. sınıf öğrencisiyim sırf bu yüzden hevesim kaçıyor. mezun olduğumuzda hep böyle şeylerle karşılaşacağız insan üzülüyor.
bu konuya değindiğiniz için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kabus
En son 6 yıl önce Antalya'ya gitmiştim. Herzaman aklımda nezih bir genel görüntüsü vardır Antalya'nın. 2 hafta önce yine gittim. Kabus... Yorum bile yapamıyorum. Kent kabusa dönmüş, toz toprak, beton yığını. Mersin-Adana gibi birşey olmuş. İçim acıdı...Talan edilmiş, çekirge sürülerince...
Mimarlık kimsenin umurunda değil. Konyaaltında bir-iki mimari niteliği yüksek olan projeyle karşılaşsak ta, kentin genel durumuna katkıları yok.
|
|
|
#4 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Türkiye'mizin tüm şehirlerinin genel mimarlığı (mimarların çoğunluğunun ürettikleri) bu yönde ilerliyor maalesef. Bu yön sadece mimarlıkla sınırlı da değil. Bize bunlardan daha çok çalışmak, daha iyisini yapmak ve o işleri alarak ülkemizi kurtarmak görevi düşüyor. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yanlış bilmiyorsam en çok turist gelen şehir Antalya,ekonomimize en çok katkı yapan birkaç şehirden biri ama bu durum kent mimarisine yansımamış malesef,bunda da turizm acentelerinin merkezinin İstanbul da olması etkili.Her şehirde "mimardan iyi çizen" denilen tipte insanlar iş yapıyor,hem de fazlasıyla,bu müşteri profiliyle de ilgili,iyi müşteri asla meslek lisesi mezununa iş yaptırmaz,onun alıcısı başkadır.Belediye başkanı ise Türkiye nin en modern belediye başkanı diye lanse ediliyor,burda bir yanlışlık var,başkanın Antalya Stadyumu içi Eren Talu ve HOK grup la çalıştığını biliyorum,iyi şeyler istediğini biliyorum.Bence
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Antalya'nın esas sorunu;bence otellerin yoğunluğunun iyi ayarlanamaması,Lara plajı kirlenmiş,çok sayıda otel yapıldı birkaç yıl içinde,özellikle bu bölgedeki birkaç otel dışındaki oteller çok niteliksiz,o kadar kötü oteller ki,inanılmaz.Uçak şeklinde otel gibi......
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Şahsen benim çevremdekiler niteliğinden çok imajına, görüntüsüne, ilgi çekiciliğine ve bu gibi potansiyellerine bakıp da gidiyorlar, ne üzücü bir durum. ![]()
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|