![]() |
|
|||||||
| Diğer Kentler İstanbul, Ankara dışındaki kentler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bursa "Kent Meydanı" Alışveriş Merkezi
Yarışma sürecinin sonuçlanmasından başlayarak, inşaatı bitme aşamasına gelinceye kadar durmadan tartışıldı.. Sözü edilen "Kent Meydanı" olunca hepimiz bir "meydan" tasarımı beklemiştik ama olay bildiğimiz gibi değilmiş.. "Kent Meydanı", yarışma projesinde tasarlanmış olanın iki katı yoğunlukla inşa edilen alışveriş merkezinin adıymış sadece.. ortada meydan falan yokmuş(!) Kent planlamasında böyle ayak oyunu görülmedi
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ne güzel bir kent meydanı,ortada bir fırıldak çevresinde buğulu camlı binalar.
![]()
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Ninlil bu projeye ilişkin daha fazla görsel eklemiş aslında. Profil sayfasından ya da Albümler başlığından ulaşılabiliyor. Şurada: http://forum.arkitera.com/album.php?albumid=47
Projeyi hiç bilmiyorum, yeri hakkında bile fikrim yok. Bir an önce bir gezi yaparak Bursa'daki yenilikleri görmeliyiz sanırım Arkitera Mimarlık Merkezi olarak. Özellikle şu görsel gösterilen tepkiyi anlamama yardımcı oldu. (Yarışma projesinde olmadığını umuyorum bu su sebilinin.) Konuya daha hakim olanlardan bir ricam olacak: [ map ] tag'ı yardımı ile forumda yerinin gösterilmesi. Arkitera.com Yarışmalar sayfasında proje. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Buyrunuz:
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
ne yazık ki bir yarışma sonucunda seçilen bir proje ve canım şehrimin istanbul tarafından bursaya girişdeki butun siluetini kapadı kocaman bir beton yığını olarak. proje yapılmadan önce meydan bekliyorduk ama bitimi tam bir hayal kırıklığı...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çeşme düzenlemesin de;
Bakır işleme çok kötü, bir de taşan suyun gölete dönüşmüş olması, sanırım yerdeki mazgal tıkanmış, üstüne üslük bir de insan oğlunun çevreyi kirletmiş olması, bu görselliği daha da çekilmez yapmış!!! Ölçü'ler ve yaklaşımlar berbat...
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
O çeşme proj yapılmadan önce de oradaydı ama yarışma projesinde onunla ilgili bir detay yoktu. Büyük ihtimalle tarihi özelliği vardır diye (olmasa bile) korutturmuşlardır.
Zaten Bursa'da yarışmalarla elde edilen projelere garip birşeyler oluyor. Bu yine aslına yakın üretildi. Yani yarışmaya girdiği zamanki gibi "hantal cam bir kütle". Ama Kızyakup'daki proje baya değiştirilmiş durumda. Yarışmada ikinci olan projeyi uygulayacaklardı. Ama en son gördüğümüz reklam tabelalarında bambaşka bir proje vardı. Yeni bir proje herhalde...
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ne Bekleniyordu Ki!
Acaba foruma yazan arkadaşlar mı çok hayalperest , yoksa ben mi çok rasyonelim,karar veremedim...
Üniversite hayatımı geçirdiğim ve sonrasında iş yaşamıyla beraber uzun yıllardır yaşadığım (artık ne yazık ki zavallı BURSA'mın lime lime edilmesine şahit bir insan olarak; o kent meydanı denilen gurubetin olacağını çok önceden biliyordum...Bunu bilmek için çok fazla donanıma gerek yok,şehirde gördüğünüz her değişim aslında size gelecek günlere ait ipuçlarını fazlasıyla veriyor .... Bu değişimlerin pek çoğu BURSA'mın geleceği için maalesef hep olumsuz ipuçları verdi ve her geçen zamanda meyvelerini gösteriyor.... Her zaman olduğu gibi meydanın adı kente , faydası sermayenin cebine kondu... Aslında söylenecek çok şey var ama zaten bilinen konular,tekrar etmeye gerek yok... Konuyu okuyunca asıl şaşırdığım ciddi ciddi bir "kent meydanı" beklentisi içinde olunması... Dedim ya ; ya ben çok karamsarım ya da siz çok iyimser.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| avm, bursa |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|