![]() |
|
|||||||
| Diğer Kentler İstanbul, Ankara dışındaki kentler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Bisikletinizi Nasıl Alırdınız?
Avrupa'nın pekçok şehrinde uzunca bir süredir bisiklet kiralama sistemleri kurumsallaşarak yaygınlaşıyor. Hepsi aynı tasarıma sahip, farklı teknolojik özelliklerle donatılmış bisikletler şehirlerin farklı noktalarındaki istasyonlarda kullanılmak üzere bekliyor. Kimi profesyonel şirketler tarafından kimisi de gönüllülük sistemine bağlı olarak yönetiliyor.
Bu sistemlerin birkaç tanesini Bisikletinizi Nasıl Alırdınız? başlıklı haberde ele almaya ve özelliklerini aktarmaya çalıştık. Bunların arasından yakında gözleme şansını bulduğum Bicing Barselona'daki bisiklet kiralama sisteminin adı. Mart ayında kullanılmaya başlanan sistemi ilk 2 ayda 30.000 kişi kullanmaya başlanmış. Geçen 10 aylık zaman diliminde bu sistem şehirde sıkça kullanılıyordu. Turistlerden çok şehirden yaşayan halkın kullanımına yönelik olarak düzenlenmiş. Diğer şehirlerdeki sistemlerden ayrışan bir yönü de uzun süreli kullanımlara imkan vermemesi. İlk yarım saati ücretsizken, 2 saatten fazla kullanımlarda ekstra ücret talep ediliyor. Rambla Catalunya üzerindeki Bicing İstasyonu'ndan fotoğraf. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Bak şimdi en başda 21-21 yazıyor orası numara, ben Manhattan'a gitiğimde böyle bir bisiklet garajı ile karşılaşmışdım çok beğenmişdim...
Bisikletin direksiyonu var ya dirsek gibi eğiliyor ve bisikletin gövdesine bağlanıyor.Oraya yerletirilen ve oradaki garaj ile arasında bağlantı yapılabilen bir aparat var onu takıyorsunuz tık! kilitleyip rahatca gidebiliyrosunuz.Ama her bisiklet olmuyor bilginize. |
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|