![]() |
|
|||||||
| Diğer Kentler İstanbul, Ankara dışındaki kentler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bursa'da ilginç yıkım kararı!
Bursa'da, Ankara Yolu ile İnönü Caddesi kesişiminde yer alan (Sebze hali karşısında) 17 katlı iş merkezi inşaatına yaklaşık 10 ay önce başlanmış ve ilk 6 katın kaba inşaatı tamamlanmıştı.(Mimarı:Eldar Melikşah/MTG Mimarlık)
Geçtiğimiz yıl projelendirilen ve inşaat ruhsatı alınan binaya ilişkin yine geçtiğimiz günlerde yıkım kararı çıkartıldı. Ankara yolu ve İnönü Caddesi kesişimindeki 3 yapraklı yonca kavşağın dördüncü yaprağının olması gereken yerde yükselen bina hakkında Büyükşehir Belediyesi'nin kavşağın tamamlanmasına karar vermesi nedeniyle yıkım kararı çıkarıldı. Daha 12 ay önce ruhsat verilen bir inşaatı şimdi yıkmak istemek nasıl bir yerel yönetim zaafiyetidir bilinmez! Kamucu bir yaklaşımla zararın neresinden dönülse kardır şeklinde de düşünülebilir; fakat yıkıma karşılık müteahhit firmaya ödenen 4.5 milyon YTL'nin kimin cebinden çıktığını tahmin etmek çokta güç olmasa gerek. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Burası Türkiye
Maalesef bürokrasi her yerde çok yavaş işliyor. Herkesin olan hiç kimsenindir anlayışı tüm bürokraside hakim. Orada o kavşak son 6 ayda olmadı, bir yapı planlandığında, çevresi ile nasıl uyum sağlayacağı konusu hala düşünülmüyor. o binaya ruhsat veren belediyede, birimleri arasında nasıl bir koordinasyon olduğunu merak ediyorum..
Örnekleri arttırmak mümkün.....Korupark AVM ....trafiği felç etti....akşamları eve dönmek eziyet halini aldı....AVM girmek ve çıkmak ayrı bir dert.....1050 konutlardan Sanayiye bağlanan tek yönlü üst geçit....tam bir plansızlık harikası.....rayların ortasında kalan 2.ayak ise "ben niye buradayım" diyor. Ama bütün bunları üretenler ne yazıkki aynı meslek grubundan insanlar..... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|