![]() |
|
|||||||
| Diğer Kentler İstanbul, Ankara dışındaki kentler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Eskişehir Kılıçoğlu Sineması
Eskişehir Kılıçoğlu Sineması’nın yaklaşık 48 yıldır sürdürdüğü kültür hizmeti, önümüzdeki günlerde son bulacak. Yarım yüzyıldır hizmet veren Kılıçoğlu Sineması artık bilinmeyen bir geleceği barındırıyor.
Kılıçoğlu İnisiyatifi, gençleri, yetişkinleri, yaşlıları, öğrencileri, öğretmenleri, üniversiteleri, meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını, idarecileri, yöneticileri, sinemaseverleri ve şehirlileri, Kılıçoğlu Sineması’ndaki son perdeye seyirci kalmamaya çağırıyor. Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz. En son Emine Merdim tarafından düzenlendi : 20-07-2007 16:57. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eskişehir ile 5 yılını paylaşan biri olarak bu haberi duymak gerçekten üzdü beni.
Eskişehir'in tarihsel nitelikte kent merkezinde özellilkle sinema yapısı olarak bulunan nadir yerlerden biri Kılıçoğlu. Yeni alışveriş merkezlerinde ki o köhne salonların Kılıçoğlu sinema salonlarıyla karşılaştırılması yersiz bile.İzleyiciye tarih kokan tavan işlemeleriyle hizmet veren bir salonda sinema izlemenin zevki diğerleriyle mükayase edilmez doğrusu. Birçok festival,toplantı,sinemaya ev sahipliği yapmış Kılıçoğlunun yerini tutacak merkezi bir mekanda Eskişehirde gözükmüyor. Ne yazık her güzel şeyimizi teker teker kaybettiğimiz gibi Kılıçoğlunu da kaybediyoruz.
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Evet... Abidin Mortaş Arkiv'de yer alıyor bildiğiniz gibi.
Ama bu projesi Arkiv'de yok. Kimbilir daha nice projeleri var... Kimbilir başka hangi mimarlarımızın nice projeleri henüz kayıt altına alınmadı... Arkiv desteğinizi bekliyor. Arkiv'de bulunmayan bilgileri bizlerle isterseniz email aracılığı ile arkiv [at] arkitera [nokta] com email adresi aracılığıyla, isterseniz Arkitera Forum'a yazarak bizlerle paylaşın. Sizin de Arkiv'de bir satır bilginiz olsun... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yönetici
|
Kılıçoğlu İnisiyatifi Arkitera Forum'da tartışılması ve fikir üretilmesi adına aşağıdaki yazıyı göndermiştir.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Yıkılacağı söylenen Kılıçoğlu Sineması, Kılıçoğlu İnisiyatifi'nin çabalarına rağmen, 16 Mayıs 2008 Cuma günü kapatıldı.
Konuyla ilgili Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. İlknur Şentürk'ün yazısı için tıklayın: “Bak Oğlum Burası Eskiden Sinemaydı” En son Zeynep Güney tarafından düzenlendi : 29-05-2008 13:57. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
anlayamıyorum...bir sehre hic luzumu yokken aynı donemde yapılan 3 koca hantal alısverıs merkezını....ve ısrarla kılıcoglu pasajını komple yıkıp yenı bı tane "alısverıs merkezı" yapmanın neden gereklı oldugunu...herkesın bu kadar gozu onunde olan bı konumda bulunan bınanın yıkılmasına yıne ınatla nıye bu kadar kolay seyırcı kaldıgını....kılıçoglu pasajı baska hıcbır bınanın yakısmadıgı kadar cok yakısıo nehrın kıyısına.....aynı filmi tekrar tekrar gormek ama hala parmagını kıpırdatmamak cokca bize özgü bir durum...hic sasırmıyorum acıkcası ama sadece ANLAYAMIYORUM.....
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|