![]() |
|
|||||||
| Diğer Kentler İstanbul, Ankara dışındaki kentler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Rotterdam'da Çanak Anten Yasağı
Rotterdam'da catilara, balkonlara, bahcelere konulan canak antenlere yasak getirildi, sehrin mimarisini ve goruntusunu bozdugu icin 31 ocaktan once kaldirilmasi isteniyor, ocak ayinin sonunda hala cikarmamis olanlara para cezasi verilecek, sizce bi canak anten sehrin goruntusunu bozarmi?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Her konuta ayrı ikişer çanak olursa elbete bozar Bunun için çatılarda özel yer yapılarak saklanmalı ve merkezi bir uydu sistemi kurulmalıdır
![]() En son Emrextreme tarafından düzenlendi : 04-01-2007 20:08. Nedeni: Düzenleme |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
o ne ya?
buda bayagi abartilmis haliymis sanirsam bide Avrupa Insan haklarina gore insanlarin haber alma ozgurlugu vardir. yani her 5-6 eve bi canak anten dusen bi yerde bu yasak cok sacma burda durum en kotu su haldedir sizce bu yasak getirilecek kadar birseymi? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Antenler çatıda,gizli olsa balkonlarını çiçeklerle döşeyip manzaralarını azaltacak durumlar ortaya çıkmasa nasıl bir görüntü olur böyle düşünün bir de |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
catida yasak
hatta catiya cikmak bile yasak catiya cikma yetkisi ev burosunun adamlarina aittir catiya cikacak yer bile yok |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çatıya sürekli çıkılsın demiyorum Çatıya her eve hizmet eden çanak anteni konur ve her oturan evindeki kabloyu kendi cihazına bağlar Yoksa çatıda da yasak dersen özgürlüğünü o zaman kısıtlamış olursun insanların Nereye koyacaklar daha?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
yaa bende onu diyorum iste, yukardan kus bakisi bakildiginda onlarda goruntu bozuyomus, sanki birileri hergun helikoptere binip yukardan Rotterdam manzarasi izliyo.Tamamen yasak...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
O zaman gerçekten bir Avrupa kenti için büyük bir geri adım Şayet aynı yasak şu anda İran'da mevcut Nedenler farklı olsa da
En son Emrextreme tarafından düzenlendi : 04-01-2007 20:46. Nedeni: İmla |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Aslinda geride olduklari daha bircok konular var ama su anda konumuz o degil.
Agizlarini actiklari zaman, TR de herhangi olan bi olayi duyduklari zaman "aaaaaa neler oluyo sizin o Turkiyenizde?' demeyi cok ii biliyorlar. Cikarlarindan baska hic birsey dusunmeyen bu Avrupa Topluluguna Turkiye neden girmek ister hic anlamadim hic bir zamanda anlamiyacam. Neyse konuyu dagitmayayim, bu canak anten isinide kendi cikarlarina alet ediyorlar, UPC denilen bir dijital tv olayi var, beyefendiler orayla anlasmislar gidin oraya abone olun diyorlar, artik kendilerinin bu olaydan cikarlari kac euro olacaksa....UPC den dijital tv olayina girip Turk kanallarini satin almak ortalama aylik 20-25 euro arasinda mal oluyor. Bize bunu oneriyorlar. Biz sizin haber alma ozgurlugunuzu engellemiyoruz gidin abone olun diyorlar. Bizim sehrimizde canak antenlerinizle goruntu kirliligi yapmayin diyorlar. Artik sebep sehir goruntusumu yoksa UPC sirketinden kazanilacak paralarmi orasi mechul... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu sanırım Türkiye'deki karasal dijital yayın gibi bir uygulama olacak.O sistem yakında kullanılamya başlanacak ve uydu alıcısı gibi bir cihazla antensiz tv izleme imkanı olacak.Umarım burada da çanak anten yasağı falan getirmezler
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Pek sanmam
Zaten burdada bu yasak sadece kiracilara Ev satin almis olanlara belediyede dahil kimse karisamiyor Adam dunyanin parasini verdim ev satin aldim, bahcede benim, balkonda benim istedigimi koyarim diyor. Kimsede birsey diyemiyor, yani ev sahibi olan komsum canak anten kullanirken, kiraci olan bizler kullanamiyoruz maalesef. Cifte standart bu gibi durumlardami soleniyor? Turkiyede bole bi durum dusunemiyorum Kim uyacakki? Zaten cogu ev sahibi TR'de. Yani dusunemiyorum belediyecilerin gelipte ev sahiplerine cikar bu anteni burdan yasak artik diyeceklerini. Mesela dedem kurdu zeytin bahcesinin basina evini, dikti tepesinede canagi, belediyecilerin gelip dedeme "yasak cikar bunu burdan" demek gibi bi hata yapma sanslari oldugunu sanmiyorum, valla alir eline tufegi kovalar adamlari.. Turkiye'de dedem gibi milyonlarcasinin oldugunada eminim... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
O zaman anteni ev sahibiniz kursun
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
:-)))
ole degil iste burda evler sahislardan kiralanmiyor ev burolarindan kiralanir, bi nevi belediyenin bi alt kurumu gibi birsey oluyor sanirsam yasagi getirenlerde zaten onlar, belediyede destekcisi |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Herşey aleyhinize yani O zaman yapacak fazla birşeyiniz de kalmıyor Kurallara uymaktan başka Sizin adınıza üzüldüm
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Yasak kalkti..
![]() Yasasin Turk kanallari.... ![]() |