Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Kentler > Diğer Kentler

Diğer Kentler İstanbul, Ankara dışındaki kentler...

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 05-11-2006, 21:07   #1
Arkitera Üyesi

aysuntoprak'in Avatar'ı

Kayseri'den haberler...

1. Cumhuriyet Meydanı Projesi
Kayseri kamuoyunda yıllardır tartışılan ancak hayata geçirilemeyen Cumhuriyet Meydanı Projesi, Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Bu yaz çalışmalarına başlanan proje neredeyse tamamlandı.
Yeni projeye göre Cumhuriyet Meydanı'na yeşil doku hakim olacak ve insanlar için yaşam alanları ile açık hava kafeleri inşa oluşturulacak.
Her törende araç trafiğine kapatılan Cumhuriyet Meydanı'nda yeni tören alanının düzenlenmesi ile bu sorunun önüne geçilmiş olacak.

2. Şehirlerarası Otobüs Terminali
Temel atıldı, çalışmalar devam ediyor.

3. Atatürk Spor Kompleksi Kadir Has Stadı
Temel atıldı,çalışmalar devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, 1 yılda tamamlanması planlanan 32 bin kişilik Kadir Has Şehir Stadyumu ihalesini, 56 milyon 938 bin YTL’lik teklifle Paşalı-Boz İnşaat ortak girişimi kazandı.
İnşaatı başlayan stadyum projesi şu kompleksleri içeriyor: 1 Adet 32 bin seyirci kapasiteli stat, 1 adet 1000 seyircili ve 1 adet 500 seyircili spor salonu, 1 adet uluslararası standartlarda olimpik kapalı yüzme havuzu, 1 adet 3 katlı idare binası, 1 adet A1 tipi 1500 seyirci tribünlü atletzim pisti ile çim yüzeyli futbol sahası.
32 bin koltuk kapasiteli stadın bütün tribünlerinin üzeri kapalı olacak ve kışın soğuk havalarda trübünlerden seyircilere doğru sıcak hava üflenecek. Ayrıca localar, kafeteryalar, alışveriş merkezleri bulunacak olan stadın etrafında da otoparklar inşa edilecek. Her yönüyle modern bir stat olacak. Kadir Has Şehir Stadı, bu özellikleriyle sadece hafta bir maç oynanan bir alan olmaktan çıkacak, çok daha değişik etkinliklere evsahipliği yapacak
http://www.youtube.com/watch?v=ItV4HSZ04f4 (animasyon görüntüler için)

4. Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Dağı'nı uluslararası bir kış turizm merkezi yapacak proje ile ilgili hazırlanan master plan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda masaya yatırıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yanısıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan ile çeşitli meslek kuruluşlarından temsilciler, dağcılık ve kayak kulübü yetkilileri ile belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda planlama işini yürüten ATC (Austrian Tourism Consultant) firması direktörü Walter Czerny ile planlama uzmanı Marcus Grillitsch bugüne kadar yapılan çalışmaları ve ortaya çıkan sonuçları anlattılar. ATC Direktörü Walter Czerny, altı ay önce sonuçlanan ihale ile başladıkları master planı çalışmalarının yüzde 80 itibariyle tamamlandığını belirterek, "Vizyonumuzu geniş tuttuk ve Kayseri'yi 'Türkiye'nin Kış Sporları Başkenti' yapacak bir proje olmasını hedefledik. Erciyes Dağı, coğrafi ve jeolojik yapı olarak buna gerçekten çok elverişli. Uluslararası organizasyonları yarınlarda Kayseri'de görmek hayal olmaktan çıkabilir. Hatta 2028 veya 2032 yıllarında belki Kış Olimpiyatları ile burada yapılabilir. Kayseri, çalışkanlığı ile bunu başaracak güce ve yapıya sahip. Burada yapılacak tesislerle Kayseri, Insburg, Vancuver gibi uluslarası kayak merkezlerinin bulunduğu şehirlerle eşdeğer konuma gelecek.
Eklenmiş İmajlar

aysuntoprak offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06-11-2006, 00:10   #2
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Böyle büyük projeler yapılırken yarışma falan açılmadı , yada açıldı da ben duymadım.

Bu tür projeler yapılırken neden yarışma açılmıyor. Bu projeler kimler tarafından yapılıyor. Daha önce Merih Karaaslan, Vedat Dalokay gibi büyük mimarların eserlerinin kent kimliğinde önemli bir rol oynadığı bu kentte şimdi kimlerin sözü geçiyor?

Ben Kayseri Hilton dışında son yıllarda yapılmış nitelikli bina bilmiyorum Kayseri'de Kadir Has Müzesi dahil... Yapılan işler son derece seviyesiz kalıyor bana göre Kayseri'deki çok nitelikli yapılar yanında...

Biraz iredeleyelim bakalım Kayserililer olarak... Şov güzel ama madolyonun öteki yüzüne bakalım... Kayseri mimarlığı nerden nereye gidiyor...

Vedat Dalokay'ın yaptığı Kocasinan Beldiyesi binasını mora boyayarak maymuna çeviren zihniyet umarım ne yaptığının farkındadır...
Kolay gelsin herkese...
Eski 06-11-2006, 13:16   #3
Arkitera Üyesi

aysuntoprak'in Avatar'ı

İnanın Kayseri'de olup bitenler konusunda ben de sizin kadar kaygılı ve üzgünüm.
Kadir Has Stadyumu'nun ve Şehir Terminali'nin Projesini çizen aynı mimarlık bürosu. Yarışma filan açılmadı. Gerek duyulmadı kanımca. Hatta sürpriz bi şekilde, çok fazla tanınmayan genç bir mimarın bütün projeleri yapacak olması Kayseri'de epey konuşulmuştu. Sayın Başkan, stadyum projesi için bizzat gidip yerinde incelemiş bir çok stadyumu.Kayseri Mimarlar Odası ve Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bu projeler konusunda ne kadar haberdar bilmiyorum.

Ben de konuşulsun diye açtım konuyu. Belki bizden daha fazla şeyler bilen vardır projelerin hikayesi hakkında..
Eski 06-11-2006, 15:00   #4
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Öğrendim. Projeler Ofis Mimarca tarafından projelendirilmiş. Onların bu işle ilgili çalıştığını biliyordum, ama ben öneri sunuyorlar sanıyordum. Tamamını onlar projelendirmiş. Daha önce kongre merkezi yaptıklarını biliyorum. Terminal binası da onlara verilmiş anladığım kadarıyla.

Ofisin başında 6-7 yıl tecrübesi olan tamamı genç mimarlardan kurulu bir ekip. Ben de bu ofisi Kayseri de olduğum günlerde ziyaret etmiştim. Açık konuşmak gerekirse , ofisi beğenmiştim. Kayseride ki birçok mimari büroyu gözönünde bulundurunca, daha modern ve sistemli çalışan bir büro izlenimi vermişti bana.

Yine de bu ölçekte büyük bir proje konusunda uzman mimari bürolara verilir genelde. Yani stadyum konusunda çalışan , daha önce stadyum yapmış ofislere verilir. Muhtemelen de yurt dışından bir büro ile çalışılır. Yada bir yarışma açılır ve konunun uzmanlarından kurulu bir jürinin değerlendirmesiyle karar verilir. Şık olan buydu.
Ama Kayseri biraz beylik sistemiyle yönetilen yerlerden, Kayseri beyliği kendi kurallarıyla oynamayı seviyor. Büyük gelir kaynakları sayesinde kenti görsel açıdan diğer illerden ciddi biçimde ayırdıkları içinde özgüvenleri oldukça yüksek. Bu yüzden biz istediğimize yaptırırız şeklinde yaklaşmışlar olaya. Belki de işi ucuza kapatmak için.

Bu tür büyük işler yapılırken yarışma açılması en şık olanıdır aslında. O stadyum belediyenin değil Kayseri'nin malı olacaktır...

Ayrıca Stadyum İnşaatı İhalesini alan firmalar kimlerdir ve daha önce stadyum yapmışmıdır?
Bunlar ciddi biçimde sorgulanması gereken konular. Mimar Sinan'ın , Merih Karaaslan'ın kentinde bu işler daha sıkı olmalı diye düşünüyorum. Örnek olmalı... Türkiye'de yarışmalar şaibelere bulaşmışken , 'AB' ye girdik diyen Kayseri, bu konulara da dikkat etmeli, örnek olmalı...
Eski 08-11-2006, 08:08   #5
Forum Üyesi

ATPistanbul un dedigi gibi ne yaptıgınız degil kimi tanıdıgınız önemli.Ülkemizin gerçegi bu sanırım.
mimserdar offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-01-2007, 13:34   #6
Arkitera Üyesi

aysuntoprak'in Avatar'ı

Kayseri Kalesi’ni kuşlar yıkacak!

Yıkıcı savaşlara rağmen yüzyıllarca ayakta kalmayı başaran tarihî Kayseri Kalesi, kuşlara yenik düştü. Güvercinlerin toplandığı kale duvarlarının taşları her geçen gün eriyor, eridikçe dökülüyor. Binlerce güvercin, her gün gagalarıyla kale surlarının taşlarını oyuyor.
Bazı taşlardaki oyukların derinliği neredeyse 15-20 cm’yi buluyor.

Enzimleriyle önce ıslatıp sonra taş parçalarını kopartan güvercinler, bu taşları taşlıklarındaki besinleri öğütmede kullanıyor. Bu ihtiyaçlarını şehir merkezi olduğu için taşları yerlerden toplama şansı olmayan güvercinler için çözüm üretilmesi planlanıyor. Uzmanlar, güvercinleri bu alandan göndermenin mümkün olmadığını, tek çözümün güvercinler için uygun yuvalar yapmak olduğunu söylüyor. Anıtlar Yüksek Kurulu, tarihî kalede yaşanan bu problemden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de sıkıntı yaşadığını ve çözüm için çalışma başlattığını açıkladı. Kale taşlarında oluşan girintilerden sonra belediye de harekete geçerek, güvercinlere kalıcı ve tarihî yapıya zarar vermeden korunabilecekleri çözümler üretmeye çalışıyor. Üniversite ile işbirliği yapan belediye, kale taşlarının nasıl restore edilebileceği yönünde de çalışma başlattı. Birkaç yıl önce kalede bulunan güvercinlikler Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla kaldırılmıştı. Kaleye zarar veren güvercinlerin gönderilmesi amacıyla yapılan bu uygulama fayda etmedi ve güvercinler kale taşlarının arasına yuva yaparken, kale taşlarını da ihtiyaçları için küçük parçalar kopartarak yemeye devam etti.

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nur, güvercinlerin, aldıkları besinleri öğütmeleri için taşlıklarında mutlaka taş bulundurmaları gerektiğini ve bunu kale taşlarından temin ediyor olabileceklerini açıklıyor. Prof. Dr. Nur, güvercinlerin sert kale taşlarını da enzimleri vasıtasıyla yumuşatarak kopartacaklarına dikkat çekti. Kuşların enzimleriyle insanlarda böbrek taşlarının eritilmesi düşüncesi ve çalışmaları olduğunu da hatırlatan Nur, taşlıkta, yenen taşların besinleri bir değirmen taşı gibi öğüttüğünü belirterek, “Özellikle yumurta ve yavrularını beslediği dönemde kuşların taş ihtiyaçları artar. Bu, yumurtadaki kalsiyum gereksiniminin dışında yavrularını beslerken aldıkları besinleri biraz öğüterek yavrularına aktarmalarından kaynaklanıyor.” diyor. Nur, güvercinlerin artık kale duvarlarını ve dibini kendisine yuva olarak kabul ettiğini ve oradan gönderilmelerinin de mümkün olamayacağını dile getirdi.

Haber: EŞREF AKGÜN
Eski 24-01-2007, 11:36   #7
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Kalenin içindeki ve dışındaki farelere de bir önlem alınmalı. Belki kuşlara kuşevi yapılarak sorun çözülebilir! Ama içerideki fareleri bilmiyorum!
Eski 27-01-2007, 01:33   #8
Arkitera Üyesi

5.hakan'in Avatar'ı

Thumbs up kayseri-m-n

Alıntı:
Orijinal metin RedRapsody tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Kalenin içindeki ve dışındaki farelere de bir önlem alınmalı. Belki kuşlara kuşevi yapılarak sorun çözülebilir! Ama içerideki fareleri bilmiyorum!
İçerdeki fareler içinde belki fareli köyün kavalcısını çağarırlar. şaka bi tarafa

kayseri belediye başkanının gördüüm kadarıyla en büyük özelliği bir kararı anında alıp vakit geçirmeden onaylattığı maddi imkanları sağladıkdan sonra uygulamaya başlamasıdır. şayet bu yapılar için yarışmalar açılsaydı yarışma boyunca binbir türlü tantana çıkıcaktı ve sonucunda birtek kazanan firma mutlu olucaktı.gerikalan herkes binbir türlü şaibe senaryoları yazacaktı.başkan Özhaseki de tam bir hemşericilik örneği göstererek ve en basit ve kolay yolun bu olacağını düşünerek bu yapıları o genç mimara ihale etti.Kimbilir başkan özhasekinin hesaplayamadıı bişey vardıki böylesine büyük işler uzman ellerden çıkmazsa ve aceleye gelirse tranvayın alt geçitde yaşadığı gibi yanlış hesap yüzünden bir aleme rezil olursun üstüne üstlük kaybettiğin zamana yanarsın.
bu örnekler sadece kayseri için değil inönü stadının üstü kapatılırkende yönetim çok aceleci davrandıından bitmemiş projeyi uygulamaya geçtiler sonunda noldu yağmuru yiyen beşiktaş taraftarı hakareti yiyen beşiktaş yönetimi oldu.
Keşke belediyeyle üniversite biraz daha ilişkilli olsa belediye üniversiteden uzman destek alsa böylelikle sanayi üniversite ilişkisinede bir adım atılmış olsa öğrenciler teorikden öteye uygulamayada katılabilse.anadoluya gelmemek için binbir takla atan değerli hocalara al sana imkan alsana para denebilse.
5.hakan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07-02-2007, 23:11   #9
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

traşş...

Yapılan raylı sistem için battı çıktılar yapıldı... Trilyonlar harcandı. Sonra bir baktılar bu battı çıktılardan geçecek raylı sistem o eğimden çıkamıyoooor! Hadiii bi daha kaz eğimi azalt rampayı uzat... Bu bir örnek... İşi gerçekten ehline vermezseniz başınız ağrır. Ucuz etin yahnisi yenmez, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez... Vs.

Bu özgüven doğru yönde kullanılmalı. Kalite arıyorsanız , ben Avrupa standartlarında bir kent kuruyorum diyorsanız ona göre profesyonellerle çalışacaksınız. Bu işin kuralı... Yoksa bir taşın üstüne taş koyan başımızın üstüne , ama kimin parasıyla , neyle yapıyorlar bir düşünmek gerek... Gene de Adanada ki metroyu yarıda bırakan Adanayı alt üst eden ahmaklardan ayırıyorum Kayseri'yi yönetenleri, biraz daha profesyonel olmalarını ve kaliteli olanı kayırmalarını , en iyilerle çalışmalarını öneriyorum.

Aklıma gelmişken Kayseri'den başka iki örnek vermek istiyorum. Geçen yaz tamamlanan 2 alışveriş merkezi. 1. İpeksaray diğeri Kayseripark... Bu iki tasarımı dikkatli incelesin Kayserili yatırımcılar. İpeksaray bence alışveriş merkezi tipolojisine uymayan kusurlu bir tasarımdır. Mekansal algı seviyesi Kayseriparkla kıyaslanamaz. Kayseri park ise girince ferah , bütün mekanların doğru algılandığı , yürüyen merivenin asansörün lineer atriumun akıllıca tasarlandığı bir projedir. Kayseripark elbette çok iyi işleyecek, İpeksaray da umarım çok kötü olmaz ama Kayseripark kadar işleyeceğini hiç sanmam...
Bu iki tasarımı yapan mimari bürolara , uygulayan taşeronlara iyi baksın Kayserili yatırımcılar... Farkı anlayacaklarına eminim. Kayserili paranın kokusunu alır, kaz gelecek yerden tavuk esirgemez.

http://www.kayseripark.com.tr

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 07-02-2007 23:34.
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-03-2007, 16:10   #10
Forum Üyesi

urbanistica'in Avatar'ı

Kayseri'de uzun yıllar yaşamış birisi olarak, Kayseri'nin gittiği ekonomik gelişmeyle, mimari ve kentsel gelişmenin ters yönde olduğunu üzülerek izliyorum... Erciyes'e Talas'a selam
urbanistica offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-03-2007, 14:03   #11
Arkitera Üyesi

arch-ne'in Avatar'ı

Thumbs down

Merhaba Ben Kayserİ Ercİyes Ünİversİtesİ Mezunu Bİr Mİmarim.malesef Kayserİ'de Şu Anda Yapilan Projelerde (cumhurİyet Meydani,ermİnal...)bİzİm Hocalarimizin YÖnlendİrmesİ Var Hatta BİrkaÇini Bİzzat Onlar YÜrÜtÜyor.derslerde Bu Kadar Mİmarİ Donanima SahİpmİŞ Gİbİ KonuŞan İnsanlarin Pİyasada Bu Kadar Rezalet Olmasini Anlamiyorum.gÜzelİm Meydani Cİnayet Alanina Çevİrdİler Yaptiklari HerŞey Bİlgİlerİnİde GÖsterİyor....mİmarsİnan'in ,vedat Dolakay,merİh Karaaslan'in Memleketİnde BÖyle Olmasi Daha ÜzÜcÜ......
arch-ne offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12-03-2007, 12:10   #12
Arkitera Üyesi

projemi ??

Nedir bu proje?
İbrahım Tatlısesin yeni bir klıp çekmeyi düşündüğünde büyük bir projem var dediğinde ki projemi? Yada manken Tuğba Özayın yakında yeni bir projeyle karşınıza çıkacam derken kullandığı projemi ? Yada İnşaat firmaları tabelarında yazan plan-proje çizilir yazısındaki projemi ?Yoksa içi boş rendırlarmı ( render) jipegler mi? Yoksa Mimar Sinan ın Vedat Dalakoyun, Merih Karaaslanın yaptığı içinde birçok anlamı barındıran işler mi ?

Durum öle bir hal aldıki güzel render veya jpg çıkarmak artık iyi proje oldu.Ya felsefesi yapılan bu işin? Amaaaaan mimar bey uğraştığın şeye bak !!

Kayseri de durum bundan bundan ibaret.
mimardevrim offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12-03-2007, 13:36   #13
Arkitera Üyesi

Yazmaktan ziyade okumayi tercih ediyorum burada fakat bu konuya soylemem gereken birşeyler oldugunu farkettim.En azindan Kayseri'de ikamet etmiş birisi olarak.

Böylesine organize edilmemiş bir düzenleme ciddi anlamda Kayseri'ye zarar veriyor.Valilik binası ışıklandırması,meydandaki camiinin ışıklandırılması bir nebze olsada meydanın çehresine güzellik katmiş olsada ,yolların düzeni ve akısı eskisinden çok uzak.Meydan, eskiden Kayseri'nin merkezi,bütün yolların cıktığı yer ve dagılım noktası idi.Şimdi ise tam bir dugum noktası.Nereye gidecegi bilinmeyen bir çakışma noktası haline geldi.Trafik akışı ise tam bir kaos...
Keşke profesyonel birkaç şehir planlamacısının elinde şekillenmiş olsaydı Kayseri'nin güzide meydani...

Ayrıca kentsel mimarinin güzide şehirlerinden biri olan Kayseri ilimiz için artık kentsel mimariden uzak,profesyonel ellerin dokunmadığı ve yukardada söylenildiği gibi yarışmalardan ve seçilmiş projelerden yoksun bir mimari hüküm sürmeye başladı...

En son xaotic tarafından düzenlendi : 12-03-2007 13:47.
xaotic offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13-03-2007, 15:03   #14
Forum Üyesi

Exclamation eğitim

Belki bu benim sorunum ama cidden ben hala 'MİMARLAR ODASI' ne iş yapar anlamış değilim(ne iş yapmalı değil yanlış anlaşılmasın) ben de Kayseride ikamet eden bir mimar olarak gerçekten üzüntüyle izliyorum olanları ve olacakları sanırım mimari kaygılardan ziyade siyaset yine belirleyici oluyor .sanırım işin başına dönmek ve çareyi orda aramak lazım ; eğitim....eğitim...eğitim....
aynur okcu offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15-03-2007, 10:52   #15
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Gerçek karakter güç sizdeyken açığa çıkar...!

Kayseri'deki yapılaşmanın mimari kalitesinin düşmesinden konuşulması bile Kayseri'nin mimari ve kentleşme alanında Türkiye'nin genel durumundan ayrıcalıklı bir yerde olduğunun belgesi aslında.

Kayseri'de yaptığınız bir bina o çok özenle planlanmış ve Roma dan, Selçuklu İmp. , Osmanlıya ve Türkiye Cumhuriyetine uzanan derin bir kültürün parçası olacaktır. Kayseri de İstanbul gibi bir KAOS yoktur, düzen hakimdir. İstanbuldaki gibi çarpıklığın arasında saklanmış bir güzellik anlayışıyla sorgulanmaz yaptığınız. Eğer saçmalıyorsanız bu ALELEN ortadadır ve kendisini açık seçik belli eder.

Vedat DALOKAY'ın Kocasinan Belediyesi binasını MOR'a boyayan zihniyet gibi. Bence onlar kendilerini de aynı renge boyamalılar, kamufle olurlar belki yaptıkları içinde...

Kayseri'de hep kent yaşamının eksikliğinden sözedilir. Yüksek bağ duvarlarının ardında gizli yaşanan hayatların ötesinde , kentli olmanın getirdiği insani davranışları göstermek için sadece Sivas Caddesi vardır. Biraz nefes almak için de İnönü parkı.

Şimdi Sivas caddesi de yok artık. Sırtından bıçak gibi kesilmiş bir uçurum artık sivas caddesi...

Ya yeni yapılan binlar? Son yıllarda ünlü bir mimarın kentte yaptığı bir binaya rastladınız mı? Yada yarışmaya açılmış bir proje.

Neden yarışma açılsın ki? Beyliğin , beyi buyurur ... BURAYA ŞU BİNA İNŞAA EDİLE...!
Emriniz başüstüne hünkarım!

------Zemberekçi Başı!
......Buyurun Hünkarım
------Derhal projelerini hazırla sana çizdiğim binanın ,, söylediğim yere.
......Emredersiniz Hünkarım.

Avrupa kenti olmak böyle ezbere ve buyurma usulu projeler üretmeyi kaldıramaz. Kayseri , yarışmalarla ve Türkiye mimarlığına malolacak nitelikte projelere layık bir kenttir. Niteliksiz örnekler AŞI TUTMAZ orada. Yani şimdi gücü elinde bulunduranlara sözüm, başlıkta gizlidir. Evet siz Kayseri'de herşeyi yapabilirsiniz, her binayı istediğinize yaptırabilirsiniz. Ama mimarlık sizin oyuncağınız değildir. Eninde sonunda kaliteli ve nitelikli mimarlık şarlatanlığı ezecektir.

Mimarlar odası Kayseri'de ne mi yapar? Eyvallah der. Elinize sağlık hünkarım der.
Kayseri'de ki kaliteli mimarların bunu hazmedemeyeceğini biliyorum. Umarım daha çok seslerini duyurabilirler, büyük projlerin yarışma ile yapılması için seslerini çıkarırlar. Yoksa o güzide kent rant palyaçoluğunun kurbanı olacak yakında. Herşeyi kaybetmeden harekete geçmek ümidiyle. Mimarlığa saygı duyan, nasıl bir kültürel mirasın kiracısı olduğunu bilen bir yerel yönetim dileğiyle... Yakında görüşmek üzere.!

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları