![]() |
|
|||||||
| Diğer Kentler İstanbul, Ankara dışındaki kentler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Yönetici
|
Arkiv'deki mimarların hemen hemen tamamı projelerini sipariş alarak gerçekleştiriyorlar.
Ayrıca Arkiv'deki projelerin neredeyse tamamı sizin deyiminizle "sermaye tarafından şekillendiriliyor". Arkiv projesinin fikir sahiplerinden birisi ve en başından bugüne kadar her anında içinde olan birisi olarak nasıl oluyor da Arkiv için "artık Arkiv demek böyle" diyebildiğinizi anlayamıyorum. Eğer bu projenin müellifi, Belediye ya da iş verme yöntemi ile bir sıkıntınız varsa -ki biz Arkitera Mimarlık Merkezi olarak tüm kamu yapılarının yarışmayla yapılmasını savunuyoruz ve eğer merak ediyorsanız bence Kayseri Otogarı ve Stadyum da kesinlikle yarışmayla yapılmalıydı- Arkiv'i buna alet etmeyin lütfen. Biraz daha cesur olun. Sıkıntılarınız neyse açık açık yazın. Kayseri Otogar'ını (ya da Stadı) mimari olarak tartışacaksak açın bir konu tartışalım. Kayseri'nin içine edilmiş siz "terminal" diyorsunuz. Kayseri'nin tartışılmasını sağlayın da bizler de bilgi sahibi olalım. Her sene yolum bir defa Kayseri'ye düşer. Açıkçası Terminal binası üzerinde ilk tartışma kopartılacak bina olarak görünmüyor gözüme.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Yönetici
|
Arkiv
Arkiv, başından beri seçilmiş proje ve mimarların sergilendiği bir site olmaktan ziyade Türkiye'deki tüm mimarlık üretimini kayıt almak niyetinde olan bir arşivdir. Bu yaklaşım, Türkiye'de mimarlık adına neler yapıldığının belgelenmesi olarak okunmalı, tartışmaya zemin hazırlaması bakımından katkıları gözden kaçırılmamalıdır.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
|
vatandaş seç beğen al-projeler burda
Şimdi sizin buraya yerleştirdiğiniz projeleri öğrenciler alıp inceliyor, örnek proje buldum hocam diye öğretmeninin karşısına getiriyor. Buradaki sorumluluğunuzun farkındasınızdır umarım.
Ben arkivi ilk açıldığından beri takip ediyorum neredeyse. Vasıfsız bir projeye rastladığımı hatırlamıyorum. Mutlaka ödülü, yayını herhangi bir seçkinliği olan projelere rastlamaya alıştım. En azından ödül almaya aday, yarışmaya girmiş projelerdir çoğu. Buraya koyduğunuz projelerin ne şekilde yapıldığını araştırabilseydiniz beni daha iyi anlardınız. Kalitesiz mimariye pirim vermekten başka birşey değil bu. Böyle şeyler arkitera'nın saygınlığını azaltır bence.
|
|
|
#34 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Kayseri'yi Masaya Yatırıyoruz.
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 19-02-2008 15:46. |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gördüğünüz üzere Kayseri'yi tartışamıyoruz bile. İzliyorsunuz bu kadar, söyleyecek iki satırınız yoksa neden bu kadar önemsiyorsunuz söylenenleri?
Bakınız, bu kentte 'birazcık da bana proje verin' diyen mimarlarla aynı kefeye konmak istemem. Ben bir mimar olarak değil , 'kentli ' olarak Kayseri hakkında konuşuyorum, konuşmaya da devam edeceğim , bilgim ve altyapım güçlendikçe de bunların derinliği artacak. Benim ilkokulumun yıkılması, ilk aşkımla gezdiğim caddenin yok edilmesi sizin umurunuzda olmayabilir, ama ben bunlar hakkında konuşacağım. Bu kent binlerce yıllıktır, 10 yıllık değil. Hepimiz ancak Kayseri'ye toprak olabileceğiz, bunun için konuşmak, tartışmak gerekirse kavga etmek zorundayız. Yaptım oldu derseniz, bu yazılanlara katlanmaya uzun süre kendinizi alıştırmanız gerekir. 'İstanbul'dan Kayseri'ye elinde purosuyla bakanlara sözüm ise : Burada birşeyler yapıldığında : Evet efenm çok enteresan , gerçekten büyük başarı, bu Taşra ilinde de böyle şeyler yapılabiliyormuş demekki! şeklindeki yaklaşımlarınızı hayretle izliyorum. Elbette Kayseri'de çok kaliteli, büyük işler yapılacak, daha da büyükleri yapılacak, daha özelleri yapılacak. Çünkü az da olsa bu kente gönülden bağlı insanlar var, belki yanlış yönlendirildiler ama eninde sonunda tarih, kültür ve sanatın sokaklarında gezmesiyle bu siyah perdeler de kalkacak Kayseri sokaklarından. Kentin salt bina değil 'yaşayan bir canlı' olduğunu özümseyeceğiz elbette... Herkese iyi çalışmalar __________________
|
|
|
#36 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Ne sigara içerim ne de puro hatta çok ciddi düşmanıyım. Asıl konuya cevap vermeden önce bunları size aktarmak istedim. Üzerime alındığımdan değil. Hangi durumda söylenirse söylensin çirkin bulduğum için. Bir nevi ırkçılık bu yaptığınız.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir portre çizebilmek için , biraz kabalaştım sanırım haklısınız. Fakat biraz rahatsız edici olmasını istedim yazdığım şeyin. Çünkü mimarlarımızın kentlerimiz hakkında ilgisiz kalmasını çok yadırgıyorum. İşe sadece 'taşrada neler oluyor' şeklinde bakıldığını düşünüyorum. Kayseri değil Anadolunun bütün Kentleri'nin masaya yatırılmasını istiyorum. Çizdiğim portre ve eleştirdiğim portre sanal bir kişilik, hepimizin içindeki yukarıdan bakan göz belki...
|
|
|
#38 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim Kayseri ile ilgili sözüm bitmiştir. Çok tartıştık yoruldum. Sizi Sayın Korhan Gümüş'ün kentle ilgili bir yazısıyla başbaşa bırakıyorum. Okumakta fayda var.Açık Radyo
|
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sözkonusu edilen ofisten bir arkadaşın bana cevap niteliğindeki yazısı.
sanırım bu arkiterada sürekli bizimle ilgili bişeyler yazan kişi sensin,ben Alper Aksoy,kendi kendine söylemlere girmişin,yaptıgımız işlere gölge düşürmeye çalışıyosun,hadi işleri geçtim yaptıgımız işlerin yöntemine konuşuyosun,bugün resmi kurumlarda projenin ihale edilmesi komedisini tartışmıyosun bunun komik bişey oldugunu bilmiyosun sanırım çok konuşmaktan araştırmaya vaktin olmuyor,bugün yeteneğin ihale edildiği bir dünyada yaşadığıyın farkında diilsin sanırım,bir mal alımı ihalesi gibi en düşük ücreti verene proje yaplan bi türkiyede yaşadığını farket,ayda yaşayarak biyere varamazsın,diğer taraftan bizim aldığımız ve çizdiğimiz projelerin hiçbiri sipariş proje değildir,bizimle birlikte 5 grup bu projelere talip olmuştur,bunların bir kısmı yabancı mimarlardır,özellikle stad projesi yabancı mimarlar tarafından istenmiştir,fakat içlerinden bizim proje seçilmiştir,bizim stad projemiz ingiltere ve amerikalı bir kısım mimar ve yatırımcı tarafından büyük beğeni toplamıştır,ya onlar mimarlıktan anlamıyo senin seviyende deiller yada sen uzaydasın ordan mektup atıyosun,ayrıca biz yalnız resmi kurumlara iş yapmıyoruz,bizim çizgimizi begenmeyebilirsin,istediğini söylemekte özgürsün,fakat işin içine imalı sözler katmak tamamen saldırmak insanlık dışıdır,inşallah sende bigün bir bina yaparsında biz de yorumlarız,ayrıca şu anda katıldığımız yarışmala var,olur veya olmaz,kale içinde yarışmaya bekliyoruz demişiniz,dosyayı aldık,zaman bulursak biz de katılcas,projelerimizin kalitesinden bahsetmişiniz,o kadar kaliteli işler yapıyosan ögrette kaliteli nasıl proje çizilir görelim,bu söylediklerimi aynen arkitera da yayınlamanı istiyorum,benim msj yazmam için 50 msj gerekiyomuş,ona vaktim yok,senin boş vaktin bence fazla uzaktan insanların emeklerine saldırmayı vazife edinmişin,bu yazı mı arkitera da yayınla gerçekten senin iyi bişey yapmak istediğini düşünüyüm,cvp hakkımı kullandığımı göster bu cvp geldi de............bekliycem,arkitera ya yazınca bana haber verde okiyim......
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 15-03-2008 19:12. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şimdi ben cevap vereyim. Üslubumdaki sertlik dolayısıyla verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Fakat ben amacıma ulaştığımı düşünüyorum. Önemli olan mimarlığın 'tartışılabilirliğini' ortaya koymak. Bizim en büyük zaafımız eleştirilmeyi hazmedemeyişimiz. Bazı dinamikleri uyandırmak için de ne yazıkki bazan kışkırtıcı olmak gerekiyor.
Ama eğer birşey mertçe tartışmaya açıldıysa, karşılıklı olarak diyaloğa geçilebildiyse, forumda yazdığım yüzlerce yazı bir işe yaramıştır bana göre. Benim karakterim kimsenin arkasından, yüzüne söyleyemeyeceğim birşeyi konuşmamak veya yazmamaktır. Kayseride neyazıkki böyle bir ortamla karşılaşamadım. Kendi arasında atıp tutan mimarlar, fikirlerini ortaya koyamayıp dedikodu yoluna giderek tatmin oluyorlar. Oysa medeni birşekilde tartışma ortamı ortaya çıksa, ciddi bir sinerji ortaya çıkacak ve yarışmacı, pozitif ekipler piysada kendini gösterecek. Yarışmalara katılmanıza sevindim, umarım Kayseride bu tür ofislerin sayısı artar. Fiyat kırarak değil de yarışmalarla proje alan ofislerin olması, birbirinin arkasından konuşup yüzüne gülen mimarlar yerine , yüzyüze mimarlığı tartışan mimarların sayısının artması, iyi niyetle çalışanların yararınadır.
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 15-03-2008 19:09. |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın Alper AKSOY'a itafen 11-2006 tarihindeki yazım
Alıntı:
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
|
Söz Konusu projeler hakkında eleştirilere cevap 2. bölüm.
Bu forumu takip eden mimar yok mu Kayseri'de. Mahalle'nin teneke çalan delisi durumundan sıkılmaya başladım....! ..............sadece imalı konuşmalar moral bozuyo,2 sene boyunca sürekli olarak araştırma yapıp bizzat çizip uygulattıktan sonra o kadar emegi bi kalemde hiçe saymak insafsızlık, daha 2 sene önce yanılmıyosam mimarlar odası,belediye,üniversite ve diğer okullardan jüri üyelerinin olduğu bi yarışma yapıldı,2 sene geçti bina gerçekleşemedi,sadece belediye yapmadı dikkat et,bırakın onu uygulama projesi dahi çizilemedi, mimarlar odası için seçimin olacagı ve yönetim listesi bize songün haber verildi,aslında biz kurulda yer alamk istiyoduk,ama mevcut yönetim ve yandaşları 8 mimarın oldugu bir ofisten bu kadar büyük iş yapmış bu ofisten hiçkimseyi bırakın yönetime,alt krullara bile yerleştirmediler,bu konuda bizzat başkana bizi izole etmek istiyosunuz anlaşılan diye eleştiri yaptım,ama bu şehrin derdi mimarlık diil onu anladım,biz kayseride hangi ofisin ne yaptıgını ne yapacagını merak etmiyoruz,ama herkes bizi merak ediyo ve sürekli eleştiriyo, terminal konusunu sölemiştim sanırım,o proje 5 projenin içinden seçildi,6 mimarın olduğu kurul seçti,bizi sürekli eleştiren begenmeyen mimarlar seçti, diyosunki binada çok kolon var,aslında o binanın çatısı çelik tasarlandı,uzay kafes,bunu azcık mimarlıktan anlayan görebilir,fakat geçmişte belediyenin fuar içine yaptıgı expo center da uzay kafes çatı çöktüğü için projeye son anda müdahele oldu ve uzay kafesten betonarme sisteme döndü proje.buna rağmen betonarmenin sınırlarını zorlayıp mümkün olan en büyük açıklıkları geçtik,malesef o kolonları bizde istemedik,biz de sevmiyos.. diğer taraftan planlamayla ilgili yorum yapmışın,işletmeci firmalar hiçbir eksik bulamadı,dikkat et,işletecek firmalar eksik bulamadı,onun dışında bu tür gar vs binalrının plan tipolojilerine bakarsan ortada hol ve yanlarda yardımcı birimler yer alır,geleneksel bi tipolojidir,tesadüfi değildir,hamlıktan ziyade çok net ve yalın olmasını istedik,herkesin anlıycagı bir şekilde yapmak istedik... ................................................................................ ............................................................................... diğer taraftan bizim binanın bütün cephesi kompozit değil,yarısı taş,anlaşılmıyo sanırım,giydirme cephe diye bişey söylemişin,bizim cephe giydirme değil,daha doğrusu hacmi giydirmiyoruz,arkada yalancı duvarlar yok,ve kullandıgımız dograma ve sistemler hepsi hesaplanıp ona göre ebatlandırıldı,biz iç hacmin köhne karanlık ve kuytu kalmamasını istedik,bu yüzden fazla ışık almasını ve şeffaf olmasını istedik,buna giydirme cephe firması cephe tasarladı demek komik bi söylem kusura bakma,binanın yüksekliği faza olduğu için yatay etki yaratsın 1-2 oranı kullandık,hem taşta hem cam cephelerde,bunları basi,te indirgeyip ne düşünüldüğünü bilmeden firma tasarladı demek kolaycılık olsa gerek,bu açıklamaları aslında arkiteraya koysan sevinirim,ilk açıklamayı koymuşun,bu sonuda koyarsan sevinirim....................................................................... ....................
|
|
|
#43 |
|
Yönetici
|
"13.000 Yıllık Geçmişi Olan Bir Ortamda İster İstemez Farklı Bir Tutum Bekleniyor"
Mimar Sinan'ın ölümünün 420. yıldönümü sebebiyle 09 - 13 Nisan 2008 tarihleri arasında "2008 Mimar Sinan Günleri" etkinliklerine evsahipliği yapan TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şubesi Başkanı Hakan Mahiroğlu ile Sinan’dan Bugüne Kamu Mimarlığı “Devlet ve Uygarlık” Konulu Afiş Yarışması’nın ödül töreninde, Kayseri’nin değerlerini, yapılan faaliyetleri ve yeni projeleri konuştuk. Habere ulaşmak için tıklayın. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Arkitera Üyesi
|
ofiss mimarca kayserinin hatta türkiyenin genel mimarlık ofisi işletim sisteminden farklı, -yaptıkları işler beğenilir beğenilmez ayrı mevzudur-ama özenli olduğu, kendini aşmaya çalışan, literatür takip eden, mimarlık yapmaya gayret eden bir mimarlık ofisidir.
yaptıkları işlerde eleştirilmeye açık olmaları gerektiği hiç kuşkusuz ortadadır. herhangi bir konut projesi değildir ürettikleri. bir kentin bir daha uzun yıllar yenilenemeyecek ölçekte ki üç ana kompleksini kendileri tasarlamışlardır. stadyum, terminal ve kongre merkezi.. kimilerine göre tecrübesiz mimarlık ofislerine bu ölçekte yapılar ürettirmek sakıncalı olabilir ama bana kalırsa genç zihinlere güvenmek faydalı olabilir. olmuş mudur, o da ayrı bir mevzudur. projelerin yarışmalarla alınıp alınmaması konusu sıkıntı verici fakat bu direkt olarak mimarlık ofisinin sorunu değildir. hangi mimarlık ofisi bu işler kendilerine bir şekilde şans verilse, ben bu işi yapamam, yarışma açılmalı falan gibi şeyler söyler ki.. bu işlerde yarışma yapılmaması esasında işverenin yani yerel yönetimin sorunudur. ki bence tüm kente hizmet edecek, devlet elinden verilen işlerde yarışmayla görevlendirme şarttır. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Arkitera Üyesi
|
ofis mimarca ya linç....
arkadaşlar ben de kayseri de mimarlık yapıyorum,stadı ve terminali çizen gruptan tanıdıklarım var,bunlar kendini aşmaya çalışan,iyi işlere imza atmaya çalışan bi grup,bahadır kul ve alper aksoy çok çalışarak ofisi iyi yerlere taşımaya çalışıyor,her ne kadar bu insanları sevmesekte,projelerini beğenmesekte,red rapsody gibi kalitesiz proje,sipariş proje deyimlerini kullanmayı mimar olan birine yakıştıramıyorum,bi projenin kalitesini,kalite kontrolünü TSE gibi vazife edinip böyle söylemek açıkcası etik değil,ayrıca bütün mimarlar siparişle proje hazırlıyor,ben de öyle hazırlıyorum,başka nasıl olabilirki,gereksiz önyargılar malesef iyi bi eleştiri olacakken kötü bi linç girişimine dönüşmüş,bunlara katılmam mümkün değil........
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|