|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
konut
Herkese selam,
Hobi olarak maketini yapmak için oluşturduğum bir tasarım , çok detaylı değil. 3ds Max 5 , standart render , 4 adet omni ve bir adet sky light var sahnede tasarım ve modelleme 2 gün ( bu yüzden eksik çok) , 1 sahne için render süresi 30 dakika ve devam eden bir çalışma. Sevgiler.. En son shadow tarafından düzenlendi : 01-05-2007 13:27. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Ben çok beğendim, özellikle üstü açılır kapanır terasını, sanırım zemin dokusu damarları biraz büyük olmuş. Ama tasarımınızı beğendim, rendırı üstadlar değerlendirir zati..
elinize sağlık.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Elinize saglık çok güzel olmus
Ben sadece projedeki simetrinin sebebini anlayamadım? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Beğeniniz için teşekkür ederim.
Bir nedeni yok Simetriyi seviyorum genelde tasarımlarımda simetriyi şartlar el verdikçe kullanırım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
render gerçekten iyi.
projede de giriş kısmındaki detaylar heyecan verici. simetri bence mimari tasarımda olmaması gereken birşey.yapının diğer yarısını hiç düşünülmediği yani önemsenmediği anlamına gelir bence. ve yapıya yapılmış bir hakarettir. tabi herkes istediği gibi düşünebilir. diğer eleştirim yuvarlak pencereler için olacak. yani diğer yüzeylerde kullanılan başarılı cephelerin yanında iyi durmamış bence. terasdaki örtünün dokusu ve renkleri de görüntüyü biraz bozmuş gibi. ama genel olarak iyi bir render çalışması.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Katılmıyorum. Simetri olan bir proje her zaman çözümü iyi yapılmamış veya uydur kaydır yapılmış bir proje anlamına gelmez. Bu şekilde yapılmış ve çok iyi çözümlenmiş projelerde vardır. Ayrıca hepimiz biliyoruzki iyi tasarım estetik ve fonksiyonel olmalıdır Tasarımcı bunu simetride yakalıyorsa veya yakalamaya çalışıyorsa ve İyi çözümleyebiliyorsa neden olmasın.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Proje bitmiş bir proje değil bir eskizin modellenmiş hali çok eksiği var hem mimari olarak hem fonksiyon olarak bunları düzeltmeye çalışıyorum.
Yorumlarınız ve eleştirileriniz için teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
genel anlamda hoşlandığımı belirtmek istedim...
bir de eğer yapıyı 2 yarım olarak düşünürsek simetri rahatsız edici olabilir...diğer yarıya saygısızlık gibisinden...bence yapıyı 2 yarım olarak değilde bir bütün olarak görmeli...
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Mimari de başarılı simetrinin ve asimetrinin pek çok örneği var. O yüzden tercihle, programla, yapı tipiyle vs ilgili...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
dediğiniz gibi yapılarda simetri ile yapılmış ve başarılı olmuş bir çok proje de vardır. ünlü mimarlardn da lüis kahn genelde simetri kullanır. han tümertekin'in projelerinde de simetriyi görebiliriz kısmi olarak. ve daha örneğini verebileceğimiz ünlü mimarlar da vardır.
ben "seo" ve "gün" ün düşüncelerine de saygı duyuyorum. ama "architebu"nun da dediği gibi eğer proje yarımdan ibaret görülüp diğer yarısını miror komutuyla tamamlanıyorsa bence bu mimari tasarıma saygısızlıktır. çünkü aynı şartlar diğer yarısı için de geçerli olmayabilir. mesela uludağ üniversitesi mimarlık bölüm binası simetrik bir bina. doğu batı yönünde simetri ekseni ve bu sayede kışın kuzeydeki sınıflarda titremekten yazın ise güneydeki sınıflarda terlemekten ders işleyemiyoruz. ![]() kendi projelerimde de simetriye yakın tasarımlarım oluyor ama değiştiriyorum o zaman ![]()
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
bence bu çalışam ve bu render'a getirilebilecek en son kötü eleştiri simetrikliğidir.
İlla simetri için yapılan (diyelim ki) zorlama varsa; Simetri bir tarafında yapılıp diğer tarafında boşlanması değil bilakis diğer tarafın o kabuğun içinde iyi çözümlenmesidir. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
simetriye ilginç bir yorum getirmiş sayın "ayasofya". bu yorumdan yola çıkarsak kabuğun değişmemesi ön plana çıkıyor. bu da cephelerin aynı olması anlamına geliyor. peki projelerde cephe nasıl oluşturulur?
için dışa yansıması değilmidir cephe. veya iyi bir konseptin veya metaforun anlatılmasındaki en önemli silah. tabi yine söylüyorum simetri ile çok da fonksiyonel ve göze hitap eden projeler yapılabilir. ben açıkçası simetri gibi bir mimari soru işaretinin rendering başlığı altında bir konunun arasında tartışılmasını olumlu buluyorum. ve kötü eleştirinin bir şeyi bozmak için yapıla eleştiri olduğunu düşünüyorum.
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Ben SİMETRİ iyidir yada kötüdür demiyorum , genelde simetri görmeyi seviyorum , iyimidir kötümüdür tartışılır, bu çok kapsamlı ,tartışmaya ve farklı fikirlere açık bir konu , bu yüzden bu konuyu burada konuşmak sanırım yersiz . Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim Belki konuyla çok ama çok alakasız gibi gözükebilir, insan vücudunu bir yapı olarak düşünelim tam bir simetri olmasına rağmen iç organların konumu ve işlevi farklıdır.Bu tip örnekleri çoğaltmak mümkün Bu şekilde düşünürsek ;
Burada sorgulamamız gereken kabukmu ön planda olmalı yoksa iç işlevimi yada ikisi birden mi?? Zaten ikisi birden doğru çözümlendiğinde simetri olmuş veya olmamış bir önemi yok , önemli olan çözüm ve estetik olarak, kullanana haz vereni tasarlamaktır. ' Yapıyı simetri yapmak yapıya hakarettir ' sözü talisiz bir sözdür ve yapılarında simetriyi sıkça kullanmış olan MİMAR SİNAN , BALYANLAR , STERN , OTTO WAGNER , MİCHAEL GRAVES ve ismini sayamadığım birçak ustaya ayıp etmiş oluruz. BU KONU BİTMEZZZZZ........ ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Evet Seo doğru söylüyor.
Bu konu bitmez ve yeri burası değil. İsteyen üyemiz bu konuyu bir başlık açarak Mimarlık bölümüne taşıyabilir. Şimdi çalışmaya ve onun yorumlarına geçelim. Dağılmayalım. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu konunun ufak bir şekilde burada değinilmesini ben hoş olarak tabir ettim. gerçekten de konu üzerinde tartışılacak bir konu.
yapıyı simetrik yapmak bir saygısızlıktır derken ben yapının sadece yarısını düşünerek autocadde çizip mirror komutuyla işi bitirmektir. sayın "seo"nun saydığı isimlerin bu şekilde yapmadığı da ortadadır. verdiği insan örneği ise konu ile tam örtüşmediğinden yerinde bir örnek olduğunu bulmuyorum. mesela hat sanatında ise simetri çok iyidir. çünkü onlar mirror yapmazlar ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|