|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
Bildiğiniz Apartman.. 3d si
Archicad ile Yapılmıstır.
Render 15 Saat gibi Surede alınmıstır. Bu render Test amaclı oldugu icin Bircok Hata bulunmaktadir.Bilginize. ![]() |
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tebrikler, bence gayet iyi gözüküyor. Bende Archicad kullanıcısıyım ama render almak için Archicad i kullanmıyorum. Aslında sonuca bakarsanız gayet tatmin edici ama gözüküyor ama Archicad in pratik bir render proıgramı olarak kullanılmaya başlaması için daha 2 -3 sürüm daha çıkarması gerekiyor diye düşünmekteyim. Bu konuda şimdiden ısrarcı olmanızı ilginç buldum
... Elinize sağlık... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
MAXWELL .. render
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
daha once verilmişti sanırım
|
|
|
|
#5 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
#6 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
maxwell in renderi.. archicad in renderinden adam olmaz.. ![]() |
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
eline saglik
gayet iyi gorunuyorlar acikcasi....son zamanlarda maxwell ile ilgili iyi isler goruyorum ortalikta.. maxwell'in 1. elden kullanimiyla ilgili yorum almak isterdim; arabirimi nasildir, hizli midir, yavas midir, stand-alone versiyonu mu yoksa (ornegin rhino veya max) plugin hali mi makuldur.!??? simdiden tesekkurler ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
güzel bir çalışma eline sağlık devam çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz
![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
pluginleri mevcut her program icin hemen hemen. Ama iyi bir render en kısa 15 saat te alabilirsiniz.. 15 ve üstü saatler gusel renderler oluyor.. tabi bu kesin degil kucuk oynamalar olur..ama 15 saat dogru.. 1 veya 3 saatlik renderdan adam olmuyo ![]() Vray Esit duzeyde kaliteli oldugunu dusunuyorum. www.maxwellrender.com .ayrıntılı bilgi icin |
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad bence hıcte fena render almıooo.. For example;
http://www.fatihsaritasli.com/serdar1.jpg |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Render konusunda söz söylemek pek üstümüze vazife olmasa da, görüşlerimi paylaşmak isterim:
En başta, "test amaçlı" da olsa gayet güzel bir iş çıkardığınızı söylemeliyiz. Havanın ve binaya düşen ışığın rengi bana güneşin batma vaktinde ve okyanus yakınında bir eve bakıyor izlenimi verdi, sanki deniz kokusu geliyor çizimden, hem de ortada hiç su görüntüsü olmamasına rağmen! :-) Benim ilk eleştirim kadraja olacak. Neden binanın sol kısmını göremiyoruz? Sol taraftaki balkonların kirişleri biraz ince kalmışlar galiba. Ayrıca bu balkon döşemesinin geniş tarafının yan yüzü sanıyorum "kazara" kahverengi kalmış gibi. Çim yüzeyi için daha homojen bir map seçilseydi tekrar edişi bu kadar belirgin olmayabilir ve daha gerçekçi bir görüntü verebilirdi sanıyorum. Ayrıca bahçe duvarın bitimi ve çimin başlangıcı noktasında bir kademelenme mi var acaba?
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Renderdan ziyade tasarıma ve detayını incelemek lazım sanırım. Bildiğimiz apartman başlığını görünce her sokakta birbirinin aynısı yapılmış apartmanlar gözümde canlandı. Fakat başlığı açınca pekte bildiğimiz tarzda bir apartmana benzemediğini gördüğümü söyleyebilirim. Yazlık mekanlara hitap ediyormuş gibi geldi. Bu konuda mimar arkadaşlar daha detaylı yorumlayacaktır.
Ön cephede eyr alan ve sadece fransız balkonun etrafını çevreleyen boya çatıyla uyumlu değil. Burada farklı bir yorum oluşturulabilirdi. Birde ya cephede yer alan dikine camların etrafında çatıya kadar söve veya mantolama görünüyor. Bu bilinçlimi yapıldı yoksa oradaki renk farklılaşmasını oluşturabilmek içinmi yaptınız? O kısmın altında yer alan pencere sövesinin rengide diğer ufak pencerelerden arklı olmuş. İçimden basit bile olsa keşke en basiti böyle olsun demek geçiyor. Genelde bildiğimiz konutlar kibrit kutusu gibi olduğu için bu tasarım onların biraz daah önünde gibi dutuyor. Başarılarınızın devamını dilerim...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|