|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Lambalar ve kabın Hazır dıgerlerı kendı modellemem arkadaslar!...
Yorumlarınızı beklıyorum!... with cinema4d ![]() En son Bin_Hazad tarafından düzenlendi : 12-06-2006 15:46. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Öncelikle genel bir karanlık var resimde, ortada bir "ambient only", gölge atmayan bir omni light tahmin ediyorum katkıda bulunacaktır. Ayrıca, ışık dağılımlarında, özellikle kenarlarda istenmeyen parlamalar oluşmuş. Bunu da, hem area shadow'lar kullanarak hem de min sample sayısını arttırarak aşabilirsiniz. Dolapta malzeme olarak "shader" çok net, ben shader'ım diye bağırıyor gibi. Ek olarak yerdeki halının kenarları gerçekten de öyle mi, yoksa plane "hyper nurbs" içine atıldığında yuvarlandı da, öylesine bırakıldı mı diye düşünmeden edemiyor insan. Bununla birlikte, ışıklandırmadaki genel yaklaşımın bence oldukça doğru olduğunu belirtmeliyim. Umarım üzerinde biraz daha çalışılmış halini yeniden görebilirim. İyi çalışmalar, FG |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Selamlar, Fatih beye katılmakla beraber ben olsam bu mekanı şöyle ışıklandırırdım;
"içeri bir area golgeli bir area light ( instensity 20 gibi) "tam camın onüne bir area daha, (shape-rectangenle yapardım pencerenin boyutunda, instensity 100 kadar) * birde pencereden içeri düşen hafif sert golgeler için uzağa bir parallel light koyardım o da 50-100 arası değişebilir değeri. diğer parametlerleri (inner -outer distance-sample gibi) deneme yanılma ile çözebilirsin iyi çalışmlar Serkan |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|