|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tbilisi International Airport - GEORGIA
Selamlar,
Geçen sene Nisan ayında ilk tasarımlarını yaptığımız ve Temmüz ayında işi alarak inşaasına başladığımız Tiflis - Gürcistan Havalimanı'nın sunum fotoğraflarını gönderiyorum. Doğrusunu isterseniz bunu çok daha önce yapacaktım ancak 1 sene sonra vakit bulabildim. Proje; . Yıllık 2.812.500 yolcu kapasiteli, . 24.525m2 . 3 sabit yolcu köprülü . İçinde 1 adet domestic gate de barındıran toplam 5 gate'li . 60 milyon $ bütçeli bir havalimanı projesidir. İş design&built işidir. Yani proje geliştirme devam etmektedir. Kasım'da inşaatın bitmesi öngörülmektedir. Şu anda asma kat kirişleri dökülmektedir.
Ork tHe mAg En son shadow tarafından düzenlendi : 01-05-2007 15:16. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
elinize saglik...
elinize saglik... ben hangi render engine le calistiginizi merak ettim...vray ise vray'le RPC beraber calisabiliyor mu diye sormak isterim...
.... isiklandirma konusunda da biraz bilgi verebilirseniz sevinirim... kolay gelsin... iyi calismalar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
render engine
Merhaba,
Teşekkür ederim. Render için vray kullanıldı. Dış mekan perspektiflerinde hiç ışık yok, ancak içeride 2 adet vray light kullandım. Biri 1. katta yaklaşık 5m. yükseklikte; çatı makaslarına yakın, diğeri ise zemin katta asma tavana yakın konuşlandırıldı. Doğrusunu isterseniz vray konusunda çok pro. değilim. Ancak kabaca yaptığım ayarlarla tatmin edici sonuçlar alabiliyorum. Bu yüzden bu sahneler belki de çok daha iyi ve hızlı yapılabilinirdi. Vray light 'larda subdivision ayarları minimumlarda tutuldu, zaten resimlerdeki pixelleşme gibi gözüken noktalanmalardan da anlaşılabilinir bu. RPC ler içinse reflectionlarını açtığınız zaman vray ile anlaşabildiklerini görebilirsiniz. Yanlız bazı durumlarda insan figürleri kendilerini mirrorlayabiliyorlar, buna dikkat etmek lazım.
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Ben model için revit kullanıldı biliyorum
yanlış mıyım kuşlar bana yanlış mı bilgi verdiler
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
revit
Doğrudur.
Ufuk Hocamın kulakları çınlasın; bizim için çok ter döktü. Sonuçta tüm projeyi de Revit de modelledik. Ancak daha sonraları grupça aldığımız karar doğrultusunda Revit'ten vazgeçildi ve baba yadigarı ACAD'e dönüldü. Gördüğünüz perspektifler Revit modeli değildir. ACAD'de modellenip MAX'e atılmıştır. (Max'de modelleme safhasına daha gelemedim )Aşağıda revit modelinden alınmış resimlerimizi de bulabilirsiniz.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Selam orcar5
Ellerinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.. Benim bir sorum olacak müsadenizle ; Acaba grupça revitten vazgeçme sebeplerinizi yazmanızın bir mahsuru varmı? Kolay Gelsin.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
evet be de çok merak ettim niye?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
revit -grup
Merhaba,
Doğrusunu isterseniz işin temeli şu; Revit çoklu bir grupta dosya paylaşımı yoluyla çalışmayı pek sevmiyor. Hemen açıklayayım: . ACAD'de 2D çalışır ve xref ile sizin sorumluluğunuzda olmayan ancak sizin paketinizi de etkileyen başkalarının çalıştığı çizimleri alıp çalışırsınız. Bu durumda 1 adet herkesin eriştiği file serverınız ve misal bir havalimanı projesinde 100'den fazla dosya ortaya çıkar. Her bir konu ayrı bir dosyada işelenir ancak hepsi temelde genel plan ve/veya kesitlere bağımlıdır. Bu durumda da rahat rahat 40-50 kişi bir projede çalışabilir; server ve network altyapınıza bağlı olmak kaydı ile. (Ör: Esenboğa projesinin 40 kişiye ulaştığı günler olmuştur.) .Revit'e gelirsek; en başta hepinizin de bildiği gibi 3D modelleme mantığı ile çalışan bir program bu. Ve dosya paylaşım sistemi şöyle: Tek bir central file var; projede çalışan herkes ilgili olduğu konu üzerinden yetki alarak bu dosyada çalışıyor. Doğrusu teorik olarak tutorial'ındaki anlatımla; herkes ilgili olduğu konuyu kendi bil.ında çalışıyor, belli zamanlarda "save to central" yapıyor. Gelin görünki biz Tiflis ofisinde 7 kişi bu sistemde yaklaşık 2 ay çalıştık, çıldıyorduk desem yeridir. Çünkü her yaptığınız başkasına ait değişiklikte program o kişiden yetki bekliyor ve dolayısı ile sizde o kişinin lavabodan veya hernerde ise ordan gelip bil.in başında yetkilerin olduğu pencereyi açıp onay vermesini bekliyorsunuz. Evet unutmadan söyleyeyim, Revit ACAD'deki xref gibi yapılan değişiklikleri uyarmıyor. Kişilerin sürekli olarak "save to central" yaparak güncellemesi bir rutin haline geliyor. İşin özeti olarak şöyle diyebilirim: 10 kişinin 70 MB boyutundaki (2 ay sonucundaki dosya boyutu - daha 1/100 detay aşaması idi) bir dosya üzerinde sürekli işlem yapmaya çalıştığını düşünün, gerçekten bir felaket olabiliyor. Benim anladığım kadarıyla da Revit'in yaradılış amacı da bizim çalıştığımız ofisler için değil. Daha küçük 2-5 kişilik veya yine kalabalık ama herkesin tek bir dosya/projede çalışmadığı ofisler için yapılmış program. Peki Revit'i hiç kullanmıyor muyuz? Hayır bundan sonraları proje teklifi - avan proje aşamasında kullanarak zamandan çok kazançlı çıkabiliyoruz. Ancak işi alırda uygulama safhasına geçersek ACAD ile devam ediyoruz.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar,
Asagida projenin su andaki durumunu gosterir resimleri bulabilirsiniz. Firsat buldukca projenin gelisimini gosterir resimleri buraya koymaya calisacagim.
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
merhaba,
tebrikler güzel bir çalışma ellerinize sağlık benim sormak istediğim uzay çatıyı yapan firma kim acaba teşekkürler |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ziyaretçi
|
vediginiz bilgiler icin tesekkurler! bu tur sorunlarda birebir sorunu yasayan insanlardan bilgi almak son derece faydali!
bende su gunlerde revit ten nemalanayim istedim, cunku babadan kalma yontemler cidden hammalligi cok arttiriyor! simdi gelelim bizim sorulara siz revitten vazgecmedik! eskiz asamasinda kullanacagiz diyorsunuz! peki render i nerede alacaksiniz? max mi yoksa revitte mi?(felaket!!!)ben cok basit bir revit modeli dwg export edip (1 mb civarinda bir dwg olustu) sonra max e attigimda 25 Mb lik nur topu gibi bir max dosyam oldu benzere detaya sahip acad model 700 Kb civarinda ve o max te import edildiginde 1.2 Mb bir max file olusuyor! siz bu sorunu nasil asiyorsunuz??? tesekkurler... |
|
|
|
#12 |
|
Ziyaretçi
|
yeri gelmisken bir kac elestiri de yapalim!
-malzemeler cok basarisiz! -bence v-ray in isik marifetlerinden daha fazla yararlanmalisiniz! -cuneyt bey daha el atmamis ama ben ondan once davranayim , perspektif kacislari cok rahatsiz ediyor! (dusey cizgilerin yere dik olmasi...) revit model daha basarili gorunuyor! ancak sanirim onu max e atmaya calisaydiniz muhtemelen bir kac Gb lik bi max dosyasi olurdu elinize saglik! kolay gelsin... |
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
modelleme son derece başarılı fakat malzeme ve render ona paralel olarak özensiz.
Bence bu çalışma daha özenli bir çalışmayı hak ediyor harcanan emek ortada çok ciddi bir mesai harcanmış fakat sonuç tatmin edici değil... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu çalışma max de ışığın nekadar önemli olduğunu gösteriyor adeta. bunu düşünürsek öğretici bir çalışma olmuş.
![]() bir eleştiri: insanları photosoptan eklediniz herhalde ki yer döşemesinde yansımıyor. ![]()
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaslar oncelikle kusura bakmayin.
Is yogunlugundan hizli cevap veremiyorum. Oncelikle herkese tesekkurler verdikleri yorumlar icin. Sunu da belirteyim. 3D icin cok daha iyi insanlar bulunabilinir ve cok daha mukemmel sunumlara gidilebilinirdi. Bu konuda haklisiniz. Ancak eldeki imkanlarla (bu ben oluyorum) hem tasarim yapip, hem de prezantasyona hazirlanirken, ve bu soylediklerimi 1 hafta gibi bir zamanda gerceklestirirken, bu kadari gerceklesebiliyor. Isin ilerleyen safhalarinda da 1 senede hem uygulama projesini hem de insaati bitirerek isletmeye acma hedef olunca, oturup 3D model uzerinde soylede olsun, boylede olsun diye ugrasma gibi bir luksunuz olamiyor. Tekrar ediyorum 3D modelleme icin ayri, sadece bu ise gonul vermis insanlarla maalesef bu projede calisma firsati bulamadik. Kendimiz hallettik. Amacimizda zaten yaptigimiz tasarimi 3. sahislara aktarabilmekti. Bu baglamda da amacimiza ulastigimizi dusunuyorum. (Bu perspektiflerin yaninda, 5dakikalik da bir animasyon hazirladigimiz dusunulurse )Diger sorularla ilgili olarakda soyle soyleyeyim: Uzay kafes firmamiz: Altinyaldiz. (Istanbullu bir firma) (umarim reklama girmiyordur )Revitle ilgili soylenenler dogrudur. Export ettiginiz bir dosya gercekten ucari boyutlara ulasabiliyor. Bu yuzden ben de cok kullanma taraftari degilim. Zaten aradan 8 ay gecti ve programa bir daha elimi dahi surmedim. Insanlarin photoshop oldugu da dogrudur. Yansimalari bu yuzden yoktur. Nedense v-ray de rpc insanlar ciftli halde geliyordu. Bizde rpclerden vazgecip photoshopta yerlestirme yoluna gitmistik. Sonra bir yerlerden bunun sebebini ve duzeltme yontemini bulmustum, ama Max'i de uzun suredir kullanmadigim icin su an hatirlamiyorum. Son olarak projenin gidisati ile ilgili olarak son yapim resmini asagida bulabilirsiniz. Bu resimden de gorebileceginiz gibi, binanin uzay kafes imalati bir hayli yol katetmis, artik cephe tasiyicilarinin baglanabilmesi icin gerekli profillerin yerlestirilmesine baslanmistir.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|