|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Balat'ta bir evin girişi
Yaklaşık 3 haftadır, yavaş yavaş, sıkıntıya girmeden yapıyorum bu modellemeyi. Çetin Tüker'in çalışmalarını incelerken ve diğer çalışmalaradaki çok değerli tavsiyelerini okurken bu kadar zamandır modelleme yapmama rağmen şöyle özenerek bir tane iş yapmadığımı, herşeyin işlerin süreçleri vb. sebepler doğrultusunda yarım kaldığını farkettim.
Sonra tamam dedim, bende özenli bir iş yapayım. Ama konu bulana kadar yaklaşık 1 hafta etrafa bakındım durdum. 3 yıl önce Balat'ta yaptığımız proje sırasında elime geçen fotoğraflardan biri beni etkiledi. Tabii işin içinde mantıklı bir analiz sonucu etkilenme var, uygulanabilirliği yüksek bir sahne idi. Birebir fotoğrafı yapmaktansa bazı detaylarına müdahale etmeyi tercih ediyorum. Aşağıda fotoğrafı ve 3 haftalık sakin mi sakin modelleme sürecinin kaba halini bulabilirsiniz. Her türlü yorum, tavsiye ve eleştiriye açığım. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
eleştiri yapabilecek yetkinlikte olmayı isterdim ama ancak ellerinize sağlık demekle yetineceğim....(modelleme konusundaki beceriksizliğimden dolayı)
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
çok güzel gidiyor devam.... Takipteyim
![]() ![]() Şu sol alt köşedeyi ince cerceveli "dükkan" cok kötü duruyor onu atıp oraya baska bişi yapmalı. genel havaya uygun. Bir de ortadaki kolonun kafasının altında sanki aşırı ince bir boyun var gibi geldi bana bilmem ki siz ne dersiniz. Başarılar ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sağolun hocam, elimdeki işleri bir bitirebilirsem bu işe de tekrar devam edeceğim, ama bitirmeden bırakmak yok, söz.
O dükkan tabi orjinaline bağlı kalarak yaptım. Aslında camına şöyle eski bir kasap vb. bir yazı yazarak falan bir şeyler yapmayı düşünüyordum, ama dediğiniz gibi zorlama da kaçabilir. iyisi mi ben iki farklı tip üzerine gidip hangisi iyi olur diye bakayım. Vallahi haklısınız, biraz kalınlaştırmak gerek o kısmı, çıt diye kırılacak gibi, insan tabii kendi eliyle yapınca göremiyor birçok şeyi, tavsiyeleriniz için teşekkürler. Bu arada Blaze, ben mezuniyetim üzerinden bir ay geçti ve biraz yoğun çalışarak geliştirdim kendimi modelleme konusunda, işallah daha iyi olacak zamanla, imkansız, yapılamaz hiçbişey yoktur sanırım, biraz emek, sabır ve çalışkanlık lazım. Bence başlamak lazım ucundan kıyısından ![]()
be yourself is all that you can do En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 04:22. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Biraz da teknik detaylardan bahsedeyim.
Sistem: pentium IV 3.0 Ht işlemci 1 gb ram 256 mb Radeon x700 pro ekran kartı Yazılımlar: 3dsMax 8.0 Sp2 Vray 1.4703 Photoshop CS2
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
İşlerden kafamı kaldırıp biraz ilgilenebildim. Üzerinde çalıştıkça ne kadar zaman istediği ortaya çıkıyor. Gözle görülen tüm detaylarda, hem teknik hem de estetik olarak doğruyu yakalamaya çalışıyorum.
Ama gözümden kaçanlar olabiliyor, lütfen siz de gözünüze çarpan yanlışlık ya da sizce farklı olabilecek yerler hakkında yardımcı olun bana. Mesela sol alttaki dükkan gerçekten benim de hoşuma gitmiyor artık, aslında camları toz, kir içinde bir dükkan olabilirdi ama onu da hala deneyemedim. Kimsenin elinde görsel olarak alternatif olabilecek bir çözüm var mı? Şimdiden yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.
be yourself is all that you can do En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 04:23. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba ![]() Çalışmanız gayet güzel bir seyir halinde ... Çalışmanızın varacağı noktalar için nasıl zihinsel önermeleriniz var bilemeyeceğim ancak bir süre önce İstanbul'un tipik eski binalarının detaylarını incelerken zemin kat dükkan anlayışının ne kadar farklı olduğu da dikkat çekici gelmişti...girişler daha çok dar aydınlatma pencereleri ile birlikte düşünülmüştü veya eğer bir bodrum varsa onu aydınlatan pencere de genel 'geçit' estetiği ile bağdaşır bir çizgide oluşuyordu... Bir kaç gösterişsiz örnek ekledim...belki size ilham olacak değerleri vardır..Hatta belki o dükkan çiçekleri sokağa taşan bir çiçekçi dahi olabilir güzel bir sokak lambasıyla desteklenerek.... sadece bir öneri elbette...İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekkürler asteria, çiçekçi dükkanı fikrini not ettim, gerçekten kompozisyona güzel bir hava katabilir.
Başlangıçta bir hikayesi yoktu bu işin ama sanırım zamanla detaylar eklendikçe bir ruhu oluşmaya başlıyor. Mekan oturdukça hikaye de yavaş yavaş çıkacaktır, şu an kafamda hakettiği kadar yer alamadığı için tam konsantre olamıyorum o yüzden öyküsünü de sonraya bırakmam daha iyi olacak sanırım. ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|