Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Mimari Görselleştirme > Devam Eden Çalışmalar

Kapalı Konu

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 04-03-2006, 13:22   #1
blueorca
Ziyaretçi

Otel Odası Tasarımı

Geçen yaptım bunu marmarise teklif gitti bakalım olcakmı merak ediyorum. nasıl olmuş?
Eklenmiş İmajlar
otel-odasi-tasarimi-bluelight-5-jpg.jpg
Görünüşler: 826
Boyut:  98,1 KB  otel-odasi-tasarimi-bluelight-3-jpg.jpg
Görünüşler: 677
Boyut:  94,8 KB  

Eski 06-03-2006, 00:33   #2
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Komidin ve yatak birleşiminde ciddi bir tasarıma ihtiyaç var
Oda çok dar gibi öyle mi
Duvar kaplamarı oldukça maliyetli olmaz mı?
Bir de koyu renk çok toz tutar.

Bana sorarsanız yartağa önem vermelisiniz.

Çok iyi olduğunu idda etmiyorum ama mobilyaları tekil olarak da sunabilirsiniz
yaklaşık 5 yıl önceki bir konsept çalışması

http://www.ayasofya.com/genel/otel/

kolay gelsin.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline  
Eski 06-03-2006, 03:07   #3
blueorca
Ziyaretçi

Eleştiri olsun diye eleştiri mi ne?!?

Yalnız biraz dikkatli bakarsanız odanın normal ölçülerde fransız tarzı bir otel odası oldugunu görülebilir sırf eleştiri olsun diye koyu renk e atıfta bulunmak yanlış olur ki keza bu renk çok temiz kullanılan 5 yıldızlı birçok otelde tercih konusu. Ciddi tasarım sorunu oldugunu söylemek yerine nasıl duvardaki ahşap yatak arkalığına havada kalacak şekilde ankre olduğunu sormak yerinde olacak . Sizin çalışmalarda koyu renklerden dolayı nesneler seçilemiyo dikkat !

render hususunda geliştirmeye açık ama bu glow meselesine fazla zaman ayıramadığım oluyor açıkçası .. tşk renk olsun.

Eski 06-03-2006, 13:07   #4
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

Zemindeki halı kaplaması üzerindeki acıklı koyulu bölgelerin tekrar etmesi cok rahatsız edici düzeltilmesi iyi olur.

Yatak ve üzerine oturuldugunu tahmin ettiğim o küpümsü nesnenin modelleri ve smoothing groupları elden gecmeli.

Aynı nesnelerin mappingleri hatalı

Diğer mobilyalardaki ahşap kaplamalarda da mapping hataları var.

Ayrıca genel olarak butun dokularda keskinlik problemi var.

Işıklar var ama nereden geldikleri belli değil. Tavanda spot delikleri olmalıydı.

Ayrıca zaten ışıklandırma olmamaış tamamen en basından yapılması gerekir. Cok rastgele gorunuyor.

2 farklı kahverengi tonu, cyan, pembe, grimsi mavi renkleri nasıl bir renk kombinasyonu oluşturuyor onu hiç anlayamadım.

TV üzerinde de had safhada reflection var galiba.

Yastıkların bir uçları havada duruyor.

Yani aslında buraya post edilmeden önce üzerinde daha cok calısılması gereken bir iş bu.

Tasarımsal sorunları ise hiç konusmuyorum. Zaten ayasofya bahsetmiş.
Eski 06-03-2006, 19:31   #5
Arkitera Üyesi

3.boyut'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin blueorca tarafından gönderilmiş
Yalnız biraz dikkatli bakarsanız odanın normal ölçülerde fransız tarzı bir otel odası oldugunu görülebilir sırf eleştiri olsun diye koyu renk e atıfta bulunmak yanlış olur ki keza bu renk çok temiz kullanılan 5 yıldızlı birçok otelde tercih konusu. Ciddi tasarım sorunu oldugunu söylemek yerine nasıl duvardaki ahşap yatak arkalığına havada kalacak şekilde ankre olduğunu sormak yerinde olacak . Sizin çalışmalarda koyu renklerden dolayı nesneler seçilemiyo dikkat !

render hususunda geliştirmeye açık ama bu glow meselesine fazla zaman ayıramadığım oluyor açıkçası .. tşk renk olsun.
ben renderı veya dekorasyonu değil sizi eleştireceğim malesef..yazmayım dedim ama bu ve diğer konulara verdiğiniz cvplardaki üslup hiçde bir mimara veya herhangi bir meslek koluna yakışmayacak derecede..Buradaki form gerçekten kaliteli ve üst düzeyde bir forumdur. Bu yüzden lütfen yazılarınıza biraz daha dikkat ediniz..Bu foruma bir çalışma gönderiyorsanız iyi veya kötü hertürlü yoruma açık olmalı ve bunu kabul ederek göndermeniz gerekiyor..Sizin yaptığınız eleştirileri eleştirmek.Şimdi bu yazdıklarımı da yanlış anlayop beni de eleştireceksiniz...Devam...
Eski 07-03-2006, 00:49   #6
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Sırf eleştiri olsun diye eleştirdiğimi çıkarmanızın "sırf eleştiri" yapmak olduğunu anladığınızı umarım.

Ben benim çalışmamı çok iyi bir çalışma olarak lanse etmedim dikkat ederseniz.

Mekanı mobilya ile sunarken karşılaşılan önemli sorunlardan biridir bu. Fransız odalarını özel olarak bilmediğimden ayrıca bu odanın neresinin Fransız olduğunu anlayamadığımdan çünkü acaip İngiliz ya da Alman gibi de duruyor ben hala deforme olmuş kamera açılarıyla odayı alagılamakta zorlanıyorum.

Bir diğer anlayamadığım ise gelen eleştiriyi "sırf eleştiri olsun" diye cevaplamanızdır. Eğer eleştirilerin amaçlarını ayırmaya ona bu şekilde cevap vermeye çalışılırsa çalışmanıza eleştiri gelmez.

Gelelim komidin'e. Ee belli ki ahşap duvar kaplamasına ankre. Bunu anlamak çok da zor olmasa gerek yıllarca mobilya tasarlayıp üreten biri olarak. Ben komidin yatak ilişikisine takılmıştım. Küp bir komidin sonra boşluk sonra yatak. Arasının ne amaçla bırakıldığı ve kübik bir nesnenin sırıtmasına takılmıştım. Yanılmışım.

Ancak diğer taraftan ne kadar temiz olsalar bile genel temizlikte otel odalarında duvarlar silinmezler. Bu wenge renkli duvar kaplaması silinmesi gereken bir yüzeydir. Sırf eleştiri olsun diye değil bu ciddi bir sorundur. Otel odalarının bazen bir hafta kullanımdan sonra 1 saatte tertemzi edilip yeni kullanıcıya açılması gerekir. O bir hafta da hele balkon kapısı açıksa oldukça fazla toz birikir oralarda.

İkincisi ben çalışmamı diğer elemanların tasarımı hakkında bilgi vermek biraz da mekanı objeleri ile ayrı ayrı da sunulabilir halini göstermek için örneklemiştim. Galiba asıl benim çalışmaya sırf eleştiri olsun diye eleştiri gelmiş.

Şaka yollu tabii ki eleştiriniz. Eleştirilmesin desek buraya göndermeyiz. Çetin'in şahane çalışmasına bile sayfalar eleştiri yazıyoruz. Ben bu kadar profesyonel adama zor rastladım.

Ayrıca 3. boyut'un yaklaşımı da beni mutlu etti. Ancak amcımız yardımcı olmaktı. Susmasını da sadece yazılanları okumayı da iyi biliriz.

Yani kısaca haklısınız
Sırf eleştirmek için eleştirdiğim payesini yediysem değer verip eleştirmesem de olurmuş.

Yani işinizi şahane olmuş eleştirilecek tarafı da yoktur dersek hoş olur mu?

Budur.

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline  
Eski 11-03-2006, 13:53   #7
Arkitera Üyesi

yatagin arkasinda giden seritleri sevdim.basit bi dusunce olmasina ragmen iyi kullanilmis. bunun disinda cok öne cikan bi tasarim unsuruda yok aslinda.
komidin ister havada dursun ister ayaklari olsun cok onemli bi konuda degil burada.
evrimyigit offline  
Eski 12-03-2006, 22:06   #8
Forum Üyesi

ingo'in Avatar'ı

render da gördüğüm bazı uygunsuzlukları belirtmek istiyorum.. bunları size iletirken belirtmek isterim hakaret olark değil sadece bazı hataları göstermek amaclıdır..
Eklenmiş İmajlar

ingo offline  
Eski 13-03-2006, 04:00   #9
Arkitera Üyesi

Bence sen bu iş için hiç heveslenme calısman elestirilecek kadar bile guzel değil ama sırf elestiri olsun diye yazıyorum bunları. Boyle bi calısmayı boyle ciddi bi forum da yayınlaman bile buyuk cesaret. Sana sadece cesaretinden otürü olumlu elestiri yapabilirim. Ama işi alamadım diye uzulup vazgecme kendini geliştir belki ilerde bi iş alırsın ...
architist offline  
Eski 20-03-2006, 08:06   #10
blueorca
Ziyaretçi

teşekkürler.

İşlerimin yoğunluğu dolayısıyla pek sık giremiyordum epey süreden sonra tekrar girebildim. Çetin Türker hocanın yazdığı şeyleri gayet ciddiye almakla beraber bir destekçilikte söz konusu bu forumda. Bazı arkadaşlar işin özünü kaçırıyorarak saldırı mahiyetine dönüştürüyor kınıyorum bu amaçla eleştiri yazmak anlamsız geliyor bana. Bu forumun amacının ne olup ne olmadığını kendi bazı kişilerin birbirini destekler tarzda bireysellikten uzaklaşmaları gerçekten şaşırtıcı. Öncelikle bu iş alındı ve uygulamaya geçildi bu çalışmaların amacı da bu sanırım belirteyim.Yer :İzmir de Kaya Prestij Otel. Biz burda jüri yapmıyoruz yada sanat teknik olarak yapılan hatalar uslubunca eleştirilir ama kimi arkadaşların sırf cesaret olsun diye burada bulunduğuna şaşıyorum tarzı yazılarını esefle karşılıyorum ki bu bahsettikleri mesleki etiğe ayrıkımıdır onuda diğer arkadaşlara sormak isterim.

Eski 01-06-2006, 15:11   #11
Arkitera Üyesi

Angry Rendering amaçları

Öncelikle bu foruma yazdığım ilk yazı denilebilir herkese merhaba demek isterim ;
Otel odası renderinize gelince bence gayet hoş bir tasarım olmuş ve kendini gayet güzel anlatıyor zaten rendering in amacı bu değilmidir ? yoksa gerçekçiliğe sıfır noktasında yaklaşıp bir dünya yarattım mesajımıdır? Tamam yaratıcılık bizlerin işi ancak eğer bu iş kendini anlatmış ve satmışsa bizim eleştirilerimizde bir acımasızlık söz konusu değilmidir ?
uzun zaman arkitera forumlarını başka bir isim altında takip edip acımasızca yapılan eleştirilerden dolayı render göndermeyen "10" lardan sadece "1" im ancak bu renderlarımızın kötülüğünden değil heves kırma heveslilerinin eline materyal vermeme isteğimizdendir.

Arkitera.com mimari ve iç mimari konularında muhteşem güzellikte ve dünya ARCH standartlarının bile üzerinde olan bir site olmasına rağmen forumlarında ve yazılarında genel olarak bir mimarın kendini herkesten üstün görme havasına sahip bir siteolma özelliğini koruyor.Mimar üstündür,mimar herşeyi bilendir,mimar iç mimara sadece amir olarak yakındır ancak herşeye rağmen ömrü boyunca mimarlıktan ziyade iç mimarlık yapar ve bunlar gibi üstün görme ve ezme isteği bastırılmadığı müddetçe daha çoook üye forumlardan uzaklaşır ve arkitera bazı kişiler tarafından çekilmek istenen düzeye düşürülür

Sevgili arkadaşım medeni cesaret göstererek göndermiş olduğun bu çalışmandasn dolayı seni tebrik eder başarılarının devamını dilerim eminimki eğer bu olumsuz eleştirileri göz önüne alıp vazgeçmez devam edersen çoğu eleştirenden kat ve kat güzel renderlar alacak daha iyi yerlere geleceksin

Veysel H EKİNCİ
İç Mimar
SHOWALIE offline  
Eski 01-06-2006, 16:33   #12
Forum Üyesi

gün'in Avatar'ı

anlamadım ki, adam render göndermiş eleştirilsin diye. eleştiren adamlar bu işin uzmanı. niye eleştirenler kınanıyor anlamadım. render forumunda render eleştirilir, iç mimarlık forumu değil ki burası.
gün offline  
Eski 02-06-2006, 00:18   #13
Arkitera Üyesi

Tabiiki

Alıntı:
Orijinal metin architist tarafından gönderilmiş
Bence sen bu iş için hiç heveslenme calısman elestirilecek kadar bile guzel değil ama sırf elestiri olsun diye yazıyorum bunları. Boyle bi calısmayı boyle ciddi bi forum da yayınlaman bile buyuk cesaret. Sana sadece cesaretinden otürü olumlu elestiri yapabilirim. Ama işi alamadım diye uzulup vazgecme kendini geliştir belki ilerde bi iş alırsın ...
Render formunda render eleştirilir ancak eleştiri yukarıda yapıldığı gibi olursa eleştiri eleştirilir
İç mimarlık konusuna gelince o konuda siz haklısınız genel olarak gördüğüm bir yanlışa render konusu altında değindiğim için hatalıyım dikkatiniz ve okumak için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim saygılarımla
Eski 02-06-2006, 00:24   #14
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

çok şahene bir çalışmadır

eleştirilecek bir tarafı yoktur

bu durumda belli ki çalışmayı gönderen için de eleştiri için eleştirilecek tarafı vardır onun dışında eleştirilmesi abestir.

Kınanabilir.

Bu durumda bu konu yanlış sapmalara meal vereceğinde bir güzel kilitlenmiştir. Eleştiri isteyemeyene eleştiri yapılmasa da iyi olur. Hatta çok iyi olur.

Kolay gelsin.

ayasofya offline  
Kapalı Konu

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları