|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Revit 2009 Mental Ray deneme
Modelleme Revit 2008
Render : Revit 2009 çözünürlük:807x542 px süre:19 dakika Ufuk çizgisindeki probleme bakacağım.(Bulutlar imaj değil, otomatik üretiliyor ![]() Long live REVIT.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Revit'le Artlantis'in son sürümü yazılımı benzer mantıklarla mı ele alınmış acaba? Ufuk çizgisi ve otomatik bulut üretimi. Artlantis'te obje menülerinden "infinite background" etkin kılınıyor, arzu edilirse yüksekliğine ince ayar yapılabiliyor, sonra da malzeme atanabiliyor. Revit'te de arada bir yerde benzer bir ayar aracı mevcuttur mutlaka.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Daha komiği Allplan Cinema4D ile render alışverişine girince, Revit gitti MentalRay'i içine aldı.
BIM piyasası çok karışık. Bakalım kim önde çıkacak. (Birisi sivrilecek belli)
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tartışmasız Autodesk diyorum.Finans olarak Nemetcheki epey katlıyor bildiğim kadarıyla.En azından yıllık ciro kıyaslamaların da açık ara fark atıyor.Nemetcshek programları çok enteresan bir mantıkla çalışıyor.Archicad'i bu konunun dışında bırakıyorum.Autodesk programları kullanmaya alışan birisi için Allplan ve C4d biraz uğraştırıyor ilk aşamada.Revit Mentalray'i entegre ederek birkaç basamak birden tırmandı bence.Accurender hem uğraştırıyordu hemde tatmin edici sonuçlar almak bayağı zor oluyordu.Revit mental'i bünyesine alarak ekstra program kullanmayın ben hepsini yer bitiririm diyor.Alenen meydan okuyor tüm muadillerine açıkcası
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu arada neden Revit 2009'da değil de 2008'de modellediniz merak ettim doğrusu.Materyal kaplama yüzünden mi? Bir de 2009'da render süresi sizce normal mi ve diğer programlar daki(max,maya vs...) mentalray render süreleri ile fark var mı?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
2008 de modellenmiş olmasının özel bir nedeni yok. Yeni bir çalışma değil. 2008 varken yaptığım renderlarla karşılaştırmak için 2009'la açıp yeni render aldım.
Max ve diğer programların render süreleri hakkında fikrim yok. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
mental ray'in 3ds Max arayüzünde ufuk çizgisi ayrıntılı olarak belirlenebiliyor (ufuk altı rengi, ufuktaki "blur" miktarı, ufuk çizgisinin yüksekliği). Revit'teki arayüzü bilmiyorum. Bir screenshot asarsanız yardımcı olacağım. Bulutları otomatik olarak üretmek konusu Revit'e özel sanırım. 3ds Max'de bunun yapılması için mr Sun ve mr Sky birbirlerinden bağımsız hale getirilip mr Sky'da değişimler yapılıyor. Size bu bulutlar olmadan denemenizi öneririm. Ayrıca bir kaç cılız ve kuru ağaç faydalı olacaktır. Tone Mapping de biraz geliştirilebilir. mr Photographic Exposure kullanmanız ve EV ayarından sonra Burn ve Shadows üzerinde çalışmanız yararlı olabilir. Malzeme konusunda acaba Revit'teki serbestlik ne derecededir? Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
İlginiz için teşekkür ederim..
Birkaç arayüz ekledim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın mm60;
Ofis olarak almış olduğumuz Revit lisansına rağmen bir türlü AutoCAD alışkanlıklarından kurtularak proje üretim sürecinde Revit'ten faydalanmaya başlayamadık. Ruhsat projelerini hazırlarken herşeyi AutoCAD programı ile tamamlıyoruz. Sunumlar içinse 3d Max'te modelleyip render alıyoruz. Kullanmamamızdaki en büyük etken programı aldığımız yetkili satıcının vermiş olduğu eğitimin tatmin edici olmaması, eğitimi veren kişinin programa tam hakim olamaması ve Revit'in ki o zaman 9.1 versiyonuydu, ruhsat projesi hazırlarken birçok konuda sıkıntılı olmasıydı. Programı rafa kaldırmıştık ta ki Revit Architecture 2009'u görene kadar. Fakat bu arada ilginç bir sorun yaşadık. Autodesk aboneliği sayesinde bize gönderilen Revit Arc. 2008 cdsini kaybettik. Lisansı kurduğumuz bilgisayar formatlanınca elimizde olan 9.1 versiyonunu kurduk ama size 2008 gönderildi onu kullanmalısınız diye lisans alamıyoruz. Tuhaf bir durum oldu yani. Şimdi AEM'deki Revit eğitimine katılarak bir projeyi eskizinden ruhsatına sunumundan uygulama detaylarına varana kadar sadece Revit kullanarak hazırlamak istiyoruz, hatta ön kaydımızı da yaptırdık . Mental Ray'i hiç kullanmamıştım, açıkçası Çetin Tüker'in yolladığı çalışmaların kalitesinde görsel de Revit'e entegre edilmiş MR ile hazırlanabileceğini düşünmüyordum ama yolladığınız çalışma gerçekten bu konuda ümit verici. Konu dışına çıktım sanırım oldukça, çalışmanız ve Revit hakkındaki diğer yorumlar doğru bir tecih yaptığımız kanısını giderek pekiştiriyor. Paylaşımlarınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Arayüzler için teşekkür ederim. Tahmin ettiğim gibi malzemelerde yapabileceğiniz fazla birşey yok. Ancak mental ray size epey kaynak sağlamış. Aşağıdaki değerler ile (başka hiçbirşeyi değiştirmeden) yeni bir Rendering üretir misiniz? Exposure Value: 5,85 Saturation: 1,225 Whitepoint: 6750 Haze: işareti biraz daha sağa, ortanın yarısına, kaydırınız (bulutsuz hava ile) Saygılarımla. En son ex Cathedra tarafından düzenlendi : 23-05-2008 01:05. Nedeni: yazım hatası |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|