|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dragosta bir villa
Merhabalar, dragosta bir villa çalışması..
Cephe çalışması henüz bitmedi..3D Max de çizdim.. Paylaşmak istedim... İyi günler.. En son Banu Özcan tarafından düzenlendi : 01-08-2008 13:52. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Kat planlarında fazla bir farklılaşma yok ya da cepheye yansımamış, bu yüzden de bir villadan çok apartmana benzemiş bence.
Havuzun üzerine doğru uzanan pergola binadan konsol mu çalışıyor?
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet, farklı kat planlarında tek kat planın sınırları içinde kalmaya özen göstermiş projeyi çizen mimar, böylece cephelerde farklılaşma yaratılmamış. Aparman konusunda haklısınız
![]() Pegolada aslında henüz bitmedi, binada konsol çalışmıyor taşıyıcılarını eklemek gerkiyorki zaten pergolanın şeklide değişecek, henüz tamamlanmadı... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Balkonla alakalı birşey sormak istiyorum. Acaba bu balkon tarzının ismi ne?
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Fransız Balkon diyorlar....
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öne doğru çıkıntı oalrak gözüken bu ahşapların desteksiz durması imkansız gibi görünüyor. Varsayalım ki durdurabiliyor. Bu şekil itibariyle revizyona gidilmesini öneririm. Ya da perspektif açısı değiştirilerek renderı gözlemleyecek kişinin gözüne batmamış olur:-)
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Binanın cephe tasarımı değişti. Apartman havasından kurtarılmış olduğunu umut ediyorum...
En son Banu Özcan tarafından düzenlendi : 01-08-2008 13:52. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
H I N K !!!
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Oldukça değişmiş tabii, en azından apartman havasından kurtulmuş! :-)
Pergola en son yay parçası şeklinde mi oldu? Bir de girişi tam ortalamıyor gibi görünüyor? Havuz binaya daha fazla yaklaşınca pergolaya yer kalmamış galiba? Ahşap gibi görünen yerler ahşap mı yoksa beton bazlı malzemelerden mi kullanılacak? Herhalde b.a. üzeri doğal taş kaplama olacak. Köşelerde ahşap (görünümlü) bitişler sayesinde ince kaplama malzemelerinin köşede verecekleri falsoları önlemişsiniz. Merdiven pencerelerindeki mavi tonlar ahşapla beraber şık durmuş. Kepenkleri içeride nasıl çözdünüz? Binanın giriş cephesinde neler oluyor acaba?
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Obareyyyyy! "Bir ordayım bir burda" olmuş bu. Öyle bir tasarım ki her şekilde paketlenebiliyor.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Binanın girişi merdivenlerin sonlandığı sol yan cephede ve burdan algılanmıyor, üzerinde balkon mevcut ve saçağını oluşturuyor.
Son kat ahşap, 1. ve zemin kat doğal taş kaplanılıcak. Panjur kutularını çizidim ancak sanırım çok fazla algılanmıyorlar. Cephe tasarımı konusunda haklısınız. Maalesef ki daha çok cephe tasarımı ile ilgilenen biri olarak söyleyebilirimki, bu hemen hemen her binada özellikli binalar hariç çok sık karşılaşılan bir durum.Genellikle binalar mimarlardan projesi çizilmiş ancak hatta büyük çoğunlukla bina yapılmış olarak bu binaya cephe tasarımı yaparmısınız diye geliyor. Malum ki binanın kütlesel tasarımıyla ilişkilendirilmiş dürüst cepheler yerine bu ölçekteki ve hatta apartman ve hatta zaman zaman hastane, alışverişmerkezi......gibi binaların cepheleri bir kılıf gibi Giydirme cephe firmaları veya uygulamayı yapıcak kişiler tarafından yine özellikle binanın sahibinin kişisel zevkelerinin yansıtılması ile tasarlanıyor.....Bu durumda binalar nerden nereye denebilecek duruma geliyor.....Bu villada böyle bir süreçten geçti..... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Efendim ben ilk cepheyi çok tutmamıştım ama ikincisini hiç mi hiç beğenmedim.
Hal böyle iken cepheler hakkında yaptığınız bilgilendirmenin tam tersi hareket ettiğinizi bildirmek isterim. Kısacası forumu takip edenler çok bependiğimizi zannedecekler. Değil efendim bu cepheleri beğenmediğimi bilmelerini istiyorum. Binanın sahibinin kişisel zevklerinin bayağılığı bizi çok ilgilendirmiyor. Yani "müşteri istiyor ne yapalım" demek burada geçerli bir sebep değildir. Böyle bir serzenişte bulunmanın burada bir manası yok. Açıkçası kendi şahis fikrimi söylemek zorundayım ki ; ilk çalışmanız ortalama altındayken son çalışmanın kötünün ötesine geçmiş. "Daha çok cephe çalışması ile ilgilenen" biri ve "dışarıdan tasarlanmış bitmiş projelerin cephelerini yeniden tasarlayan" biri olduğunuzu beyan etmişsiniz. Amacım kırmak değil ama gelin görün ki forumu takip edenlerin bu tür cepheleri tasvip edildiğinin sanılmasını istemem. Yani bu sizin veya müşterinizin doğrusu olabilir ama ideal cepheler bunlarmış gibi sunulmasına da ben şerhimi koyuyorum efendim. Müşteri ne isterse istesin bunu fourma koyuyorsanız altında sizin imzanız ve sizin zevkiniz yatar. Benim şahsi fikrim budur kimseyi bağlamaz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Cepheye bu kadar "konsantre" olunca havuzla yapının ilişkisindeki sakarlığın pek bir anlamı kalmıyor galiba. Son öneri bu sakarlığı daha da göze batar hale getirmiş bence.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aslında söylenecek fazla bişi yok. Müşteri böyle istedi mazereti altına sığınmakta pek doğru değil, bununda hakkını vermek gerekiyor....Aslında haklısınız forumda paylaşmak pekte doğru değildi..Ancak böyle çalışmaların ne kadar fazla olduğu konusunda bir hatırlatma olumuştur ve çevremiz böyle yapılarla dolu....
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|