Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Mimari Görselleştirme > Devam Eden Çalışmalar

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 23-11-2007, 14:48   #1
Arkitera Üyesi

E.D MİMARLIK'in Avatar'ı

Villa çalısması

Proje bir salon ,mutfak ve 5 yatak odasından oluşmaktadır.Tasarlanan iç avlusuyla hem çatıdan ışık almasını,hem yeşil alanı mekanın ortak noktası olarak düşünmektir amaç.Cam olan kısım üst katta oturma odası oluşturmak ve manzaraya yönelmek amacıyla yapılmıştır.
Eklenmiş İmajlar
villa-calismasi-2-ornek-villa-23-jpg örnek villa 23.jpg
Görünüşler: 97
Boyut:  129,7 KB  villa-calismasi-2-ornek-villa-18-jpg örnek villa 18.jpg
Görünüşler: 80
Boyut:  134,3 KB  villa-calismasi-2-ornek-villa-27-jpg örnek villa 27.jpg
Görünüşler: 77
Boyut:  142,1 KB  villa-calismasi-2-ornek-villa-6-jpg örnek villa 6.jpg
Görünüşler: 71
Boyut:  144,4 KB  

Eski 23-11-2007, 14:56   #2
Arkitera Üyesi

E.D MİMARLIK'in Avatar'ı

imaj

ImageShack - Hosting :: 2rnekvilla24wt0.jpg

İmajı ekleyemedim.Linki gönderiyorum.Yönetici arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler..
Eski 23-11-2007, 16:01   #3
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Binada çok ciddi tasarım ve uygulama sorunları var.
Bir de unutmadan imzanız her mesajın arkasına konulduğundan en azından onda imla hatası olmamalı.

Kolay gelsin.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-11-2007, 16:27   #4
Arkitera Üyesi

E.D MİMARLIK'in Avatar'ı

Ne gibi sorunlar?Tasarım ve uygulama konusundaki sorunlardan bahsetmişsiniz.Neler olduğunu söylerseniz üzerinde konuşabiliriz.İmza konusunda orjinalinden bakarak yazdım.Ne gibi hata var acaba?
Eski 23-11-2007, 17:00   #5
ice
Arkitera Üyesi

Mimari tasarımdan önce ilk olarak gözüme çarpan şey terasa çıkan merdivenlerde korkuluk olmaması, ayrıca zemin katta olan balkonun konsol mesafesi biraz fazla sanırım.. Manzaraya yönelim için tamamen cam olarak düşündüğünüz alanda ısıtma ve soğutma açısından problemler olacaktır. Ayrıca en üstte yer alan kubbebin nasıl taşınacağı ve malzemesi çok net değil. Bina kütlesi ve havuzun birleşik olması uygulamada yalıtım konusunda dikkat edilmesini gerektirecek.
Eski 23-11-2007, 17:15   #6
Arkitera Üyesi

E.D MİMARLIK'in Avatar'ı

Sunum önemli, korkuluklarla projeyi bozmak istemedim.Bu konuda haklısınız.Zemin kattaki balkon mesafesiyse çapraz kirişle taşıyacağı kısım 2 m altına düşürülmüştür.Alanya gibi bir yerde bu tür cam örnekleri çok fazla görebilirsiniz ve bu konuda bi çok yalıtım çözümleri var.Kubbeyi kalıbını yaptıktan sonra betonla rahatlıkla oluşturabilirsiniz.Kubbelerin tuğladan yapılmış örnekleri bile mevcut.Kubbenin kendini taşımaktan başka bir yükü yok..
Eski 23-11-2007, 18:09   #7
Arkitera Üyesi

Yaptığınız çalışma bende, sanki tasarıma ilişkin birçok yaklaşımınız vardı da hepsini bir arada kullanmışsınız gibi bir izlenim bıraktı. Yanlış anlamazsanız tasarımın, karakterinin pek oturmamış olduğunu söyleyebilirim. Teknik ayrıntılara gelince bina tepesindeki kubbe biraz ayrı telden çalıyor gibi, üst teraslardan inen merdivenler de o kadar dik ki, (korkuluğun olması durumunda dahi) biraz hızlı bir inişte kendinizi havuzun içerisinde bulmanız olası.. Diğer yandan binayı saran havuz fikri uygulanabilir ve hoş bir düşünce, fakat seyir mekanı olan cam kafes sıcak iklim bölgesinde bir konut için ne kadar uygun? -En azından bu yalın hali ile tartışılır..- Çalışmalarınızda başarılar dilerim..
imareden offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-11-2007, 18:40   #8
Arkitera Üyesi

E.D MİMARLIK'in Avatar'ı

Benim bu projeyi yaparken ki fikirlerimi anlatmam gerekicek.Yabancıların oturduğu bi çok proje tasarladım.Modern mekanlar, farklı tasarımlar hep ön planda oluyor istekler doğrultusunda.Ama bu insanlara bi şekilde bizim belli kültürlerimiz ve figürlerimiz olduğu anlatmak istiyorum.Sizde bilirsiniz, bizim sıcak mekanlarda terasta, balkonda yatmak gibi adetlerimiz var.Terası kullanmak istememin ve bunu ön plana çıkarmamın sebebi bu.Merdivende sahanlık olmadığı için size dik gelmiş olabilir.Plan basit bi kareden oluşup belli bölgelerde boşaltmalar kullandım, teraslar gibi...Bu anlamda kubbeninde bi anlamı var.Projenin zemin katında oluşturduğum iç avlunun bi örtüsü ve projenin bittiği nokta.Cam mekan konusundaki düşüncem ise, yabancıların ev alma konusundaki kriterleri manzara görmesi.Oturma mekanındaki görüş açısından şikayetçiler hep.(Balkon parapetinin duvar olması,oturalan mekanın pencere standartları gibi).Bir çok cam seçenekleri olduğunu,bunların ışığı yansıtan seçenekleri olduğunu sizde tabiki biliyorsunuzdur.Bu anlamda sorun yaşayacağımı pek düşünmüyorum.İlginiz ve eleştirileriniz için teşekkürler...
Eski 23-11-2007, 21:13   #9
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Merdivenler dik
Korkuluk yok (bunun ne gibi çirkinleştirici etkisi var bilmiyorum. oradan bir kişi düşse ne olur) Ya merdiven çirkindir. Sadece çirkinleştiren korkuluk olamaz.

Ya çalışmadaki insan boyutları oransız ya da 50 cm parapet var her yerde.
Havuz yapıp da onu eve dayayarak ciddi bir yalıtım problemi oluşturduğunuzu taş kaplamanın da suyun içine girerek ciddi bir bakteri üremesi problemi yarattığını izleyiniz. Ayrıca Alanya gibi bir yerde rutubet sorunu olacak bir ev tasarladığınızı beyan edeyim.

Her taraf çim. Havuzun dengeleme tankı ve servis girişi yok. Havuzun kenarı incecik. Taşan su anında toprağa gider. Klorlu su çimleri bozar. Her taraf vıcık vıcık çamur olur.

Balkonda duran birinin güneşlenmek yani şezlonglara ulaşmak için ya terliklerini ayakkabılarını giyip evden çıkıp (belki de yanına evin anahtarını alıp) çimlerden havuza ulaşması lazım ya da havuzdan yüzmesi lazım. Böyle bir araziye subasmansız lap diye oturan bir konut ve etrafında her taraf çim.

Ortadaki cam ve kubbe atraksiyonları gereksiz pahalı ve ifadesiz.

Karman çorman.
Diğer cephelerdeki sadelik garip bir şekilde kırılmış.

Şevkinizi kırmak ya da saygısızlık etmek istemem ama bu konutu malettiğiniz paraya ben daha ucuz ama daha minimal ve özgün bir şey yapabilirim. Ayrıca da para artar.

Hah ben çok iyi bir mimar mıyım? Sümme ha şa.
Ama gelin görün ki pek de anlamı olmayan bir sürü yere ve detaya inanılmaz para verilecek.
Anlattığınız tasarım kavramlarını ise hiç yakalayamadım.

Soldaki balkon bir sürü köşe bucak ve sağır duvar içeriyor.

Kısacası bana sorarsanız uygulanmaması gereken bir bina.

Buraya çalışmanızı koyduysanız eleştirlerin sertine de direkt övenine de alışık olmanızı tavsiye ederim.
Yok alınacaksanız diyecek bir şey yok tabii.

Teşekkürler.

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
Eski 24-11-2007, 12:23   #10
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

Merhaba,

Dün bu konuyu takip etmiştim ama yazma gereği duymamıştım. Tüm samimiyetimle söylüyorum, gece rüyamda bu binayı gördüm. Kullanmış olduğunuz taş malzeme, pencere tipleri ve malzemeleri, ayrıyeten üzerine koymuş olduğunuz o garip kubbe o kadar alakasız durmuş ki resmen kimliksiz bir yapı olup çıkıvermiş. Kullanmış olduğunuz taş malzeme Güneydoğu'da bir yerde olduğu hissini, ortada yapmış olduğunuz sanıyorum çelik strüktür ve cam ikiliside Batı'da bir yerde olduğu hissini uyandırıyor. Yani ben o yapının içerisinde kendimi nerede hissedeceğimi bir türlü bulamadım.

Bunlar benim naçizhane fikirlerim. Alınıp gücenmeyin ama bencede olmamış. Diğer çalışmalarınızla karşılaştırdığımızda bunun vasat olduğunu da belirtmeliyim.

Kolay gelsin ...
Eski 24-11-2007, 13:28   #11
Arkitera Üyesi

E.D MİMARLIK'in Avatar'ı

Bir tasarım her insan için farklı duygular uyandırabilir.Herkesin mimarlığı tartışılır yada kimin ne koşullarda ne kadar mimarlık yapabildiği.Bu bina eleştiri anlamında bi çok tepki çekmişte olabilir.Dediğiniz gibi eleştirelere kapalı bi insan olsam bu kadar projeyi bu siteye gönderme ihtiyaçı duymam.Sizin düşüncelerinizi onaylamış veya benimsemiş bi mimar olsam böyle bi proje tasarlamayı düşünmem herhalde.Eleştirelerden emin olun hiç rahatsız olmuyorum ama boyutu ve nereye uzandığı önemli benim için.
''Şevkinizi kırmak ya da saygısızlık etmek istemem ama bu konutu malettiğiniz paraya ben daha ucuz ama daha minimal ve özgün bir şey yapabilirim. Ayrıca da para artar.'' Böyle bi yaklaşım tarzınıda kabul etmemi beklemeyin.
SAYGILARIMLA...
Eski 24-11-2007, 13:42   #12
Arkitera Üyesi

ErDiNc_iSt'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ayasofya tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
.

eleştirinin tadını kaçırmışsın hocam.
ErDiNc_iSt offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-11-2007, 20:21   #13
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ErDiNc_iSt tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Tadı nasıl kaçmış eleştirinin ? Açıklarsanız seviniriz Genelde buna benzer kısa yazılmış mesajlar yanlış anlaşılmalara ve konunun başka yerlere sapmasına neden olabiliyor..

Eleştiriler yerli yerindedir, üslup ise kişiden kişiye değişebilir. Sayın Ayasofya' nın üslubunda ise gerek mesleki uygulamalardaki deneyim birikimi , gerekse akademik platformda deneyimli bir öğretim ferdi olarak (dolayısıyla) kendinden emin ve tatlı-sert bir yanı vardır ... Onun eleştirilerini üniversite de hocanızdan işittiğiniz bir eleştiri olarak kabul edebilirsiniz..
shadow offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-11-2007, 20:32   #14
Arkitera Üyesi

ErDiNc_iSt'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin shadow tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Tadı nasıl kaçmış eleştirinin ? Açıklarsanız seviniriz Genelde buna benzer kısa yazılmış mesajlar yanlış anlaşılmalara ve konunun başka yerlere sapmasına neden olabiliyor..

Eleştiriler yerli yerindedir, üslup ise kişiden kişiye değişebilir. Sayın Ayasofya' nın üslubunda ise , gerekse akademik platformda deneyimli bir öğretim ferdi olarak (dolayısıyla) kendinden emin ve tatlı-sert bir yanı vardır ... Onun eleştirilerini üniversite de hocanızdan işittiğiniz bir eleştiri olarak kabul edebilirsiniz..
1- yaş kaç? öğrencimisin?
2- eleştirilen insanın yaşı ve senin dediğin gibi "gerek mesleki uygulamalardaki deneyim birikimi " ni biliyormusun?
3- sana katılıyorum üslup kişiden kişiye değişir. önemli olan üslüp tarzı.
4- Samimiyetle söyle sana bu tarz bi konuşma olsa sen E.D. gibi mi cevap verirdin.?
ErDiNc_iSt offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-11-2007, 20:33   #15
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ErDiNc_iSt tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Asıl siz böyle garip tek cümlelik yorumlarınızla tat kaçırıyorsunuz.

Sormak lazım.

1- Biliyorsanız tadı kaçmamış olanını yapın. Üşenmeyin. Bakalım dağarcığınızda ileri geri yorumdan başka bir şeyler var mı. Görelim.
2- Yok yapamıyorsanız öyle oturduğunuz yerden eleştirilerim hakkında yorum yapmayın.
3- Kendi kendinize sormalısınız; ben kimim ve bu forumda bu şekilde garip mesajlar yazarak kendimi nasıl gösteriyorum.

Ben sakınmadan gördüklerimi yazarım. Benim çalışmalarım için de yazılabilir. Yazılmıştır. Yazılacaktır.

Cesaretim ve görgüm olduğu suretle çalışma koyarım ya da koymam. Eleştirilerimi sert ya da yumuşak yaparım. Bu beni bağlar.

Yukarıda eleştirisi yapılan kişi de bu eleştirileri algılama biçimiyle kendi kendisini bağlar. Kızar veya kızmaz, uygun bulur ya da bulmaz.

Eh pekiyi olaya fütursuzca karışan 3. olarak size ne düşer??

Ya eleştirisel katılımcı olmak (hoşumuza gider) ya da susmak...

Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları