|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Alanyada Villa Projesi
Zemin kat planında bir misafir odası,salon ve mutfak beraber çözülmüştür.Birinci kat planı ve çatı katında toplam 5 yatak odası bulunmaktadır.
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Köşe odaların şevini nasıl vermeyi düşünüyorsunuz? İkincisi, sanki bu şevli odacıkların köşesi tam olarak aşağı katın köşe hizasına oturmuyor gibi ve bu odacıkların camları nasıl temizlenecek? Üçüncüsü, ben olsam, bu kadar büyük bir evim olsa, mutfağımla salonumun iç içe olmasını istemezdim...Dört, salondaki oturma grubu yerleşimleri biraz sorunlu gibi...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Gün'e katılıyorum.Köşe odalarında geometrik anlamda bu kadar önem kattıktan ve vurguladıktan sonra yatakodasının bir parçasına dönüşmesi ve iki koltukla mekanın doldurulması biraz fazladan çaba harcamak gibi olmuş.İnsan en azından bu mekanın oturma odası ya da salon gibi bir fonksiyonun uzantısı olduğunu görmek istiyor ya da hobi odası.(Bu mekanda daha fazla zaman geçirebilmek için.)Tabi karı koca burada oturup sabaha kadar felsefe de yapabilir.
.Bir de iki büyük yatakodasının tek balkonda birleşmesi bazı sakıncalar doğurabilir.![]() Onun dışında benim de bir kırmızı cooper'ım olsa.Evin önünde şık duruyor yani.Evin içindeki kırmızı sofa'da salonu canlandırmış.Biraz renk katma ihtiyacını sende hisetmişsin sonuçta.Bütün resimler biraz daha fazla siyah ara tonları istiyor.Yoksa bilinçaltı bu renkleri sanki kendisi yaratmaya başlıyor gibi. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yatak odası kısmında olan eğik duvar çelikle çok rahatlıkla yapılıyor.Bu durum daha önceki projemdede uygulandı.Ama o içeri doğru eğik bi duvardı.Ebeveyn yatak odalarında genellikle oturma köşeleri bulunmaktadır.Bunun daha orjinal ve dışarıdan algılanmasını istedim.Salonda olmasını beklediğinizi söylemişsiniz, ama bu durum zaten klasik bi fikir bence farklı olması gerekir.
Salon ve mutfağın beraber düşünülmesinin sebebi yabancı ağırlıklı bi müşteri portfolyosundan kaynaklanıyor.İlginiz ve eleştirileriniz için teşekkürler..
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|