|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Alanyada huzur evi ve sağlık merkezi öneri projesi
Hollandalı 4 yatırımcının Alanya'da yaşlı turistler için düşündükleri bungolov tarzı huzur evi öneri projesi.Sağlık hizmetlerini,sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için yapılması düşünülen huzur evi kompleksi.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Fikir olarak çok hoş daha önce de Selim Velioğlu'nun bir projesinde bu tarz bir yaklaşım vardı.Yaşlıların özellikle kendilerine ait yaşam alanları çok hoşlarına gidecektir.Güzel olmuş bence emeğinize sağlık.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sn E.D Mimarlık, öncelikle siteye eklediğiniz çalışmalar için sizi kutluyorum. Umarım bu hızınız hiç yavaşlamaz. Çalışma konusu da oldukça güzel. Projenize gelince ilk dikkatimi çeken bu tesisin sınırları oldu. Projede sınırlara ait bir şey göremedim. Halbuki sınırlar bu tarz tesislerde yaşlıların güvenliği, yaşlılaraın özeli için önem arz etmekte olduğunu düşünüyorum ve gördüğüm kadarıyla heryerden alana girilebiliyor. Diğer bir husus otopark alanı olmaması. Yani ziyaretçiler için araçlarını park edicek bir yerin olmaması bence projenin eksik taraflarından biri. Ayrıca dış avlularda yaşlıların oturup zman geçirebilecekleri mekanlar göremedim. Sirkülasyon da tam çözülmüş gibi değil, anlamsız yeşil alanlar bırakılmış gözüküyor ve tüm yollarda aynı kaplama malzemesi kullanılmış sanki. En azından yollarda farklı bir malzeme kullanılabilirdi. Kullanılan malzeme eğer granit ise abat olarak oldukça büyük gözüküyor perspektiflerden.Bitkisel konusunda elinizdeki materyal eksikliğini bildiğimden dolayı yorum yapmıycam. Umarım eleştirilerim size sert kaçmamıştır. Amacım bazı konularda size ışık tutmak. Saygılar...
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Böyle bir proje aldım ve merkezi çözüm şeklimiz çok benziyor,ben de merkezde iki kütle kullanmıştım, giriş kısmındaki ilk kütlede idare, konferans, sinema salonu gibi üniteleri tasarlayıp, üst katları da misafirhane şeklinde tasarladım, arkadaki kütle ile bu ilk kütle arasında bir avlu oluşturup, çarşı havasında bir mekan yaratmaya çalıştım, ikinci kütlede tüm sosyal aktiviteleri ve alışveriş birimlerini topladım. Öğrendiğim bilgiler kadarıyla yaklaşımınız doğru görünüyor, tabi bunu atutocad ortamında hazırlanmış planlarıyla yakından inceleme fırsatım olsaydı çok daha fazlasını ifade edebilirdim.Fakat vaziyet itibariyle başarılı bir çalışma olduğunu söylemeliyim.Yine de bu tarz proje alacak arkadşlara bilgi olması bakımından bir kaç şey söyleyeyim :
Bu tür projelerde minimum yürüme mesafesi içerisinde maksimum hizmet anlayışı temel tasarım kriteridir, bunun yanı sıra su ve yeşil alan gibi yaşlıları en çok dinlendiren ögelerin de bol bol ve doğru bir şekilde kullanılması oldukça önemli.Varsa eğimleri yürünebilecek şekilde düzenlemek ve çok fazla kattan mümkün olduğunca kaçınmak, yaşam alanın içine araç tarfiğini koymamak fakat binalara mutlaka araç ulaşımını, ambulans ulaşımını sağlamak gerekir. Bunu da araçlar için çevre yolu tasarlamak, avlu konumundaki iç kısma ise kontrollü geçiş alanları oluştururak sağlamak sanırım daha doğru olur. E.D MİMARLIK, çalışmanızı beğendim, başarılarınızın devamını dilerim, acaba bunu hangi program ortamında hazırladınız ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.Bu kadar hızlı foruma proje göndermemin sebebi bu zamana kadar biriktirdiğim projelerimin olması.Aslında eskişehir ticaret odası hizmet binası yarışmasınada 3 arkadaş girdik.O projeyide göndermek istiyorum ama forum yöneticileri bu konuda ne der bilmiyorum.Ödül alamadık ama arkadaşların proje hakkında fikirlerini almak istiyorum.
Tesisin sınırlarına gelince bu projeyi daha büyütebilir olarak tasarladık ve o yüzden sınırları boş bıraktım.Otopark olarak mecburi olmadığı sürece tesis içine araba almamayı, sağlık hizmetleri ve diğer birimlerin ihtiyaçını karşılayacak kısmıda ön tarafta düşündük.Eleştirileriniz benim için önemli sert kaçtığını hiç düşünmüyorum,aksine çok mutlu oluyorum. MİMSS düşünceleri projeye yaklaşımımızda en dikkate aldığımız konu.Bol bol yeşil alan ve su öğesi ve mümkün olduğunca kısa sirkülasyon alanları. Projeyi Archicad 10 ve Artlantis studio'da hazırladım.Eleştirileriniz ve ilginiz için çok teşekkürler.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|