|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Yatak Odası için RENK seçimi
Yatak Odası için RENK seçimi
Bir yatak odası tasarlayıp üreteceğim. Aslında üretim deyatlarını dahi çizdim. Ancak renk ve genel hali biraz görmek istedim. Ne yazık fazla zamanım olmadığından hızlı hızlı modelledim ve Standart Render ile render aldım. Amaç renkleri yakalamaktı. Hal böyle olduğundan sizlere danışayım dedim. Hangi rengi uygun görürsünüz? Tasarıma da eleştiri getirebilirsiniz. Arkadaki pano garip bir kolon kiriş yüzünden bir içeri geçmeyi kapamak için yapıldı. Yaklaşık 12-14 cm bir içeri giriş var. Ben burayı alçıpanla dümdüz yok etmek yerine bir niş yapıp ışık koyarak yırtılmış bir his yaratarak kapamak istedim. Yatak Amerikan Ceviz kaplamadır. (Kaplamayı aldım fena para verdim sormayın. Ancak çok özel bir kaplama bence. Tek tek seçtim) Kaplama şeklini daha karar vermedim. Harelerden bir kanat çıkartacağım. Bir de şunu tekrar etmeliyim amaç render tekniği değil renk seçimidir. Eleştiride serbestsiniz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son cihan tarafından düzenlendi : 21-05-2007 08:46. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Daha bitmedi
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 20-05-2007 20:37. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
benim tercihim beyazdan yana; katmanlaşma ve derinliği daha iyi vurgulayacağını düşündüğümden. duvar renkleri gösterdiğin gibiyse eğer,
belki beyaz bir miktar kreme doğru yaklaştırılabilir de. benzer birşeyi annem-babam için yapmıştım. hoş oda doğrudan ışık almadığı için açık renk daha iyi gitmişti. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Kirmizi daha anlamli durmazmi?
Hani romantizm acisindan... ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Gece mavili olan beni tavladı. Alıcı olsam bu renktir derdim..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Evet benim de gidişatım beyazdan yana
Kırmızı ve yatak odası.... Hııımm olmaz gibi bence. :-)))) Zaten hiç örneğini bile koymadım.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
ayasofya
bu arada arkadaki panoyu sanırım alçıpandan yaptırmayacaksın. pleksi gibi yansıtıcı bir malzeme filan mı olacak? ayna düşünsen çok mu korkunç olur? (ve de zahmetli ve de cep delici ) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
MDF ya kaplama ya lake
ya da mdf üzeri pileksi ayna olursa belki satine ayna olur. Yine aynı mekandan yani bir yatağın baktığı tarafta tıvalet ve giyinme odası kapısı satine ayna kaplı. Eloksal tutucuları var. (Bu aluminyum profillerinin hiç biri kapı için değil. Mesela kulplar 10'luk güneş kırıcı diğerleri buzdolapları için köşebentlerden) Sol taraf açıldığında aynı anda sağ taraf da açılıyor. Bu mekanizmaların yerlilieri var. Masalarda kullanılıyor. Açılan masalarda ama o çok kalitesiz. Gittik mecburen ithalini aldık. Hetitch'den. Açık ve kapalı halini veriyorum. Diğer taraf ise ayna kaplı giyinen üstünü başlına baksın diye.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Vişne tonu güzel olabilir.Beyaz biraz yansıtıcı ve soğuk gelmiştir hep bana
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Konu dışı olmak pahasına diğer işleri de göstermeliyim.
Mimari ve uygulama olduğu için foruma ters düşmeyecektir. Banyodan bir detay ve merdiven detayları olacak.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Beyazdır hocam
![]() Ayrıca kulaksız olanı daha iyi (komidin üstü raf) göründü bana. Arka pano arkası gizli ışığı düşünmüşsünüz zaten ek olarak yatak altını da ışıklandırabilirsiniz. Bir de yatak başı üzerindeki yırtığı ayna kaplayabilirsiniz. Nacizane bir iki fikir benimkiler sadece, ama tasarımları beğendim tebrik ederim.. Banyodaki dolap biraz kapı ağzı duruyor ama tasarımı çok hoş, lavabonun şeklini de az çok kestirebiliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili hocam,
diğer verdiğiniz örneklere bakıldığında yatak odası icin ytkodene05.jpg resimli kahve rengi tercih daha akla yakın durmakta ancak uygulamanın lake olmasından yanayım... fakat kişsel olarak ben müşteriniz olsam duvar ve yer kaplaması renk tercihleriniz dogrultusunda portakal/turuncu renkli önerinizi secerdim... kolay gelsin...
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
banyo dolapları acık haldeyken kapının acıldıgını dusunemıyorum..ayrıca 1.8 mm lık mdf cok zayıf gorünmüş.kalınlaşmış olsa daha iyi olabilirdi sanki.Hocam birde "satine ayna" terimini çıkaramadım...Bu bizim bildiğimiz satine cammı acaba???
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
18 mm iyi gözüküyor bence. Görece. Ayna satine edilince daha güzel bir görünüm çıkıyor. Camın satinesi pek tutmuyorum. İlginiz ve eleştirilerini için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Hııımmm dikkate alacağım.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|