|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Çeşme'de Villa
Tasarımı da bana ait olan villanın modellemesi Autocad,Görselleri 3ds max-vray,Görselleme süresi;2 saattir...Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
En son shadow tarafından düzenlendi : 01-05-2007 15:13. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Malzemeler nasıl? Sanki cam gibi yerler var kenarlarda. Kolonlar aluminyum kaplı gibi. Üst katta bence çok yer keybetmişsiniz. Çatı sanırım biraz geride bitiyor, tam saçak ucunda bitmemiş gibi, sebebini merak ettim, gizli dere mi var? Bence kolonlar iki yüksekliğinde fazla öne çıkmışlar ve alt katın terasına güneş ve yağmur açısından sanırım hiç bir faydası olmayacak, üst katın güneş alması ise çok derinde kaldığı için oldukça zorlaşacak, Çeşme'dir güneşi boldur derseniz, ben de gene de o kadar uzak kalmasınlar derdim
. Elinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
görselleştirme ve tasarım hakkında görüşlerim:
1.Görselleştirmede kullanılan fotoğraf bulutlu bi günde çekilmiş, model bu görselin içinde çok "güneşli" duruyor. 2.a) Bina tasarımıyla ilgili olarak, genel açı da önde yer alan bordo-pembe renklere sahip binayla tasarımı yapılan binanın benzeyen yönleri dikkatimi çekti.(alt-üst kat renk farkı,önde daire kesitli kolonlar,birbirine yakın pencere ve kapı oranları ve catı tipi gibi) b) Görünüşten simetrik bağımsız iki bölüm olduğu anlaşılıyor, iki kullanıcının aynı anda balkon ve ya terasları kullanmaları durumunda bir olumsuzluk yaşanır mı? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Öncelikle gün;
öndeki kolonlar paslanmaz çelik kaplama ve çatı bitimi de gizli dere... Bodrum katın emsale girmemesinden dolayı aslında bodrumu normal konturdan ileri çektik,bu anlamda bir alan kaybından ziyade alan kazancı var.Çatının yeterli güneş ve yağmur koruması sağlayamaması konusunda şunu söyleyebilirim ki;kısmen haklısınız.İç mekanı güneşten koruyan ama terasta yeterli korumayı sağlayamayan bir yükseklikte,doğrudur.Bu biraz da kullanıcı tarafından tercih edilen bir durum oldu.Kendisi artık plaj şemsiyesi koyacakmış!... ![]() nice; 1.Doğrudur,ben fotomontajda bu kontrast sorununu çözemedim bir türlü,ama üzerinde çalışıyorum. "AFT" arkadaşımız gibi foto-gerçekçi ürünler yapmaya çabalıyorum. 2.a)Bu aslında biraz da çevreye gabari açısından uyum anlamında değerlendirilebilir.Tabi ki o binayı baz almadım ama çatı tipi ve öndeki kolonad açısından benzerlik taşımakta.(Onun kolonu dairesel değil bu arada) b)En can alıcı noktaya değinmişsiniz,bu konuda özellikle durdum ben de fakat kendi tercihleri bu oldu.Araya tam bir bölücü koyduğumuzda hakim manzaraya önünü kapatmış oluyorduk,kapatmadık.Ama zemin katta,teraslar arasında beyaz görünen bir bölme var,uygulamada cam tugla yapacağız büyük ihtimalle...Geri çekme sayesinde balkondan birbirinin bahçe ve havuzunu göremiyorlar en azından... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Diğer bir cephe önerimiz...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Emeğine sağlık alper-ist,
görselde çatı kaplamasını atmayı unutmuşsun sanırım, birde taş duvarda uvwmap ayarlarını bir kez daha gözden geçirmende fayda var(taşlar çok iri çıkmış)..modelleme olarak iyi görünüyor, ama malzeme ve ışık açısından geliştirilmeye ihtiyacı olan bir çalışma olmuş, eline sağlık, iyi çalışmalar diliyorum Gürol ACAR |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkürler Gürol Acar,
Çatı kaplaması var ama uvw map atamamamışım malesef,önerilerini dikkate alacağım,iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Ben böylesine Güneşi bol ve ışımanın çok olduğu bir coğrafi bölgede neden kolonları paslanmaz çelikle kaplamayı düşündüğünüzü öğrenmek isterdim. Çünki her iki kat boyunca ve kolonların çevresinde gezinirken daima bir yansıma oluşacak ve gözler parlaklıktan rahatsız olacak.... Neden daha opak veya daha basit bir yerel malzemenin tasarıma katılmasını istemediniz? Teşekkürler En son asteria tarafından düzenlendi : 27-12-2006 10:55. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba asteria,
Burada paslanmaz çeliği kullanmak bize iki şey kazandırıyor;birincisi,yapının uzaktan algısını güçlendirmek,diğer yapılar arasında "parlatmak".Tabiri caizse yoldan bakıldığında kolonların cayır cayır parlaması.Paslanmaz çelik bu etkiyi güçlendiriyor.Bu durum konuyu,kolonadın/sütunların Modern malzemeli bir yorumu haline getiriyor.İkincisi, yapının diğer yarısının satışına dönük bir argüman oluşu...Görece daha pahalı bir yapı olduğu yönünde bir psikolojik etki yaratmak. Tabi ki benim estetik tercihim ve cephenin konseptine uygunluğu,tüm bunların "minare-kılıf" ilişkisidir. Şimdi öncelikle binanın çevresinde gezinirken bir parlaklık oluşacak demişsiniz.Bu konuda şöyle bir nokta var.Yapı 3 katlı ve en alt kata kadar inmiyor kolonlar,terasta başlıyor.Gezinilen bölüm de bodrum kat zaten.Tabi ki alttan üst kata baktığında bu parlaklığa maruz kalacak kişi,ama bu da yoğun olmaz diye düşünüyorum,yani kolon dairesel ve tümü parlamayacak,ışığın geldiği çizgisel yüzey parlayacak.Ayrıca terasta veya üst kattaki balkondan dışarıya bakarken de ışık içerden gelmediği için kolonun ışık almayan tarafını görecek insanlar. Gene de bununla ilgili,bol ışıklı ve yakından bir render alacağım daha net tesbit edebilmek için,haklı olabilirsiniz.Teşekkürler... En son alper_ist tarafından düzenlendi : 27-12-2006 11:49. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Devam eden işlerdeyiz madem devam edelim...
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Alper selam;
Şu taş duvar kaplaması biraz sırıtıyor sanırım. Bir de camdan iki kütle var ya yanlarda, ne kadar şeffaf olsalar da sanırım gerçekte arka taraflarındaki ağaçları göremezdik. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba gün,
Taş duvar kaplaması Alaçatı Taşı olacak burada ve bulabildiğim en yakını buydu nette ama haklısın,sırıttı biraz. Aslında camlar reflekte ve tam ön cepheden bakınca 2 boyutlu olarak,arka plan resmiyle yansıması birbirinin devamıymış gibi aynen devam ediyor.Yani camda arka planı görmüyoruz,arka planın yansımasını görüyoruz.Bunu önlemek mümkündü tabi ayrı konu... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Bir başka alternatif...
En son alper_ist tarafından düzenlendi : 05-01-2007 16:13. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba alper_İst bence bu ikinci alternatifin senin isteklerinden oluşuyor gibi en azından senin içine de daha çok sinmiş gibi..Yukardakilere de bakarak söylüyorum bunu.Ben bunu diğerinden daha çok beğendim.Projeyi okuduğum kadarıyla ailenin kültür ve sosyo_ekonomik düzeyine daha uygun gibi.Bir de sanırım bu na daha fazla özen göstermişsin yanılmıyorsam.Tasarım anlamında da hani o dikkat çekmeunsurunu çevreden farklılaşan ve kararlı çizgisiyle zaten sağlayacaktır.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba TAZ_arımcı,
Teşekkürler yorumların için...Evet bu hali içimize daha çok sindi ve müşterim de sunduğum önerilerden bunda karar kıldı.Biraz da yakından,detaylı renderın etkisi olsa gerek.Pergola dışındaki kısımlar aslında diğer önerilere benziyor.Biraz da belediyenin getirdiği kısıtlamalar bunu zorunlu kıldı.Şu anda uygulama projesini oluşturuyorum.Yapının son hali budur. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|