|
|
#61 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#62 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar lütfen yapmayın , kendi üniversitemizi bu kadar kötülemeyelim. Her ülkenin her şehrin her üniversitenin her bölümün kendi göre güzel ve kötü tarafları vardır. Önemli olan güzel yanlarını keşfedebilmektir. Bu kadar tartışmaya gerek yok bence.
Yazılanları okudukca üzülüyorum. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yazılanları okudum, bölümden mezun bir arkadaşınız olarak şunu söyleyim. Çok özlüyorum.
Evet fiziksel koşullarımız çok iyi değildi, hocalarımızın biraz daha özverili çalışması gerekiyordu. Ama biz oradan elimizden geldiğince iyi mimarlar olarak çıkmak için geçirdik bütün zamanımızı. Kültürel ve sosyal anlamda hiçbirşeyden geri kalmadık, gezdik gördük, tartıştık... Ve sanırım iyi mimarlar olduk, yada iyi mimarlar olabilmek için güzel temeller attık. Bizi belki hatırlarsınız, genellikle 4-5 kişilik gruplar halinde dolaşırdık, çünkü bilirdik etkileşim herşeydir. Birbirimizin projelerini ençok kendimiz eleştirirdik, en çok biz konuşurduk projeler hakkında. Hiç pişman değilim Çukurovada okuduğum için, hocalarımı tanıdığım için. Adanadaki çok değerli mimarları tanıdığım için... Şimdi mi, bizim ekibin çoğu istanbulda. Yüksek lisans yapmak isteyenler , İtü,Mimarsinan,Yıldız, ODTÜ gibi okullarda eğitimlerine devam ediyor. Çalışanlar çok iyi firmalarda, çok iyi ekiplerde mimarlıklarını geliştirmeye devam ediyor. Yetkinliğimiz biraz daha artınca bazılarımız bir araya gelip ofisler açacak, yarışmalara girmeye devam edecek... Çukurova 4 yıl, mimarlık ömür boyu çünkü... Ama hepimizin ortak görüşü, biz Çukurovayı özlüyoruz. Atölye çıkışında göl üzerindeki gün batımını, çam ve okaliptüs kokusunu. Gece yarıları sabahlayıp baraj yolunda buluşup çorba içmeyi, proje teslimlerinden sonra alem yapmayı... O alemlerde mimarlık tartışmayı ... Özlüyoruz , ama hiçbir zaman şikayet etmedik kırık dökük masalardan, tangır tungur düşen taburelerden , yorgun hocalardan... Bizim mimarlık bölümümüz bütün Adana'ydı çünkü, atölyemiz bilgisayarımızı götürebildiğimiz heryerdi. Şimdi de öyle... Sevgili bölümüme sevgiler, sizi çok özledim. Çağlar DEMİRDOĞAN
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|