Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Okullar > Çukurova Üniversitesi

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 02-11-2007, 18:56   #1

Exclamation Yatay Geçiş Yapmak Istiyorum !

Merhaba Arkadaşlar! Ben çukurova üniversitesi Mimarlik 1. Sinif öğrencisiyim. Nedendir Bilmiyorum Ama üniversiteye Ve Bölüme Bir Türlü Alişamadim! Gazi üniversitesine Yatay Geçiş Yapmak Istiyorum. Tabi Selçukda Olabilir! Sizce Bu Nekadar Doğru Bir Karar Olur? şimdiden Teşekkürler....
mimar_dogan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-11-2007, 15:21   #2
Arkitera Üyesi

guclentekeli'in Avatar'ı

Merhabalar,
Seçim senin.Ama şunu sormak istiyorum: Acaba üniversite ve bölüme mi alışamadın yoksa Mimarlık mesleği eğitimine mi?Malum genel olarak öğrencilerimiz öss dediğimiz bir karışıklık yumağı ile "Ne çıkarsa bahtıma." şeklinde tercihler yapmakta acaba sende bu arkadaşlarımızdan mısın? Bence önce kendine bu soruların cevabını ver daha sonra okul değiştirmeye kalkış unutma ki okul çok önemlidir ama insanın çalışma azmi ,kararlılığı ve kendisi daha önemlidir.Hangi okul olursa olsun iş insanın kendisinde biter.Klasik oldu ama durum bu.Okulların önemi de çoktur (eğitim kalitesi farklı farklı olabilir.) fakat benim söylemek istediğim insanın başarısı, isteğine ve çalışmasına bağlıdır,eğer başarı ise aradığın.
guclentekeli offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07-11-2007, 13:33   #3

Exclamation

mimarlık bölümünü seviyorum. ama çukurova üniversitesinin eğitimi hiç hoşuma gitmedi! hoca sıkıntısı var. proje derslerini 13 er kişilik gruplarla işliyoruz. prof. bir tane( o da dersimize girmiyo!!!) doç. hiç yok! bölüm bakımsız... tuvaletler sene de bir kez temizleniyor herhalde! atolye desen maslar çiziklerden yapıştırıcı izlerinden kısacası pislikten geçilmiyo! puanı düşük olmasına rağmen ktü yü bunun altına yazdığıma çok pişmanım! orası biraz daha kaliteli eğitim yapıyor ve bakımlı! bu arada evim ankarada onun için gaziyi istiyorum. olmazsa konya yı istememin sebebi de hocaların ''kalite'' ve sayısı! ( en azından 13 kişi değilde, ortalama 5 er kişilik gruplarla ders işliyorlar!)
BİRDE BEN O NE GELİRSE DİYEREK TERCİH YAPANLARDAN DEĞİLİM! 11 TERCİH YAPTIM VE HEPSİ MİMARLIKTI! GEÇMİŞTEN DE MİMARLIK BÖLÜMÜ İLE İLGİLİ BİRAZ BİLGİM VARDI! ZOR OLDUĞUNU DA BİLİYORDUM! AMA BÖYLE TALİHSİZLİKLERLE DOLU BİR ÜNİVERSİTEYE YERLEŞECEĞİMİ KESTİREMEMİŞTİM....
Eski 07-11-2007, 19:01   #4
Arkitera Üyesi

guclentekeli'in Avatar'ı

Merhabalar;
Bölümümüze üniversite tarafından yeterli kadro açılmamasından kaynaklı öğretim üyelerimizin ünvanları değişmemektedir.(bildiğim kadarıyla).Sizin o : "profesör bir tane, doçent yok." şeklinde olan düşünceniz garip geldi bana "Siz Profesöre ,Doçente göre mi bölümü- mimarlığı seçtiniz/seçeceksiniz? Tüm öğretim üyelerimizle tanışıtınız mı, onlar hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz? Bence bu şekilde yorumlar için bunlar şart.
Atölyede masalardaki ve wc lerdeki kötü durumu üniversiteden başka birileri veya dışarıdan başkaları gelip yapmıyor! Öğrenciler kendileri yapmakta , yani size bu konuda da üzülerek katılamıyorum. Bir bölümün "bakımı!" yani temizliği öğrenciden de geçer.Sizin deyiminizle "hocaların !" yani öğretim görevlilerinin "kalite" si konusuna gelince açık konuşuyorum, kendi düşünceniz bu olabilir .Başka bölümlerde daha kaliteli öğretim üyeleri var şeklindeki imalar yanlıştır,buna siz karar veremezsiniz.Öğretim üyelerinin kalitesi öğrencinin düşüncesine göre şekillenmez.O kadar...
Öğretim üyesi fazla olsa ne olacak? öğrencide bu zihniyet oldukça.Madem araştırdınız mimarlık bölümlerini bu kadar ,neden Çukurova Üniversitesinde öğrenci olan herhangi birine ulaşıp da danışmadınız? Burada Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü kötülemeniz çok yanlış.Şahsi fikriniz insanları yanlış yönlendiriyor olabilir.Bu platformda her gördüğünüz konu altına "ben okulumu sevmiyorum hiç iyi eğitim vermiyor." anlamına gelecek şekilde mesaj/lar yazmamalısınız.Size göre doğru olabilir.Ama herkes de sizin gibi düşünmüyor da olabilir.Saygıyı kaybetmeyelim lütfen...
İnsanları farklı yönlendirmeyiniz.Farklı bölüme yatay geçiş yapmak istiyorsanız o konu ile ilgili yazınız. Bölümü şahsi düşüncenize göre yargılamayı bırakın.Bir Öğrenci de çıkıp "Ben okulumu çok seviyorum , çok iyi öğretim üyeleri var eğitim harika." da diyebilir.Kime inansın insanlar? Öznellik hiçbir şey kazandırmıyor bazen. Hatta zarar dahi vermekte.Nedendir bilinmez insanımız şikayet konusunda oldukça başarılı lakin herkes kendine dikkat etse...yani, eğer herhangi bir durumu kötü görmekte ise; "Ben bu kötü durum karşısında kendi adıma ne yapabilirim." şeklinde düşünse herşey düşündüğünüz kötü durumun iyiye gitmesini sağlar.Tabi kötü bir durum var ise.
guclentekeli offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-11-2007, 12:02   #5
Forum Üyesi

pnrkrmn'in Avatar'ı

İstikrarsızlığa bakın!

Mimarlık birinci sınıfta olduğunu söylüyorsun. Birinci sınıfı okumadan yatay geçiş yapamazsın. Daha önünde iki dönem var. Ve geçiş yapabilmen için bölümde ilk üçe girmen gerekiyor. Sen sanki bunların hepsini halletmiş, mesleki eğitim başarısını göstermiş, kendini çok geliştirmiş- dönemi bitirmiş gibi kalkmış 'ben geçmeyi düşünüyorum da acaba Gazi mi olsa Şelçuk mu' atıflarındasın. Türkiye'deki mimarlık bölümleri de doğan bizi seçse de bizde okusa diye can atmaktalar zaten!
O bölüm, herşeyiyle kapısıyla, penceresiyle, dolabıyla ve o çok hafife aldığın öğretim kadrosuyla sen adam ol diye uğraşmakta. O bölüm herşeyiyle sen yarın o kağıt parçasını aldıktan sonra yeryüzünde bi işe yara, ekmeğini kazan, kendine olduğu kadar sana değer verenlere de değer kat, birşeyler bırak diye uğraşmakta. O bölümdeki hiç kimsenin senin öğrendiğin şeylere veya sövlevinden kendi karakterinin değersizliğini yansıtan sence 'eleştrilerine' ihtiyacı yok. Sende bi parça görebilme, kavrayabilme yetisi olsaydı daha birinci sınıftan bütün kredini sıfırlayarak bu işe başlamazdın zaten. Sanıyormusun ki yatay olarak geçtiğin üniversitedekiler 'aaa doğan öbür tarafı kötüledi, bizi seçti, ne iyi etti' deyip seni adam yerine koyacaklar.
Kent karışık olabilir, Ailevi sorunların olabilir, Maddi sorunların olabilir ve sen bu yüzden geçmek isteyebilirsin. Bu konuda bölümde, çevrendekiler de sana sonuna kadar destek olurlar. Ama bu vicdansızlık, bu veryansın ummadığın tepkilerle karşılaşmana yol açacak.
Sana şu anda o kadar kızmış durumdayım ki, aklıma yazıklar olsun bu sisteme de, sana da demekten başka birşey gelmiyor.
pnrkrmn offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-11-2007, 19:57   #6

guclentekeli galiba haklısın... üniversite de ilk gunlerim olduğu için biraz ağır şeyler söylemişim. istanbul ve ankara da okuyan arkadaşlarımın ''sizin üniversite de sadece bir profesör mü var?'' gibi soruları kafamı biraz karıştırmıştı. aslında prof. un doçentin o kadar da önemi yok! biraz da ailemin ankarada olması beni bu psikolojiye getirmişti. sonuç da verilen eğitim önemli ve bende şuan da aldığım eğitimden memnunum. pnrkrmn biraz ağır konuştu ama onun da dediği gibi hocalar bi amaç için burda ve ben onlardan da memnunum. adana ya da alıştım sayılır zaten! buraya üye olmamın esas nedeni yatay geçişti. sağolsun pnrkrmn de alaycı bir şeklilde de olsa beni bilgilendirdi. yayat geçiş için 2 dönem geçmesi gerektiğini bilmiyorrdum. ailem ankara da olduğu için hala yatay geçiş düşünüyorum. ( ama bunu düşünmem için galiba biraz erken...) artık tek hedefim ki başarabilirmiyim bilmiyorum not ortalamamı yüksek tutup ilk 3 e girmek! gerisini ondan sonra düşünürüz artık! daha önce sölediklerimle biraz sinirleri hoplatmış olabilirim. kusura bakmayın. çok sağolun....
Eski 24-11-2007, 16:40   #7

Yatay geçiş yapmak isteyen arkadaşa şunları söyleyebilirim. Hepimiz hangi bölüme hengi şehire gidersek gidelim yatay geçiş yapma hayalimiz olmuştur. Çok azımız dışında bu hayal olarak kalmıştır. Sıkma canını olacaktır

Şimdi şunu sormak istiyorum diğer arkadaşlara.
1.Bölümün iyi olduğunu öğretim görevlilerinin akademik kariyerlerine bakıpta sorgulamazsak neye göre sorgulayabiliriz?
2.(Bende aynı bölümde okuyorum bu noktada belirtmek isterim.) Öğretim görevlilerinin kendileri bile standart altı eğitim yapıyoruz derken sizlerde neden bu savunma? Acaba polyyannacılıkmıdır bu?
3.Her söylediğimi bir kenara bıraktığımızı farzedelim. Neden üniversitenin güzide bölümlerinden sayılabilecek, bilgisayarla içli dışlı olan bu bölümün websitesinde hala sadece 2005 yılının sınav tarihlerine yer verilmekte?

Saygı çerçevesinde bir tartışma yapmak istiyorum. Belkide ben ikna olurum belkide siz. Benim fikrim; Standart altı bir eğitim görüyoruz.
kullanıcı01 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20-12-2007, 23:27   #8
Arkitera Üyesi

zisan'in Avatar'ı

Hocalarımız neden yatay geçiş yapmak isteyen bir öğrenci tarafından bu şekilde eleştirilmiş anlamış değilim.Hocalarımız ancak verilen imkanlar doğrultusunda ellerinden geleni yapıyorlar. Bu söylenenleri değil çok çok daha iyilerini hak ediyorlar ve bu asla polyyannacılık değil, onlar burada kalitesizlikle suçlanmışlar ve evet savunmak bizlere düşer.
zisan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20-02-2008, 16:47   #9
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Arkadaşlar öncelikle mimarlığı öğrenin. Profesor sayısı çok iyi mimarlar olacağınız anlamına gelmez. Ben okulumda bütün dersleri o konuda çok iyi olan hocalardan aldım. Şimdi mezunuz ve birçoğumuz yüksek lisans için İTÜ, MİMARSİNAN;ODTÜ gibi okullara rahatlıkla girebiliyor ,büyük inşaat firmalarında, büyük ofislerde rahatça iş bulabiliyoruz, kendi projelerini hayata geçiriyoruz...
Türkiye'nin herhangi bir okulundan çıkmış , herhangi bir öğrenciden hiçbir eksiğiniz yok, fazlanız olma şansına sahipsiniz. Okuldan çıktığımda diğer yeni mezunlara oranla ciddi bir donanımla mezun olduğumu gördüm, bu da sizin iş hatatında fark yaratmanıza neden oluyor. Bundan sonrası önemli zaten, okuldan diploma alınca mimar oldum diye havaya girerseniz mimarlığa hoşçakal diyin erkenden, piyasada tekniker gibi çalışırsınız müteahitler için. Ya da mimarlık eğitiminin 4 yıl değil en az 14 yıl olduğunu fark edip öğrenmeye devam edersiniz. 1. sınıftan böyle yapacaksan senin işin gerçekten. Bence motive ol ve öğrenmeye devam et, orada senin sorularına cevap veremeyecek hoca yok. Cevap bulamazsan da bulmak içn çabala, hocalarını zorla... Onlar da dinamik kalır böylece ,sen de öğrenirsin.
Eski 07-06-2008, 17:55   #10
Arkitera Üyesi

musical'in Avatar'ı

benim tanıdığım birkaç mimar çukurova'nın eğitiminin gayet iyi olduğunu söyledi..ayrıca kişisel fikrim mimarlık öğretilmez öğrenilir..istanbul'da bir üniversitede çok önemli bir mimarın öğretim görevlisi olarak derslere girdiği yıllarda "tasarım konusu verilince aklımda bir çözüm oluşuyor ve öğrencileri buna göre yönlendiriyorum,bunun dışındaki çözümleri istemeden reddediyorum bu yüzden bu görevi devam ettirmem öğrencilere de bana da zarar veriyor." dediğini biliyorum..yani bahsettiğin şeyler belki de senin mimari tasarım adına özgürce düşünmen için bir fırsattır,geri kalan şeylerde hocalar zaten yardımcı olur
not:şanssızlık olarak nitelendirdiğin şeylerin sana yeni kapılar açabilmesi mümkündür.
musical offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 22-08-2008, 15:10   #11
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Güzel özetlemiş yazdıkların, anlatmak istediklerimi.
Mimarlığın bir başlangıç-giriş süreci var ki bu çok önemli. Yani 2 çizgi çizmeyi öğrenmek, sonra mimarlığı öğrenmeyi ve fikrini özgür bırakmayı başarabilirsen hızlı ve iyi yol alabiliyorsun. 1. sınıfın ilk dönemi hayati derecede önemli bence, temel tasar dersleri vs. Bunlar gideceğin yolu çiziyor.

Ben mimarlık eğitmenlerini de bu konuda 2'ye ayırırım, 1. grup kendi fikirlerini öğrenciye empoze etme yoluna gider, eğer kendi fikir ve mimari çizigiside tam oluşmamışsa öğrenci eğitmenin elinde sağa sola savrulur. Eğer eğitmenin çizgisi ve mimari olgunluk düzeyi üst seviyedeyse bundan öğrenci etkilenir, alacağını alır , ileriye dönük sağlam temeller elde eder.

2. grup ise öğrencinin kendi fikirlerini ortaya koymasını ister, kendisini keşfetmesini , ayakları üzerinde durmasını ister. Tembel (fikir ve düşünme tembeli) öğrenciler bu tip proje hocalarıyla çalışmayı sevmezler, beleş fikirlere ve kendilerinin sandıkları (hocalarının) fikirlerle yol almaya alışmışlardır. İşte bu farkındalık düzeyi bir öğrencinin mimarlığının nereye gittiğini belirler.
Teknik bilgiye ulaşmak çok kolay artık, ama vizyon geliştirecek, fark yaratacak fikirler geliştirmek için ,
yaşadığı bölgeden başlayarak analizler, gözlemler yapmalı,
gezmeli, araştırmalı, çizmeli
okumalı, görmeli
ve en önemlisi 'tartışmalı', 'sorgulamalı'... Kendinden başlayarak, etrafını, sağındaki solundaki arkadaşlarını, mimarları, binaları, kentleri... Mimarlık zor gerçekten, gerçekten mimar olmak daha zor.
Bu yola girdiğinizde okul bitsede daha olgunlaşmadığınızın farkındaysanız , yorucu ama sizi doğru yola götürecek bir doğrultudasınız demektir.
Okulu bitirip hemen bina yapmaya başlayıp, düşünmeden çizdiklerini yapanlardan olacaksanız, yukarıda yazılanlar sizin için değil zaten.
Teknik bilgiyi alın, çizmeyi öğrenin, piyasaya girin, fazla da düşünmeyin, projeleri geçip bir an evvel diploma alın, diplomayı da duvarınıza asın.

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları