|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çukurova mimarlık arka tarafı :)
sanırım heykelcilik bölümü önü oluyor
o arkadaşların bi kaç eseri... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu heykel olayı güzel şey valla.bir sene boyunca uğraşıyosun sonunda bir şey çıkıyo ortaya.o alt fotoda ki heykel, senenin başında odun yığınıydı şimdi ise bir şeyler anlatıyo
sözümüde ismini hatırlamadığım bi mimarın sözüyle bitirmek istedim:"heykellerin binalardan tek farkı içerisinde tuvalet olmamasıdır."![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
Evet İyİ OlmuŞ
|
|
|
|
#4 |
|
|
tebrik ederim cok guzel seyler cıkmıs ortaya.. mojito kullandıgın sozde cok guzeldi..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Heykeller resim öğretmenliği, heykel ana sanat dalı öğrencilerinin yaptığı heykeller, bunun gibi daha birçok heykel var. Mimarlık bölümü ile resim öğretmenliği bölümünün birbirine bu kadar yakın olması aslında kampüsün en güzel yanlarından biri, farklı sanat dallarında eğitim alan öğrencilerin fikir alış-verişi açısından son derece iyi, tabi gönül G.S.F.'nin de bu iki bölüme komşu olmasını isterdi ama ne gezer, güzelim G.S.F. kampüsün en ücra köşesinde ilahiyat fakültesiyle komşu.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
biraz daaha soyut düsünülmeli
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ahşaptan yapılmış alttaki çalışma büyük kavgalara sebep oldu. Sanatçılar ve çevreciler bu yüzden ciddi tartışmalar yaşadılar. Sanatın önemli olduğunu düşünenler yeşili katletmeyi* kendilerince ulvi birer araç olarak savundular; diğer grup da yeşili katletmenin yanlışlığını ifade etmeyi... Bu yüzden çıkan ve insanlar için karnaval havasında geçen yüksek sesli konuşmaları tam hatırlamıyorum ama ana mantığı buydu olayın.
Sizce bu olayın haklı yanları neler? Onlar orada seviyesiz bir şekilde bu konu üzerinde durmuş olsalar da sanırım bizler burada güzel güzel konuşabilir, birikimlerimizi paylaşabiliriz. Sonuç olarak sorulacak soru şu: seçim yapılması gerekirse çevre mi sanat mı? *Katletmek kelimesini taraf olduğum için kullanmadım sadece olaya çevrecilerin gözünden baktım. Kelimeler üzerinde durup lütfen beni karşı taraftanmışım gibi görmeyin ![]()
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
O kadar ağacı heba edip heykel yapmak veya atık metal parçalardan heykel yapmak tasarımcının, görgü,bilgi,deneyim ve bütün altyapısını yansıtan birşey. Tasarımcının sen neden bundan heykel yaptın diye yargılanmasını doğru bulmuyorum, sonuçta biz de inşaatlarda birsürü 5*10 heba etmiyormuyuz... Tasarımında ne düşündüğünü sormak gerek belki... Neden kereste kullandı, bu tasarım metalden yapılsaydı ne ifade ederdi? Eğer çevreyle ilgili bir tepki varsa anlatımında , demekki başarılı olmuş... Kamil aslında fotoğrafta heykelin boyutları anlaşılmıyor, yanında birisi dursa ne kadar ahşap heba edildiği daha anlaşılır olacak, yada serkan gibi yanına sigara koyacaksın birtane...
![]()
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
timsah başı heykeline yanındayken yakın bir inceleme yaptğınızda müthiş bir demir işçiliği farkediliyor..çok gerçekci.. yapan arkadaşın eline sağlık
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|