|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
C4d Doku???
Merhaba,
AutoCad' de 3 boyut çalışıp C4d' de açtığımız bir çizimde, yüzeylere herhangi bir dokuyu atayamıyoruz. Sadece rengini veriyor.C4d içinde başka bir yüzey tanımlayıp kendi yüzeyimiz üstüne yapıştırınca oluyor ancak.Bunun başka bir yolu var mı? İyi çalışmalar dilerim.
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
3B modelle ilgili biraz daha bilgi lazım. İlk aşamada söyleyebileceğim transfer edilen yüzeylerin normallerini kontrol etmeniz. Material Manager içinde AutoCAD'den gelen malzemeyi değiştirdiğinizde, Object Browser içinden mapinglerini de bir kontrol etmenizi tavsiye ederim. Eğer yüzey normalleri ters durumdaysa, yüzeyleri seçip, farenin sağ tuşuna basarak Reverse Normals seçeneği ile yüzey normallerini düzeltebilirsiniz. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
3B modele AutoCad de malzeme atamadan, kaba model olarak c4d ye export ediyoruz.Malzeme ayarlarını c4d de yapıyoruz.export ederken layera göre ayarlıyoruz. C4d yi çok iyi bilmiyoruz. ışık, yansıma vs ayarlarını kullanarak modeli oluşturabiliyoruz. Aşağıda soldaki obje autocad den gelen diğeri de c4d de oluşturduğumuz.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Söylediğim gibi modelle ilgili biraz daha bilgiye ihtiyacım var. Ekranımda bir görüp kontrol edebilirsem problemin nerden kaynaklandığını söyleyebilirim. Bana modelin ufak bir bölümünü fatih@fga.com.tr adresinden mail atarsanız, cevabı buraya yazabilirim. Bence ya yüzey normallerini reverse etmeniz lazım veya atamaların mappinglerini doğru ayarlamanız lazım ama en iyi model üzerinden sorunuzu yanıtlayabilirim. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
3D dosyasını aldım ve açtım. Hiç bir sorun yok. Tahmin ettiğim gibi Material'e bir doku atadıktan sonra, bu malzemenin atanmış olduğu Object Browser içindeki Texture Tag'ı tıklayın. Projection'ı UVW Mapping'den, tabi obje şekline göre, örneğin Cubic yapın ve Tile'larını ayarlayın. Yeterli olacaktır. Umarım yardımcı olabildim. İyi çalışmalar, Fatih |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tesekkur ederim
Merhaba Fatih Bey,
Teşekkür ederim. Sorunun çözümü tahmin ettiğiniz gibi çıktı. Yeni sorularla geleceğim. İyi çalışmalar dilerim...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|