![]() |
|
|||||||
| Çevre Küresel ısınma, susuzluk bütün gündemimizi işgal ediyor, yaşanan teknolojik gelişmelere paralel çevre sorunları azalmıyor, artıyor!.. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Camilerimiz elden gidiyor, bu ne saygısızlık, bu ne düşüncesizlik...
Arkadaşlar Camilerimiz elden gidiyor bu ne saygısızlıktır ben anlamıyorum bu düşüncesizliktir bu nasıl bir memlekettir de %99 u müslümandır da camilerinin birer baz istasyonuna dönüşmesine göz yumuyor... ya diyecek söz bulamıyorum üzerine baz istasyonu takılmamış bir tek minare gösterin bana...
ben şunu anlamakda zorlanıyorum, bir din bir inanış var ve küremiz üzerinde de büyük bir çoğunluğa sahip hatta geleneksel anlamda en tutucu sayılanlardan da biri... Ya Allah Aşkına hiç insan dini yapılarına baz istasyonu telsiz anteni vb takar monte eder mi ya.... ya cümle kurmakda zorlanıyorum hakikaten iğrenç bir durum alın aşağıdaki haberi okuyun Cemaatin baz istasyonu tepkisi bizim camilerimize bu aletleri takan kim buna izin veren kim dersiniz... bu işleri düzenleyen bir siteme bağlayan bir kurum olmasın sakın... ya ben anlamıyorum buna nasıl izin veriyorlar, bu yapıyı çizen inşa eden mimar, mühendis niye isyan etmez... bu yapıyı desenlerle süsleyen ustalar niye isyan etmez... dini otoritenin en yükek mevkileri niye isyan etmez o caminin görevlisi o bölgenin müftüsü niye isyan etmez, belediye başkanı niye isyan etmez, eğitim görevlileri niye isyan etmez o cemahat niye isyan etmez... Cemaatin baz istasyonu tepkisi gerçi cemaaat isyan etmiş ama neye yarar duyan mı var bu görüntüye nasıl izin veriliyor sağlık açısıntan insanların topluca bulunduğu bir yapıya nasıl olur da böyle bir sistem bağlanır ya ben diyecek söz bulamıyorum resim eklemek lazım buraya, başka yol yok ben bu vurdumduymazlığa isyan ediyorum, bu terbiyesizliğe, bu saygısızlığa isyan ediyorum bu nasıl bir kültürdür, hangi kilise hangi havra hangi bir başka tapınağa bu tür bir montaj yapılmıştır baz istasyonuna dönüşen bir tapınak nasıl olabilir bunun varlığını nasıl kabulleniriz anlamıyorum hakikaten anlamıyorum bu adamlar bunları sadece camilerimize kurmuyorlar, binaların çatılarına da kuruyorlar yani insanların topluca yaşadıkları apartmanların üstüne... ben sadece yazıklar olsun diyorum yazıklar olsun... alın arkadaşlar şu haberleri bir okuyun inceleyin neler yapılmış ve yapılıyor... kimin umurunda ki... Saat Görünümlü Baz İstasyonu Protesto Edildi YENI ASIR GAZETESI Baz istasyonu tepkisi http://www.ozgurkocaeli.com.tr/detay.php?detay=12799 Ataköy Gazetesi ZAMAN GAZETESİ Özdemir Telekom Elektromanyetik Radyasyonlar ve Elektromanyetik Alanlar İle İlgili Tanımlar - Sağlığa Olumsuz Etkileri TR.NET SAGLIK birde şu duruma bakın... Cep telefonu var, baz istasyonu yok
Gri kurt ₪ En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 00:21. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Baz istasyonları
Türkiye'de hiç bir belediye halkın yararına bir iş yapmıyor ki şimdi yapsın.Belediye başkanları bu işi zengin olmak için yapıyorlar.En son İstanbul belediye başkanının lüks otobüs gösterisine ne denir ki.Bu adamlar(belediye başkanları) seçilmeden muhakkak tam sağlık kurumlarından sağlam ve akli dengesi yerindedir diye rapor almaları gerekir.
En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 00:21. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben konuyu bir kültür istismarı üzerine açtım, insanların inançlarıyla kutsal mekanlarıyla nasıl dalga geçildiğini gördüm, halkımızın inançlarının ne derece vasata alındığının en iyi göstergesidir bu... durumun nedenleri üzerine yazılacak çok şey var elbetteki para kazanmak ve insanları düşünmemek de bunlardan biri dahası, cami bina etmenin öyle cıkı çokmış durumdaki her aklına esen mahallesine bi cami dikiyor iş böyle olunca vasat özentisiz bu yapılara da pekala bu aletleri montajlamayı çok abes bulmuyorlar, işin öyle cılkı çıkmışki bir cami yapıldığında alışveriş merkezi de altına konduruluveriyor, kuyumcusundan kasabına manavına süpermarketinden giyim reyonlarına kadar ne ararsan hangi işkolu denk gelirse gelsin... bunun o inanışa aykırı bir durumu varmı yokmu kimsenin umurunda değil,
işin vahim yanı bu camilerin hala camiye yardım anonslarına devam etmeleri... senin minarendeen az 4-5 ayrı baz istasyonu var bunlardan kira alıyorsun, altında iş hanları var kuyumcusundan manavına kadar... e bunlardan da kira alıyorsun peki niye hala camiye yardım... ben söyliyeyim çünkütüm bu kiraları alan bunların vergilerini toplayan resmi makamlar da o yüzden caminin konuyla ilgisi bile yok sanki manav kasap vb dükkanlar cami yapısının içinde değil de cami bu mekanların dahil olduğu bütünün içinde gibi görülüyor... baz istasyonlarına ne demeli ya, camiye gittiğinizde yukarıya kısamesajmı gönderiliyor, veya artık ezanlar cebe mi geliyor... ayıp ya hakkaten ayıp. buna dur diyecek adam yokmu bir kültür o kültürün simgesi bir yapı bukadar mı anlamsız geliyor... ya o camide namaz kılan insanlar bundan etkilenmezmi o caminin çevresindeki binalarda yaşıyanlara ne demeli... hadi camilerimizi geçelim adamlar apartmanların tepelerine bunları dikiyor şehrin göbeğine bu nasıl bir mimarlıktır... nasıl bir korumadır nasıl bir kültüre bir yapıya sahip çıkmaktır, inançlarımızın hoş görü sınırları bukadar mı zorlanır bu terbiyesiz, düşüncesiz şişko, salyalı yaratıklar gün gelir Ayasofyanın, selimiyenin, süleymaniyenin de minarelerine montajlar bu uzuvları peki amaç ne... ben söyliyeyim kullanıcıya verildiği idiia edilen uydu haberleşmesini yerel karasal bazlar aracılığıyla ucuza çözmek... biz bunlara göz yumdukça yarın karşı komşumuzun balkonunda bir başka baz istasyonu göreceğiz herkes kapsama alanında olacak inanın bana herkes... ve bu büyük işi övüne övüne gerine gerine reklam yapacaklar.... ne başarı ama...
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kültür istismarından önce SAĞLIK istismarı var, insanın sağlığını umursamayan kültürünü hiç umursamaz... Gene iş dönüyor , toplumsal bilinç meselesine dayanıyor...Ve çıkmaza giriyor? Çözüm önerim ne yazık ki yok. Herkes yeniden okula gitsin...
R&R En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 00:22. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
İşte örnek bir dava...
balkonunun karşısındaki baz istasyonundan rahatsız olmuş memleket yaşayanımız haksız bulunduğu bir davanın incelemesi: http://www.yargitay.gov.tr/basin/bas...syonukarar.htm ve yine başka bir inceleme: http://www.radikal.com.tr/haber.php?...rih=06/07/2005 http://www.emk.gazi.edu.tr/bildirge.htm Arkadaşlar bu çirkinliğe sadece işin sağlık yönünden yaklaşırsanız teknik bilgi yetersizliği ve karşı tarafın falanca raporları karşısında pek bişey yapılamaz, işin sağlık boyutu bizi değil hekimleri sağlık adamlarını ilgilendirsin, elektronikçileri ve fizikçileri ilgilendirsin. biz kendi işimizi biliriz ve gözlemlerimizden kuşku duymayız, herhangi bir raporla da kandırılmayız veya ikna da olmayız, memleketimizin kültürünü biliriz, o kültürün bilinçli birer üyesiyiz görsel denge ve uyum kavramlarımızdan da endişe etmeyiz, böyle bir çirkinlik karşısında renkler ve zevkler de tartışılmaz savlarını öne sürecek bir kimse, kuruluş, grup olmadığını olamayacağını da iyi biliriz getirip benim karşıma görsel olarak kötülük derecesi belirlenen sınırların altında deme imkanları yok ![]() yok denge ve biçem gözeterek biz bunları tasarlıyoruz, monte ettiğimiz kentsel alanda konumunu iyi planlıyoruz, bina mimarisine veya tarihsel, kültürel dokusuna dikkat ediyoruz mu diyecekler... mahkemeler ve bilirkişiler de bu adamları mı onaylayacaklar.... hah... ... olabilir niye yapmasınlarki... dimi...
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Gerçekten çok olgun bir yaklaşım. Sizi kutlarım. Mesleğinizi de merak etmiyor değilim. Mimar olmadığınızı umuyorum. Lütfen mimar olmayın. Bari mimarlar bu kadar sığ olmasın...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Sanki şu şekilde anladım ben:
"Evlerimize baz istasyonları yerleştirilebilir, üzerine oturduğumuz koltuğumuzun altına bile yerleştirilebilir ama camilerimize yerleştirilmesin." Kaldı ki -belki biraz politikaya girecek ama- bu ülkede son yirmi otuz yıldır camiler ibadethane olmaktan çıkıp ticarethane olmaya başladığında, pıtrak gibi camiler türeyip de alt katlarında galeriler, alışveriş merkezleri açıldığında neredeydiniz? Cami yardım dernekleri yasaya aykırı ve kuralsız bir şekilde kurban derilerini toplarken neredeydiniz? Çocuklarımızın beyinleri... Neyse... Konumuz bu değil sanırım ama öncelikle "insan"'dan başlamamız gerekiyor, "cami"'den değil, insan cami olmasa da ibadet edebilir ama cami insan olmazsa sadece boş bir yapıdır. Öncelikle insan sağlığına dikkat etmemiz gerekir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ziyaretçi
|
imarda dengesizliğin çevreye ve kültüre saygısızlığı
Ben hem inşaatçı hemde haritacıyım malum imarla yakından ilgileniyorum ve hala öğrenciyim (inşaat m.)
Kesinlikle dinimize sonuna kadar saygı duymalıyız! İnsanlar istediği bir şekilde dinlerini yaşayabilirler...ama kimseye zarar vermeden. Baz istasyonları kurulmadan önce kurulacağı yerin nüfus oranına göre kendilerine yer belirler ve arsa sahibi ile gerekli anlaşmalar yapıldıkdan sonra baz istasyonu oraya kurulur...Çok basit bir mevzu!Ama son derece de önemli... Ben de tasvip etmiyorum arkadaşlar camilere baz istasyonları kurulmasını!Ben Müslümanım öncelikle Sizce bir hristiyan klisesine baz istasyonu kurulmasına müsade eder mi? Etmez tabiki,şunu iyi biliyorum ki önce sağlığını değil önce dinini düşünür bir hristiyan öyle müsade etmez. Son günlerde papa ülkeye geldiğinde tüm dünyanın gözü papanın adımlarında aman bişey olmasın ona..!?Korumalar,arabalar gazeteci orduları vs... Türkiye'den diyanet işleri başkanı gitse kimse kılını oynatmaz,neden acaba?...Neyse bu konun farklı boyutu,şu yüzden anlattım ki kimse buraya takılmasın,(içki de içebilirsin ama lütfen dine saygı...) İmara açık olan parsellerin üzerinde düzenli bir şekilde sosyal tesislerde projelendirdikden sonra,mimar çizmeye başlar... YILLAR GEÇtİ TELEFONSUZ YER YOK TELEFONSUZ DA İNSAN YOK NEDEN BU İMAR DÜZENLEMERİ YAPILIRKEN BAZ İSTASYONLARININ YERİ ÖNCEDEN BELİRLENMİYOR,SONRADAN TOPLUMU RAHATSIZ EDİCİ YERLERE KONMAK ZORUNDA KALINIYOR... En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 00:24. |
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
%99 u demek.bana bu tespiti bulduğun kaynağın adını verebilir misin?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Konuyu açalı uzun zaman olmuş ama tartışma başka bir yöne kaymış anlamından çıkmış
sevigili arkadaşlar elbetteki insan sağlığı işin en önemli kısmı ve ben konu başlığını açmadan önce bu konuda araştırma yaptım hatta verdiğim linklerde de buna değindim, hiç mi incelemediniz anlamadım. işin sağlık boyutunu adamlar aşmış, (sanırım beni yanlış anlıyorsunuz ve bu sığ sözcüğünüzde hiç hoşuma gitmedi lütfen daha dikkatli olun) vediğim linkleri takip ederseniz işin sağlık kısmına gerekli makamlardan gayet güzel çözümler bulunduğunu göreceksiniz şimdi ben tutupta uzman olmadığım bir konuda; bu karar yanlıştır baz istasyonların insan üzerinde şu şu etkileri vardır diyemem dimi ( işte sığlık tamda bu olurdu ozaman) sağlık elbette ilk sorun ama bunun cevabını verecek kişi ben değilim sanıyorum (bu sığ sözcüğünü kullanan arkadaşım da veremez kanımca) işi sağlık, fizik, radyo sistemlem üzerine eğil insanlara bırakmak daha doğru (umarım anlatabiliyorumdur) adam ben falanca frekansın altında yayın yapıyorum deyip çıkıyor işin içinden ama sağlık sorunları gene ortada var, yetkililer ne yapıyor hemen o falanca frekansı ölçüyorlar ve doğru altında diyorlar, YANİ YAPACAK BİŞEY YOK, e iyide bu adamın ailesinden 3 kişi kanser oldu... kim verecek bunun cevabını (CİVİC Mİ? - YOKSA BEN Mİ) hayır biz veremeyiz. ama biz birşeyin cevabını verebiliriz söz konusu olan bir din değildir, bir kültürdür ( benim mahallemde kiliseyede baz istasyonu taksalar aynı tepkiyi gösteririrm) lütfen konuyu din değil kültür istismarı olarak görelim, kaldıki civic arkadaşımın da bildiği gibi bir binanın her balkonuna çamaşır asılamıyorsa, o binanın hertarafına tabela, reklam, kima, baz istasyonu vb de koyamazsınız, koymamalısız böyle bişey olamaz, eğer siz bunu anlayamıyorsanız ben daha nasıl anlatayım, bu adamlar insan sağlığını gerekçe olarak görmüyorlar yapılacak bişey yok, ama biz bişeylr yapabiliriz ve bu insan sağlığı gerekçelerinin çözemediği konuyu mimari alanda da çözecek, yanlış biryerde yapılmamışki neresinden bakarsan bak her yeri eğri, sağlık sorununa bir gerekçe bir çözüm bulabilirler çünkü inanın bana insan sağlığını istismar etmek çok daha kolay, adam teknolojinin çerçevesinde ölçebildiği tespit edebildiği radyo frekanslarının sınırlarına bakıyor, ya ölçemediği bilmediği şeyler varsa... e herşey normal de peki bu insanlar niye hasta... bunun cevabını kendi üstlerinden atıyorlar ve bizim suçumuz değil deyi veriyorlar (CİVİC verdiğim linklere bak lütfen) ama bizim öne süreceğimiz problemlere bir gerekçe gösteremezler olsa olsa... falanca mevkideki insanların görev istismarı ile sorunlarını çözebilirler... burda çok ciddi bir kültür istismarı sözkonusudur 1 burda insanların toplu halde bulunduğu bir alan sözkonusudur 2 burda kent görüntüsüne hiç uymayan uymayan bir görüntü sözkonusudur 3 bir kültür yapısı ile bir yaşam mekanı / yapısı arasında çok fazla fark vardır. birinde bazı şeyleri kabul edebilirsiniz- hatta içinde yaşayan insanlar para için bunu çevresindekilerini düşünmeden de kabul ediyorlar- ama diğerinde bunu kabul edemezsiniz kamusal bir alanda yapabileceğiniz şeylerin bir sınırı vardır ve bu yapılan şey bu sınırları benim kanımca aşmıştır. insanların inançlarına saygı duymak işte işin içine din burada girmektedir. bu saygısızlıktır birisinin ibadethanesini kirletmek cami duvarına işemektir bunun başka açıklaması yoktur. en cahil insanın bile aklında böyle bir kültür yapısı resmi yoktur. kimse cami çizerken minaresinin yanına bir kare çizip bu da baz istasyonu demez. sizi bilmiyorum ama ben bu görüntüden hoşlanmıyorum ben bu kadar kültürsüz emaresiz bir saygısız icraatlardan hoşlanmıyorum insana bukadar saygısızlığı kendi halkının sağlığına duyulan düşüncesizliği vurdum duymazlığı çekemiyorum ben ne anlatmaya çalışıyorum konu nerelere gidiyor... bön bön birbirimize laf atacağımıza fikir üretmek daha doğru olmazmı. birbirimizi kınayacağımıza bunu yapanları kınasak daha doğru olmazmı... hepinizi seviyorum... sağlıcakla kalın.
Gri kurt ₪ En son nihat tarafından düzenlendi : 02-12-2006 17:56. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
öncelikle bu ülkenin %99'u müslüman değildir. sonralıkla olayı ajite etme gibi bir çaba sezdim ben. bu noktada türkiye'de peşine 'elden gidiyor' yerleştirilen her kavramın demagojik bir unsura dönüştüğü savım maalesef pek çok kere doğru çıktı.
pek tabi baz istasyonlarının insanların topluca ve sıklıkla yaşadıkları ve dini kudsiyeti olan mekanlara yerleştirilmesini onamıyorum. bu konuyla ilgili gerekli şikayetler yapılıp bu yanlış durum/tutum düzelebilir. fakat bir caminin üstüne baz istasyonu takınca yaydığı radyasyon sebebiyle insanlar gider bildiğim kadarıyla. cami yine orada durur. korkulacak birşey yok yani ![]()
Bilmek, bulmak, susmak gerek... En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 00:24. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Neyse arkadaşlar, demek ki ben anlatamıyormuşum...
hala da anlatamıyorum, konunun bu gidişatına bakarsam ne yazık ki doğru kelimelerle doğru cümleler kuramamışım demek ki diye düşünüyorum böyle bir kusura sahipken bizim neyimize gerek eğriyi doğruyu tartışmak. Hepinizden özür dilerim. kalın sağlıcakla
Gri kurt ₪ En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 00:25. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
BAZ İSTASYONLARI
Hazırlayan; Müstakil Tüketiciler Birliği Baz istasyonu nedir ? Baz istasyonları, GSM. iletişimin kapsama alanını genişletmek için bina çatılarına kurulan, genellikle beyaz renkli ve kutu şeklinde, 4 metre boyunda, iki çubuk antenle bir çanak antenden oluşan ve mikrodalga yayan cihazlardır. Mikrodalga, dalga boyu 0.1-100 cm., frekansı 0.3-300 gigahertz (Ghz) (10’ Hz=1 Ghz) olan elektromanyetik dalgalardır. Çubuk antenler mikrodalgaları toplayıp çanak antenlere verir ve bu dalgalar çanak anten aracılığıyla 16 farklı frekanstan ve UHF (ultra-high frequency) üzerinden yayınlanır. Baz istasyonlarının çevreye zararları Vücudumuzdaki manyetik alanlar, doğal çevremizdeki yerkürenin manyetik alanı ile uyum içerisindedir. Baz istasyonlarının çevresinde elektromanyetik alan oluşmaktadır ve oluşan bu elektromanyetik alanın insan vücudundaki ve doğal çevredeki elektromanyetik alandan fazla olması sebebiyle mevcut uyum bozulur. Bu da, elektromanyetik kirlilik adı verilen bir tür çevre kirliliğine neden olur. Baz istasyonlarının sağlığa zararları -Baz istasyonları tarafından da yayınlanabilen mikrodalgaların dokulara iki temel etkisi bulunmaktadır: -Mikrodalga dokuları ısıtır. (termal etki) -Mikrodalga hücrelerin kimyasını bozar (termal olmayan ya da kimyasal etki) -Mikrodalgaların özellikle ikinci etkisi,yani hücrelerin kimyasını bozarak oluşturduğu etki insan sağlığı açısından önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalarda hücrelerin -kimyasal etkiye maruz kalması ile şu sonuçların meydana gelebileceği saptanmıştır: -Hücrelerde büyük moleküllerin (proteinler vb.) deforme oluşu. -Hücre zarlarının birbirine yapışması. -Hücre zarlarında delikler açılması (elektro-porasyon) -Ca-ATPaz ve Na-K-ATPaz enzimlerinin bozulması sonucu hücre dışına Ca”, Na’ ve K’ kaçışı. -Sinir zarlarının bozuluşu: Sinir zarlarının bozulması ile REM uykusu adı verilen rüya görmenin azalışı, EEG değişimleri, uykusuzluk, sinirlilik, unutkanlık, depresyon, başağrısı, başdönmesi, Alzheimer, Parkinson, Multipl Skleroz gibi dejeneratif beyin hastalıkları meydana gelir. -Hücre enzimlerinde bozulmalar. -DNA tahribi Mikrodalgaların kanser yapıcı etkisi: Mikrodalgaların kanser ile ilişkisi üç şekilde mümkündür: Mikrodalganın kendisinin kanseri oluşturması, kanser yapıcı maddelerin hücreye girişini kolaylaştırması veya mevcut kanserli ortamın yaygınlaşmasını hızlandırması. Mikrodalga, DNA’yı onararak kanseri engelleyen melatonini azaltmakta ve dolayısıyla vücudun bağışıklık sistemi zayıflamaktadır. Sonuçta mikrodalgalar nedeniyle lösemi, beyin tümörü, lenfom (lenf bezi kanseri), ben kanseri, erbezi tümörü, çocukluk kanserleri meydana gelmektedir. Mikrodalgaların göze zararları: Tavşanlar üzerinde yapılan araştırmalarda mikrodalgalar nedeniyle göz merceğinin bulanması (perde veya katarakt), göz saydam tabakasının (kornea) bulanması, renkli tabaka (iris) iltihabı, gözdibi (retina) harabiyeti meydana geldiği tespit edilmiştir. Mikrodalgaların kulağa zararları: 20 mJ/cm3’ten daha düşük dozda darbeli mikrodalga enerjileri bile kulak çınlamasına ve işitme kaybına yol açmaktadır. Mikrodalgaların cinsel yaşama etkileri: Deney hayvanları üzerinde yapılan çalışmalarda erbezlerindeki hücrelerin ölmesi sonucu kısırlık, mutant yavruların doğması, dölütün dölyatağında ölmesi, adet bozuklukları, östrojen artışı nedeniyle gebeliğin tehlikeye girmesi, düşüklerin artması tespit edilmiştir. Mikrodalgaya maruz kalan fizik tedavi teknisyenlerinde yukarıdaki rahatsızlıklar tespit edilmiştir. Mikrodalgaların bağışıklık sistemine zararları: Mikrodalgaların vücuttaki T8 lenfositlerini ve doğal öldürücü (natural killer) lenfositlerini azalttığı, antikorları azalttığı ve dolayısıyla bağışıklık sisteminin çöktüğü artık tıbbi bir gerçekliktir. Mikrodalgaların kana zararları: Mikrodalgalar kan hücrelerini (alyuvar, akyuvar, pıhtı oluşturucu pulcuklar) azaltır, kanın kimyasını bozar, beyin ve kan için çok önem taşıyan bir enzim olan asetilkolin esterazı azaltır. Bu enzimin azalması ölüme yola açar. Kronik düşük doz mikrodalgaların kanser yaptığına ilişkin birçok yayın vardır. Baz istasyonlarına bağlı kanserler, istasyona yakın birçok meskende yıllar sonra birden patlak verecek, adeta o bölgede bir kanser salgını olacaktır. Çevre etkenlerine bağlı kanserler hemen değil, yıllar sonra başlar. Sigara ve alkol, yıllarca içildikten sonra kanser yapmaktadır. Asbestin ( amyant ) akciğer, akciğer zarı ve periton kanseri yaptığı çok geç, ancak 1970' de anlaşıldı; tüm önlemler o tarihten itibaren alındıysa da, asbestin neden olduğu kanserler 2020' ye kadar devam edecektir. Örneğin, Japonya' da atom bombası atılışından 7-10 yıl sonra kanserler artmaya başlamıştır. Ulaştırma Bakanlığı, meskun mahallere ve özellikle de okul, hastane gibi kurumlara baz istasyonu kurulmasına izin vererek vatandaşlarımızı, önümüzdeki 10 yıl için kobay olarak kullanmakta ve ortaya vatandaşlarımızın hayatlarının konulduğu bir kumar oynanmaktadır. Yapılan ölçümler sonucunda, baz istasyonunun limit değerleri aşmadığı tespit edilmiş olsa bile, bu çok sağlam bir bilgi olmayacaktır. Şöyle ki; yanlış yer seçimi ve hatalı yerleşim ile verilen limit değerlerin aşılması sözkonusudur. Baz istasyonu anteninin ana hüzmesinin ne yöne baktığı ve yansımalar durumu oldukça değiştirebilmektedir. Tek yönlü yayınlarda mikrodalgalar dar bir hüzme şeklinde gönderilir, hüzme daraldıkça güç artar, dar hüzme çevredeki yakın binalardan ya da balkonlardan yansıdığında ve telefon görüşmeleri çoğaldıkça bu değer artacaktır. Ayrıca "camilerimiz elden gidiyor" şeklinde bir başlık açarsanız bu gibi tepkileri almanız beklenmedik bişey olmaz nihat bey. Tepkinizde elbetteki haklısınız ama baz istasyonlarının kent içinde olur olmaz yerlere,camilerden daha vahim bir şekilde daha yoğun kullanılan konut, ticaret alanlarına eğitim kurumlarına yakın yerleştirilmemeleri gereği sağlık açısından etki alanının ne olduğunu teknik olarak bilememize rağmen genel kültür olarak bilmemiz gereken bir konu. Kültürel birikim üzerindeki etkileri nedeniyle konuyu bu açıdan ele almak istediğinizi düşünüyorum.. Ama kullanılan ifadelere dikkat etmek gereğini yazılan tüm cevapların neticesinde siz de farketmişsinizdir. Aksi halde "din elden gidiyor" diye düşünecek yobazların önünü açmış olursunuz.. Saygılarımla... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|