![]() |
|
|||||||
| Çevre Küresel ısınma, susuzluk bütün gündemimizi işgal ediyor, yaşanan teknolojik gelişmelere paralel çevre sorunları azalmıyor, artıyor!.. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Yağmuru yağdıralım
Türkiye kuraklıkla karşıkarşıya. yağmur iç anadolu bölgesine yağmıyor. Akgöl, Hotamış gölü, süleymanhacı gölü 5 yıl içerisinde tamamen kurudu. küçük derecikler tamamen kurudu nehirlerde ise su son derece azaldı. (Kimin ne kadar haberi var bunlardan bilmiyorum ama basında hiç yer almıyor) Barajlar fonksiyonlarını kaybetti... Bırakın sulama suyunu içmesuyu bulamayan onlarca köy biliyorum.
Ancak tepemizden gelip geçen ve yere inmeyen bulutlar çok canımı sıkıyor. Bu bulutların yağmurunu vermesi nasıl sağlanır?? Bir zamanlar istanbulda bir bulut tohumlaması yapılmıştı... Ama pahalı bir yöntem bunun başka yolu yokmudur. Bilenler bildiklerini, bilmeyenler fikirlerini mutlaka iletsin. Belki birilerinin kafasında birşeyler oluşur ve bu bulutların yağış bırakmadan gitmeleri engellenir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Benim aklıma ilk gelen şu..
Bu bulutlar bildiğim kadarıyla elektrik yüklü... (+) ve (-) bilemiyorum. Bu bulutları yeryüzünde yüksek bir noktada oluşturulmuş zıt bir elektrik alanı ile çekmek mümkün olamaz mı? Böylece bu bölge üzerinde toplanan bulutla gitgide yoğunlaşır ve yağmurunu bırakır. Evet bişeyler mutlaka yapılabiliyor olmalı. Belki bugüne kadar yapılmadı ama bu iş teorik olark mümkünse (Mümkündür diye düşünüyorum) pratiğe de bir şekilde uygulanabilmeli... Yav arkadaşlar bu konuya taktım haftalardır düşünüyorum. En azında "imkansız" falan deyin de sakinleşeyim... Hava bugün yine bulutlu ama tek damla yağmur yok ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
İlk mesajımdan beri ne konyaya ne de karamana yağmur yağmadı. Bütün yurt karla boğuşurken karamana ve konyaya yağan kar sadece 10 cm.
Çölleşme adım adım geliyor. Hatta bağıra bağıra. acil önlemler alınmalı. Yeraltı su seviyesi 1980lerden beri her yıl düşüyor. toplam düşüşün 20 mye ulaştığı rapor ediliyor. Aloooo sesimi duyan varmıııııı? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
konu secimin yanlış kardeş kar yağmur yoksa karmı yağdıralım.sumu ekleyelim boşalan kaynaklara sen daha boyuna göre konu seç bence
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|