![]() |
|
|||||||
| Çevre Küresel ısınma, susuzluk bütün gündemimizi işgal ediyor, yaşanan teknolojik gelişmelere paralel çevre sorunları azalmıyor, artıyor!.. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
ülkemiz ormanları yangınlar , kaçak ağaç kesimi ve inşaatlarla yok olup giderken olumlu çabalar da yok değil, sık sık ağaç dikme kampanyaları yapılıyor, hatıra ormanları vb. kuruluyor, ancak bu iyi niyetli ağaçlandırma çabalarında genellikle amatörce kişiler, ağaç dikmesini bilen-bilmeyen herkes eline tutuşturulan bir fidanı bir çukura dikip ilk suyunu vermekle yetiniyor, ancak bu küçük fidanları dikerken ağaçlar arasında bırakılması gereken mesafe çok önemli, çünkü yanlış dikilen bir ağacın bir daha yerini değiştirme şansı yok, ağaçlar arasında yeterli gelişme-büyüme mesafesi bırakılmadan dikilen fidanlar geliştikçe kökleri ve dalları birbirine girmeye başlıyor, bilinçsizce birbirine son derece yakın olarak dikilen ağaçlar büyüdükçe yeraltında kökleri yeterli besin ve su alamıyor, yer üstünde ise dalları ve yaprakları birbirine girdiği için yeterli güneş alamıyor, diklen fidanlar arasında en az 10-15 metre mesafe olması gerekirken, bilinçsiz kişiler 2-3 metre arayla ağaç dikiyorlar, domates fidesi diker gibi sık aralıkla dikilen ağaçların 10-20 yıl sonraki hali ise içler acısı, ağaç dikmeyi de bilmek gerek, ankarada turan güneş bulvarının iki yanındaki ODTÜ ormanı işte böyle bir bilinçsiz ağaç dikiminin kurbanı, o yoldan her geçişimde biraz hava, biraz güneş için birbirleriyle boğuşan ağaçların sessiz çığlıklarını duyuyorum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Kavak AĞaci İÇn Özel Bİr Dİkİm YÖntemİ Varmi
Selamlar.orduda YÜksekÇe Bİr Yerde Bİr Derenİn Kenarin Da Arsam Var.ve Kavak AĞaÇlari Dİkmek İstİyorum.ve Bu İŞİ Anlamasam Da İstanbul Dan Kalkip Orduya Gİdİp Kendİm Yapmak İstİyorum .Özel Bİr Kavak Dİkİm YÖntemİ Veya Tavsİye EdeceĞİnİz Kavak Cİnsİ Varmidir. Bu Konuda Bİlgİm Yok Yardim Eder Veya Bİlgİ EdİnebİleceĞİm Sİte Verİrsenİz Sevİnİrİm...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
kavak ağacı
[quote=electronspin]Selamlar.orduda YÜksekÇe Bİr Yerde Bİr Derenİn Kenarin Da Arsam Var.ve Kavak AĞaÇlari Dİkmek İstİyorum.ve Bu İŞİ Anlamasam Da İstanbul Dan Kalkip Orduya Gİdİp Kendİm Yapmak İstİyorum .Özel Bİr Kavak Dİkİm YÖntemİ Veya Tavsİye EdeceĞİnİz Kavak Cİnsİ Varmidir. Bu Konuda Bİlgİm Yok Yardim Eder Veya Bİlgİ EdİnebİleceĞİm Sİte Verİrsenİz Sevİnİrİm.****Fidan dikme düşünceniz güzel.Fakat seçiminiz yalnış.Povlanya veya aşılı cevizi tavsiye ederim.Konuyla ilgili gorüşelim.....
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
yanlış anlaşılmasın,henüz yeni öğreniyorum ben ama neden aşılı cevizi önerdiğinizi merak ediyorum...İlerde yapı oluşturulduğunda problrm teşkil etmez mi?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
kavak ve söğüt?
arkadaşlar,kavak ağacı son zamanlarda pek istenmeyen bir konuma düşmüştür.kavak ağaçları yapı itibariyle su kenarında yetişir ancak arsız bir ağaçtır.bu yüzden son yıllarda özellikle kent alanlarındaki kavak ağaçları kesilmektedir.polenleri bahar döneminde gerçekten insan sağlığına olumsuz etki etmektedir.
bir peyzaj mimarı olarak size dere kenarı için halk arasında "salkım söğüt" olarak bilinen "Salix babylonica 'Tortuosa'" yı öneririm. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bolu daki kendi arsama 10 fidan kiraz, elma, armut karışık. Aralık 15 döneminde kaynak kök aşılı dikim yaptım. Daha öncesinde 3 adet aşılı ceviz dikmiştim önümüzdeki dönemde boş arazime 30- 40 adet dikim planım var... Aşılı ceviz konusunda bilgili arkadaşlar ile bilgi paylaşımı yapmak isterim genellikle bursa, bilecik, yalova aşılı cevizleri çok yaygın... |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|