![]() |
|
|||||||
| Çevre Küresel ısınma, susuzluk bütün gündemimizi işgal ediyor, yaşanan teknolojik gelişmelere paralel çevre sorunları azalmıyor, artıyor!.. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
orman katliamı
11 ekim perşembe 2001 günü kanal 7 de DEŞİFRE adlı bir haber programı yayınlandı, haber mimarlık ve çevreyi yakından ilgilendiriyordu, programda kemer country club adlı proje mercek altına alınmıştı, orman bakanlığından turistik tesis yapma amacıyla 50 yıllığına kiralanan orman alanlarında turistik tesis adı altında lüks konutlar yapılıyor ve inanılmaz bir ağaç katliamı gerçekleşiyordu, çekimlerin büyük bir bölümü, kendilerine alıcı süsü veren tv muhabirleriyle inşaatları pazarlamaya çalışan şirket yetkilileri arasındaki konuşmaların gizli kamerayla kaydedilen bölümlerini içeriyor, bu arada villaların yapılabilmesi için ormandaki ağaçların nasıl kesildiğini de öğrenmiş olduk, kesilecek ağacın dibine tuzruhu dökülüyor ve ağacın kuruması sağlanıyor, daha sonra kurumuş ağaçların kesilebileceğine dair yasal izin belgeleri alınıyor, tabii bu gibi bilgileri okulda öğretmiyorlar, herşeyin parayla ölçüldüğü bir toplumda mimarlık ta bir para kazanma yolundan başka bir şey olamıyor ne yazık ki
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
![]() Bu da Casaba şantiyesinden bir fotoğraf... Şu an da yasadışı değil bildiğim kadarıyla, ancak bu yerleşmenin ormanın içine yapıldığını anlamak için çok da zeki olmak gerekmiyor sanırım. Ayrıca benzer pek çok proje de devam ediyor, ya da planlanıyor. İpucu : Kemer Country'nin mimarlar listesinde Mimar Sinan'ın da yer aldığını biliyor muydunuz? ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
5 yıl kadar önce Silivride boş bir arazinin bir kenarında yoğun olarak yetişmiş ağaçları kesmişler, görünce çok üzüldüm, hemen gidip belediyeye şikayet etmek istedim, bana güldüler, çünkü ağaç kesmenin cezası inanılmayacak kadar düşük bir para cezasıymış.
O boş araziye süper lux bir site yapıldı , evler satılınca site sakinleri daha önce ağaçların kesildiği yerlere, cılız fidanlar ektiler, hala büyütmeye çalışıyorlar. Şu anda ağaç kesmenin cezası nedir çok merak ediyorum? Bilen var mı? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|